Actueel

18 jun 2021
Mondkapjesplicht voor kappers vervalt

Vanavond kondigden demissionair premier Rutte en demissionair minister de Jonge verregaande versoepelingen aan van de coronamaatregelen.

11 jun 2021
ANKO knokt voor verlaging lasten

De administratieve lasten voor de controle op de NOW zijn onevenredig hoog. De ANKO heeft zich samen met VNO-NCW en MKB-Nederland hard gemaakt om deze te verlagen en dat is gelukt! De aanpassingen gaan gelden voor de NOW 2.0 en de NOW 3.0. 

11 jun 2021
Alsnog NOW aanvragen?

Vanaf de derde aanvraagperiode NOW telt de TVL niet meer mee als omzet. Als jij als ondernemer TVL hebt ontvangen, wordt dit bedrag niet meer meegeteld als omzet. Jouw omzet over deze periode is dan dus lager. Hierdoor wordt het omzetpercentage hoger met als gevolg dat de definitieve tegemoetkoming mogelijk hoger wordt. 

11 jun 2021
De zomervakantie is in aantocht!

Ook dit jaar beïnvloedt corona de vakantieplannen, maar het is wel weer mogelijk om deze zomer naar het buitenland te gaan. Alle landen hebben een reisadvies in de vorm van een kleurcode. Je kunt op vakantie naar landen met een groen of geel reisadvies. Toch adviseren we je om werknemers op de risico’s te wijzen.

3 jun 2021
Vaccineren en personeel: wat mag wel en wat niet?

Het vaccineren tegen COVID-19 is volop aan de gang in Nederland. We krijgen veel vragen van leden over wat zij wel en niet van hun medewerkers mogen verlangen. We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet.

2 jun 2021
Hij is er: de TVL voor starters!

De al eerder aangekondigde TVL-startersregeling is deze week opengesteld: Ondernemers die zich tussen 1 oktober 2019 en 30 juni 2020 inschreven bij de KvK, kunnen sinds 31 mei een aanvraag indienen voor TVL. Met deze regeling kunnen ondernemers die in het eerste kwartaal van dit jaar 30% omzetverlies hadden ten opzichte van het derde kwartaal van 2020 een aanvraag doen. Voor het tweede kwartaal van dit jaar kunnen startende ondernemers gebruik gaan maken van de algemene TVL-regeling.

2 jun 2021
Hilversumse kappers in gesprek met wethouder

In oktober vorig jaar constateerde de ANKO dat Hilversum de eigen vestigingsregels overtrad. Daarop volgde een gesprek met wethouder Gerard Kuipers in januari. Tijdens dat gesprek werd uiteindelijk vooral gesproken over de gevolgen van de lockdown. Afgelopen maandag spraken lokale kappers, ANKO en de wethouder opnieuw met elkaar.

28 mei 2021
Mondkapjes & vaccinatie

Sommige klanten willen geen mondkapje meer dragen in de salon omdat ze gevaccineerd zijn. Toch is het dragen van een mondkapje nog altijd verplicht. Om vervelende discussies te voorkomen kan het handig zijn om deze poster op te hangen in je salon of bij de entree. 

27 mei 2021
Subsidie Praktijkleren aanvragen vanaf 2 juni

Vanaf 2 juni kun je weer Subsidie Praktijkleren aanvragen via het loket van de RVO. Alle ins en outs over het aanvragen van deze subsidie vind je hier. De Subsidie Praktijkleren is een financiële tegemoetkoming aan bedrijven in de kosten die zij maken voor het opleiden van leerlingen (BBL) op de werkvloer. Het doel van de regeling is het stimuleren van werkgevers om praktijkleerplaatsen te bieden.

20 mei 2021
Vakantieplanning zonder drama

Het plannen van vakanties kan soms gedoe opleveren in een team. Het is vaak onmogelijk om iedereen zijn zin te geven en dus ingewikkeld om iedereen tevreden te stellen. De ANKO geeft je zes opties om te zorgen dat het geen drama wordt:

Columns

PIETER ONTMOET WALTER …niet in het echt, maar via FaceTime

Pieter Holtrigter & Walter Postma
13 jul 2020

PIETER ONTMOET WALTER …eindelijk weer in de salon

Pieter Holtrigter & Walter Postma
19 mei 2020

PIETER ONTMOET WALTER …in sigarenrook

Pieter Holtrigter & Walter Postma
3 mrt 2020

PIETER ONTMOET WALTER …in de Bak

Pieter Holtrigter & Walter Postma
7 jan 2020

PIETER ONTMOET WALTER …op school

Pieter Holtrigter & Walter Postma
4 nov 2019

Meer columns

Voordeel lidmaatschap

Een sterke kappersbranche, individueel advies, tips & informatie, financieel voordeel.

Lid worden

Denk en praat mee

Discussieer mee of stel je vragen via social media.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Instagram.