Actueel

22 okt 2018
Kamervragen met input van de ANKO

Begin oktober stuurde de ANKO de Tweede kamer een brief over de gevolgen voor de kappersbranche van de voorgenomen btw-verhoging. Verschillende Kamerleden hebben onze input meegenomen in hun schriftelijke vragen aan het kabinet over het Belastingplan 2019.

17 okt 2018
Tweede editie ANKO Haarwerkseminar

Op maandag 5 november vindt de tweede editie van het ANKO Haarwerkseminar plaats. Dé dag voor vaktechniek & verdieping exclusief voor ANKO-haarwerkspecialisten. Dit jaar vindt het event plaats op De Landgoederij, een bijzonder sfeervolle locatie in Bunnik.

8 okt 2018
ANKO legt Tweede Kamer gevolgen btw-stijging uit

Zoals je weet blijft de ANKO zich verzetten tegen de plannen om de btw te verhogen van 6% naar 9%. Deze week kunnen Kamerleden het kabinet vragen stellen over het Belastingplan 2019 en de daarin opgenomen btw-maatregel. Daarom heeft de ANKO vorige week alle financieel woordvoerders uitgelegd wat de gevolgen van de verhoging zijn voor de kappersbranche en hen opgeroepen dit te voorkomen.

25 sep 2018
Geen Algemeen Verbindend Verklaring voor nieuwe cao

In februari van dit jaar bereikten de ANKO en CNV Vakmensen een akkoord over een nieuwe cao. Een moderne cao die beter past bij de kapperspraktijk van nu en die werknemers voor het eerst in drie jaar een loonsverhoging biedt. FNV Mooi onderhandelde mee, maar besloot uiteindelijk het akkoord niet mee te ondertekenen. Vervolgens zette FNV Mooi in op het tegenhouden van het algemeen verbindend verklaren van de cao en dat is helaas gelukt.

24 sep 2018
Bezuiniging op Subsidie Praktijkleren lijkt van de baan

De op Prinsjesdag aangekondigde bezuiniging op de Subsidieregeling Praktijkleren 2019 lijkt van de baan! Lodewijk Asscher (PvdA) heeft tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen een motie ingediend waarin hij oproept om deze bezuiniging niet door te voeren. De Tweede Kamer heeft de stem vanuit organisaties als de ANKO luid en duidelijk gehoord, want alle Kamerleden zijn het eens met Asscher!

18 sep 2018
Prinsjesdag: ANKO legt zich niet neer bij btw-verhoging

Vandaag werd definitief duidelijk dat het kabinet het voornemen om het lage btw-tarief te verhogen wil doorzetten. Maar de ANKO legt zich hier niet bij neer. Voorzitter van de ANKO Ella Vogelaar: ”Dit plan is echt slecht voor onze branche. Maatregelen die dit compenseren laten nog een paar jaar op zich wachten en het is nog maar zeer de vraag of die iets zullen opleveren voor de hardwerkende Nederlandse kappers. Het is onacceptabel dat zij niet mee mogen profiteren van de economische vooruitgang. Sterker nog, zij gaan er op achteruit!”

18 sep 2018
Prinsjesdag: ANKO spreekt politici

Het is inmiddels traditie: op de ochtend van Prinsjesdag laten politici hun haar stylen door getalenteerde leerlingkappers. Dit jaar waren dat niet alleen Kamerleden, maar ook minister Carola Schouten en staatssecretaris Mona Keijzer vertrouwden hun kapsel toe aan de jonge talenten. Vervolgens pakte de ANKO haar kans om de belangen van de branche onder de aandacht te brengen!

17 sep 2018
Facturen O&O premie in laatste week september

Op 6 augustus hebben werkgevers een brief ontvangen van het Sociaal Fonds Kappers over de O&O premie voor 2018 die eind augustus gefactureerd zou gaan worden. Deze facturatie vindt uiteindelijk iets later plaats omdat uitvoerder AGH extra controles heeft uitgevoerd om de voorschotnota zo zorgvuldig mogelijk te berekenen.

11 sep 2018
ANKO succesvol in gemeente Hardenberg

De gemeente Hardenberg heeft na intensief overleg met lokale kappers en de ANKO besloten geen nieuwe thuiskappers meer toe te staan in de gemeente. Eind 2017 deed de wethouder deze toezegging mondeling al en nu ligt het plan daadwerkelijk ter goedkeuring bij de gemeenteraad. 

10 sep 2018
It ain’t over ‘till it’s over!

Het lijkt misschien stil aan het front, maar de ANKO strijdt nog altijd door om de voorgenomen btw-verhoging van tafel te krijgen. Terwijl Nederland de afgelopen maanden van de zomer genoot, ging de lobby achter de schermen gewoon door. 

Columns

Column Dennis & Danielle Kil: Chill out? Hoe dan?

Dennis & Danielle Kil
8 aug 2018

Iets er tussenin

Marian Kaak
29 jun 2018

Het staartje van Wolfgang: het verschil

Wolfgang Peppmeier
29 jun 2018

Meer columns

Voordeel lidmaatschap

Een sterke kappersbranche, individueel advies, tips & informatie, financieel voordeel.

Lid worden

Denk en praat mee

Discussieer mee of stel je vragen via social media.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Twitter.