Actueel

21 sep 2017
Factuur Reprorecht ontvangen?

Veel kappers hebben niets te maken met reprorecht. Toch kan het zijn dat je op basis van KvK-gegevens een factuur ontvangt. Mede dankzij de ANKO heeft Stichting Reprorecht het eenvoudig gemaakt om je gegevens te wijzigen en toekomstige facturen te voorkomen.

20 sep 2017
De Miljoenennota voor kappers

Gisteren maakte het demissionaire kabinet de Miljoenennota bekend. Deze begroting voor 2018 bevat nauwelijks nieuw beleid, omdat we nog altijd in afwachting zijn van een nieuw kabinet. Een nieuwe regering – die volgens de berichten in de steigers staat – zal in de begroting voor 2019 wel veel nieuw beleid introduceren. Voorlopig zullen we daar nog even op moeten wachten.

19 sep 2017
Nieuwe Cao Kappers nog niet rond

Op 18 september is de ANKO weer met de werknemersbonden (FNV Mooi en CNV Vakmensen) om tafel gegaan om te onderhandelen over een nieuwe Cao Kappers. Er is opnieuw gesproken over een nieuwe functie-indeling en over lonen. 

19 sep 2017
Telegraafartikel over btw veroorzaakt onrust

Gisteren publiceerde De Telegraaf een artikel waarin de krant meldt dat de formerende partijen van plan zijn het lage btw-tarief van 6% te verhogen naar 8%. Het bericht veroorzaakte grote onrust bij ondernemers. Uiteraard zal de ANKO er alles aan doen om deze verhoging te voorkomen.

19 sep 2017
ANKO voert actie op Prinsjesdag voor behoud BBL

Ook dit jaar laten kamerleden zich op de ochtend van Prinsjesdag stylen door excellente kappersleerlingen. De ANKO grijpt deze gelegenheid aan voor een ludieke actie, samen met de vakbonden. Kamerleden krijgen een schriftelijke cursus knippen aangeboden, om te onderstrepen dat praktijkleren en de BBL behouden moeten blijven. Want knippen leer je niet uit een boekje!

11 sep 2017
Geschillencommissie stelt ANKO-haarwerkers in het gelijk

Een klant met een klacht. Het komt met enige regelmaat voor, maar vaak lossen kappers dat zelf op een goede manier op. Als dat niet lukt en er echt een conflict ontstaat, dan is er de onafhankelijke Stichting Geschillencommissie voor Consumentenzaken (SGC) in Den Haag. ANKO-leden zijn daar automatisch bij aangesloten

23 aug 2017
Minder functies in nieuwe Cao Kappers

Op 22 augustus zijn we verder gegaan met de onderhandelingen voor een nieuwe Cao Kappers. Samen met CNV Vakmensen en FNV Mooi spraken we over het nieuwe functiegebouw en de lonen die daarbij horen.

28 jul 2017
Zwangere zelfstandigen uit 2004 - 2008 alsnog recht op uitkering

Als zelfstandige zwanger geweest tussen 2004 en 2008 en geen uitkering genoten? Kan dat zomaar?

20 jul 2017
ANKO-kappers overtuigen gemeente Twenterand

Al sinds 2014 zet een groep betrokken kappers uit de gemeente Twenterand zich in voor eerlijker vestigingsbeleid in hun gemeente. Dat de aanhouder wint bleek afgelopen dinsdag; samen met de ANKO werd succes geboekt. De toekomst van de lokale kappersbranche ziet er nu een stuk rooskleuriger uit!

19 jul 2017
Nieuwe privacyregels ook voor kappers belangrijk

Vanaf volgend jaar komen er nieuwe strengere Europese privacy regels aan die ook gevolgen hebben voor kappers. Als je bijvoorbeeld de gegevens van jouw klanten niet goed beveiligt, kun je een fikse boete krijgen tot 4% van je jaaromzet.

Evenementen

19 nov 2017
3 jun 2018

Columns

Het staartje van Wolfgang: het hart van de klant

Wolfgang Peppmeier
8 sep 2017

Kappershart

Marian Kaak
8 sep 2017

Gewoon het beste van jezelf geven

Danielle Sant en Dennis Kil
8 sep 2017

Sterke ledenraad, sterke vereniging

Jan Franssen
8 sep 2017

Mysteryshoppen bij concullega’s

Sandra van der Kolk
8 sep 2017

Meer columns

Voordeel lidmaatschap

Een sterke kappersbranche, individueel advies, tips & informatie, financieel voordeel.

Lid worden

Denk en praat mee

Discussieer mee via social media en woon de Algemene Ledenvergaderingen bij.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Twitter.