Actueel

16 jun 2017
Hét grote onderzoek Nederlandse kappersbranche 2017

Deze zomer wordt groot onderzoek gedaan naar de Nederlandse kappersbranche. En daar hebben we jou bij nodig!

 

 

15 jun 2017
Belangrijke stap gezet richting nieuwe cao

Op 14 juni zijn de cao-onderhandelingen tussen de ANKO, CNV Vakmensen en FNV Mooi weer opgepakt. Onderwerp van gesprek was het nieuwe functiegebouw en uiteraard de bijbehorende lonen.

15 jun 2017
Bijna een kwart van de Nederlanders lijdt aan haaruitval

Ongeveer één op de vier vrouwen boven de veertig jaar krijgt last van extreme haaruitval. Kaalheid bij vrouwen is een groot taboe. Vrouwen (en ook mannen) bij wie het haar gaat uitvallen, kunnen te maken krijgen met verminderd zelfvertrouwen en zelfs psychische problemen. Zij durven zelden over hun probleem te praten. Met de ‘Dag van het Haarwerk’ op donderdag 15 juni willen erkende haarwerkspecialisten die bij brancheorganisatie ANKO zijn aangesloten, het taboe doorbreken. Want er zijn oplossingen voor haarverlies, die niet van echt te onderscheiden zijn.

2 jun 2017
Verhoging wettelijk minimum loon heeft effect op lonen kappersbranche

Per 1 juli 2017 stijgen de wettelijke minimum(jeugd)lonen. Alle salarissen dienen minimaal op het niveau van het minimumloon te zitten. Voor de salarisschaal junior A en VMBO betekent dit dat de lonen stijgen. Ook voor de Junior stylist B, salonassistent van 20, 21 en 22 jaar en de haarstylist van 22 jaar betekent dit een stijging

1 jun 2017
Vraag Subsidie Praktijkleren aan voor studiejaar 2016/2017

Vanaf 2 juni 2017 kunnen saloneigenaren met een BBL-leerling de Subsidie Praktijkleren aanvragen. Deze subsidie is een financiële tegemoetkoming voor bedrijven in de kosten die zij maken voor het opleiden van leerlingen op de werkvloer. De subsidie geldt alleen voor BBL-leerlingen.

1 jun 2017
Cao-onderhandelingen eindelijk vervolgd

Dinsdagavond 30 mei zijn de ANKO, FNV Mooi en CNV Vakmensen sinds lange tijd weer bij elkaar gekomen om te praten over een nieuwe Kappers Cao. Het is inmiddels al een jaar na de afloop van de vorige cao en ANKO wil graag dat er een nieuwe cao komt. Deze cao moet dan wel voldoen aan de wensen van de werkgevers, waar de ANKO voor strijdt.

30 mei 2017
ANKO-leden beslissen mee over toekomst

Op 26 juni a.s. beslissen de leden van de ANKO over de toekomst van de vereniging; komt er een Ledenraad of niet? Bovendien nemen we afscheid van Rob Vos, die maar liefst 25 jaar directeur van de ANKO was. 

30 mei 2017
ANKO sluit O&O cao af met bonden: O&O-premie maximaal 0,6%

De ANKO heeft met FNV Mooi en CNV Vakmensen afspraken gemaakt over het opleidings- en ontwikkelingfonds (O&O fonds) van de kappersbranche. Deze afspraken zijn vastgelegd in een nieuwe O&O cao. Deze cao is opgesteld voor vijf jaar: van 2017 t/m 2021. De nieuwe O&O-premie is maximaal 0,6%, waarvan de helft door werkgever en de helft door werknemer betaald wordt.

17 mei 2017
Stand van zaken cao-onderhandelingen

De afgelopen maanden hebben de gesprekken over een nieuwe kapperscao tussen  de ANKO,  FNV Mooi en CNV Vakmensen stil gelegen, maar de onderhandelingen worden deze zomer vervolgd. Ons uitgangspunt daarbij is meer eenvoud en duidelijkheid voor de gebruikers. De nieuwe cao moet goed werkbaar zijn en passen bij de dagelijkse praktijk. Met name het functiegebouw kan en moet volgens ons eenvoudiger.

15 mei 2017
ANKO bezorgd over regeldruk 3e WW-jaar

De centrale werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland zijn in 2013 akkoord gegaan met het plan om werklozen vanaf 2016 weer drie jaar lang een werkloosheidsuitkering (WW) te geven. Brancheorganisatie ANKO strijdt er samen met de centrale werkgeversorganisaties voor om te voorkomen dat kappers hierdoor nog meer regels en administratieve rompslomp opgelegd krijgen.

Evenementen

25 jun 2017
25 jun 2017

Columns

Iconen

Marian Kaak
9 jun 2017

Het staartje van Wolfgang

Wolfgang Peppmeier
9 jun 2017

Vrouwen bloot…

Sandra van der Kolk
18 mei 2017

Meer columns

Voordeel lidmaatschap

Een sterke kappersbranche, individueel advies, tips & informatie, financieel voordeel.

Lid worden

Denk en praat mee

Discussieer mee via social media en woon de Algemene Ledenvergaderingen bij.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Twitter.