Actueel

9 jun 2023
Loket Subsidie Praktijkleren weer open

Let op: het loket voor de  Subsidie Praktijkleren 2023 is weer geopend van 2 juni t/m 15 september 2023!

9 jun 2023
ANKO deelt kritische vragen op BTW-rapport met Kamerleden

In april lieten we al weten dat de ANKO ‘de messen slijpt’ voor een nieuwe strijd voor het behoud van het lage btw-tarief op kappersdiensten. Sinds staatssecretaris Van Rij het evaluatierapport over het lage btw-tarief aanbood aan de Tweede Kamer hebben we dan ook niet stilgezeten! 

7 jun 2023
Nieuwe pensioenwet ook belangrijk voor kappers

De Eerste Kamer is vorige week akkoord gegaan met nieuwe Wet toekomst pensioenen (Wtp). Deze nieuwe pensioenwet is nu definitief en treedt op 1 juli 2023 in werking. Dit is een half jaar later dan oorspronkelijk gepland. Net als andere pensioenfondsen, heeft het Pensioenfonds Kappers nu tot 1 juli 2028 de tijd om de regelingen aan te passen en aan alle voorwaarden te voldoen.

7 jun 2023
Nieuwe cao: wijziging reiskosten woon-werkverkeer

In de cao zijn nieuwe afspraken gemaakt over de reiskosten voor het woon-werkverkeer. Het gaat daarbij om wijzigingen voor medewerkers die met eigen vervoer van en naar jouw salon reizen. We hebben de nieuwe afspraken voor je op een rijtje gezet. 

31 mei 2023
ANKO verontwaardigd over miljoenen-kostende regeldruk

Bedrijven met en zonder personeel waren in 2022 structureel 196 miljoen euro meer kwijt aan regeldruk. Dat staat in het jaarverslag van het Adviescollege toetsing regeldruk (ATR). De Telegraaf schreef er dit artikel over. Het zijn cijfers waar zowel de ANKO als MKB-Nederland zich boos over maakt. Het is ook de reden dat de ANKO zich meer dan ooit vastbijt in dit onderwerp.

30 mei 2023
ANKO heeft goed gesprek met Caroline van der Plas

Uitgerekend vandaag - de dag dat haar partij BBB de grootste partij wordt in de Eerste Kamer - maakte Caroline van der Plas tijd vrij voor een gesprek met de ANKO. ANKO-directeur Therèse van ’t Westende en manager belangenbehartiging Gert-Jan Deben spraken met haar o.a. over regeldruk, het lage btw-tarief, het belang van het kappersambacht en de nasleep van corona. Ook BBB’s lijstrekker voor de Eerste Kamer Ilona Lagas schoof aan.

24 mei 2023
Kamerlid Van Haga steunt kapper Freddie

Een paar weken geleden overhandigde ANKO-voorzitter Maurice Crusio de eerste exemplaren van De Knaken van de Kapper aan de voorzitter van MKB-Nederland. Sindsdien krijgen we niets dan positieve reacties op dit bijzondere stripboek. Vanochtend spraken Maurice en manager belangenbehartiging Gert-Jan Deben met Kamerlid Wybren van Haga (BVNL). Hij beaamde dat dit soort publicaties hard nodig zijn om in Den Haag meer begrip voor met name kleinere ondernemers te creëren.

24 mei 2023
Nieuwe bepaling over trainingsavonden in cao

Op 1 augustus is de wet transparante arbeidsvoorwaarden ingegaan. Deze wet bepaalt onder andere dat alle scholing en training die verplicht is, tijdens werktijd moet plaatsvinden of vergoed moet worden als deze buiten werktijd plaatsvindt.

24 mei 2023
Nieuwe cao beschikbaar

Zoals bekend hebben de ANKO en vakbonden eind april een akkoord bereikt over een nieuwe kapperscao voor de periode van 1 juli 2023 tot en met 30 juni 2024. Inmiddels is de definitieve tekst van de cao beschikbaar.

24 mei 2023
Heb jij al een ticket voor The Hair X-perience?

Op 11 en 12 juni vindt The Hair X-perience weer plaats - een bron van inspiratie voor kappers. Het evenement brengt enkele van de meest getalenteerde en creatieve professionals uit de branche samen, die hun nieuwste trends, technieken en innovaties delen. 

Nieuwsgierig naar ANKO?

Dat snappen we! Want wat doet de ANKO nou precies en waarom zou je lid worden? Hier leggen we het je uit!

Vertel mij meer!

Denk en praat mee

Discussieer mee of stel je vragen via social media.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Instagram.