Actueel

20 nov 2017
ANKO-lid vertelt Tweede Kamerlid over uitdagingen kappersbranche

Afgelopen vrijdag vierde ondernemend Nederland de Dag van de Ondernemer. De ANKO zetten haar leden niet alleen in het zonnetje met de Superhairo-actie op Facebook, maar bezocht ook samen met Tweede Kamerlid Kirsten van den Hul Kapsalon Dilek

20 nov 2017
ANKOVerzuim: rechtstreeks contract met arbodienst

Maak je gebruik van ANKOVerzuim? Dan heb je afgelopen week van arbodienst de Pantergroep een brief gekregen met het verzoek rechtstreeks met hen een contract af te sluiten. 

17 nov 2017
Dag van de Ondernemer = Dag van de Superhairo!

Vandaag is het de Dag van de Ondernemer, hét moment om de professionele ondernemers in de kappersbranche in het zonnetje te zetten. Zij zijn ten slotte de ruggegraat van onze branche. Zonder hen géén goedgeknipt kapsel voor de Nederlandse consument!

14 nov 2017
Uitslag verkiezingen ledenraad

De stemmen zijn geteld!
Het onafhankelijke bureau Inkesta heeft de ANKO verkiezingen zorgvuldig georganiseerd, de notaris en het bestuur hebben de uitslag gecontroleerd en inmiddels zijn alle kandidaten persoonlijk geïnformeerd. En dus kunnen we nu de ANKO Ledenraad, gekozen door de leden, aan je voorstellen!

2 nov 2017
ANKO Haarwerkseminar groot succes!

Afgelopen maandag organiseerde de ANKO het allereerste ANKO Haarwerkseminar in het Centraal Ketelhuis in Amersfoort. De belangstelling was overweldigend; haarwerkspecialisten uit heel Nederland kwamen op het event af en er was maar nèt genoeg plek om plaats te bieden aan alle geïnteresseerden! 

2 nov 2017
ANKO roept politici op om oneerlijke concurrentie te bestrijden

Over een paar maanden zijn er gemeenteraadsverkiezingen. De ANKO wil dat lokale politici in aanloop naar die verkiezingen nadenken over het kappersaanbod in hun gemeenten. Daarom hebben alle lokale afdelingen van de politieke partijen (meer dan 3000!) deze week een brief van de ANKO ontvangen. 

2 nov 2017
Onderhandelingen Kappers Cao: einde in zicht!

Op 1 november heeft de ANKO weer met FNV Mooi en CNV Vakmensen onderhandeld over een nieuwe Kappers Cao. Inmiddels duren de onderhandelingen al een jaar, maar de ANKO wil er zeker van zijn dat een nieuwe cao voldoet aan de wensen van de werkgevers. Nu lijkt het einde – en een goed resultaat! – in zicht te komen.

2 nov 2017
Rutte III: Er ligt werk voor de ANKO!

“Ondernemen moet lonen”. Dat schreef ANKO-voorzitter Jan Franssen in zijn laatste column. Bovendien verdient de Nederlandse kappersbranche goed opgeleide vakmensen en eerlijke concurrentie. Daarvoor strijdt de ANKO namens jou en al die andere leden in de landelijke en lokale politiek. Mede door die inzet, staan er in het regeerakkoord van Rutte III diverse voornemens die positief zijn voor onze branche:

31 okt 2017
Heb jij al gestemd voor de ANKO Ledenraadverkiezingen?

In juni werd in de Algemene Ledenvergadering besloten dat de ANKO voortaan gaat werken met een Ledenraad. Daarbij kiezen de ANKO-leden tussen 23 oktober en 6 november zelf hun vertegenwoordigers! 

23 okt 2017
3 vragen over de btw-verhoging aan ANKO's Gert-Jan Deben

Een kleine twee weken geleden werd duidelijk dat de nieuwe regering het lage btw-tarief van 6 naar 9% gaat verhogen. We stelden Gert-Jan Deben, manager belangenbehartiging bij de ANKO, drie vragen over dit voornemen van het nieuwe kabinet Rutte III.

Evenementen

3 jun 2018
4 jun 2018

Columns

Ondernemen moet lonen

Jan Franssen
27 okt 2017

IT'S ALL ABOUT EDUCATION! ... maar, hoe leer jij?

Dennis & Danielle Kil
27 okt 2017

Het staartje van Wolfgang: het hart van de klant

Wolfgang Peppmeier
8 sep 2017

Kappershart

Marian Kaak
8 sep 2017

Meer columns

Voordeel lidmaatschap

Een sterke kappersbranche, individueel advies, tips & informatie, financieel voordeel.

Lid worden

Denk en praat mee

Discussieer mee via social media en woon de Algemene Ledenvergaderingen bij.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Twitter.