Actueel

20 feb 2018
Martijn de Kort treedt terug als bestuurslid van de ANKO

Martijn de Kort, voormalig eigenaar van kappersketen Yes! heeft per 12 februari  afstand gedaan van zijn plek in het ANKO-bestuur. Nu hij geen ondernemer meer is in de kappersbranche en dus geen lid meer is van de vereniging, is deze stap noodzakelijk. 

20 feb 2018
ANKO-denktank kijkt vooruit naar 2019!

Gisteravond kwamen de leden van de Beleidsadviescommissies (BAC’s) van de ANKO bijeen voor een gezamenlijke denktanksessie over 2019. Hoe zien deze kappers de toekomst van de branche en de vereniging? Welke wensen hebben zij als het gaat over belangenbehartiging, verbinding en inspiratie? Wat kan de ANKO daarin betekenen?

12 feb 2018
ANKO bedankt vertrekkend voorzitter MKB-Nederland

Op 1 februari legde Michaël van Straalen zijn functie als voorzitter van MKB-Nederland neer. De ANKO prijst Van Straalen voor zijn inzet en oprechte betrokkenheid bij kappers en ander midden- en kleinbedrijf. 

9 feb 2018
ANKO bereikt cao-akkoord met CNV

Het is zover! De ANKO heeft een akkoord bereikt met CNV Vakmensen voor een nieuwe cao voor de kappersbranche. Na een intensief onderhandelingstraject, waarbij ook FNV Mooi betrokken was, zijn we blij met dit akkoord. We krijgen een goed werkbare cao die past bij de kapperspraktijk van nu!

9 feb 2018
Ben jij al privacy-proof?

Per 25 mei 2018 geldt een nieuwe Europese privacywet: de AVG. Ook jij moet je als kapper aan deze nieuwe wet gaan houden. Maar geen nood, de ANKO helpt je hierbij.  

31 jan 2018
Finalisten SkillsHeroes bekend

Gisteren vond op het Nova college in Haarlem de halve finale plaats van SkillsHeroes/Kapper. 21 leerling-kappers streden voor een van de acht halve finaleplekken.

24 jan 2018
ANKO rekent op cao-akkoord met bonden in februari

Op initiatief van de ANKO werd eind 2016 gestart met onderhandelingen over een nieuwe kapperscao. Wat volgde was een intensief traject waarin we samen met de bonden hebben gezocht naar een goed werkbare cao die past bij de kapperspraktijk van nu. Een cao die ondernemers ruimte biedt om te ondernemen en werknemers een eerlijke beloning voor hun werk. Kortom; een cao die werkgevers en werknemers samen helpt het beste uit zichzelf te halen.

15 jan 2018
Effecten regeerakkoord op kappersbranche

In het nieuwe regeerakkoord van oktober 2017 staan verschillende maatregelen die effect hebben op het mkb, zoals de voorgenomen btw-verhoging van 6 naar 9%. Omdat we meer helderheid willen over de gevolgen van deze maatregelen voor onze eigen branche, willen we hier onderzoek naar laten doen.

10 jan 2018
Vergoedingenwijzer 2018 online!

De ANKO Vergoedingenwijzer 2018 staat online! Aangesloten haarwerkers kunnen per zorgverzekeraar zien welk bedrag ze voor een haarwerk kunnen declareren.

9 jan 2018
Wij Knippen voor LINDA.foundation succesvol van start!

Op 1 januari is de actie 'Wij Knippen voor LINDA.foundation' van start gegaan. Tot en met maart van dit jaar gaan maar liefst 600 ANKO-kappers in het hele land 3500 gezinnen gratis knippen. Hiermee laten zij zien dat ze niet alleen passie hebben voor hun vak, maar ook voor mensen. 

Evenementen

3 jun 2018
4 jun 2018

Columns

Fair play

Jan Franssen
14 feb 2018

'Haar' herinneringen

Dennis & Danielle Kil
14 feb 2018

Zintuigenmarketing

Wolfgang Peppmeier
14 feb 2018

Creatief proces

Marian Kaak
14 feb 2018

Knokken voor gelijke kansen

Harrie Jager
15 jan 2018

Meer columns

Voordeel lidmaatschap

Een sterke kappersbranche, individueel advies, tips & informatie, financieel voordeel.

Lid worden

Denk en praat mee

Discussieer mee via social media en woon de Algemene Ledenvergaderingen bij.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Twitter.