Actueel

9 jan 2020
Aantal aanvragen Subsidie Praktijkleren sterk gestegen

Medio december 2019 ontvingen erkende leerbedrijven van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de aangevraagde subsidie praktijkleren voor de begeleiding van BBL-leerlingen. Omdat het aantal aanvragen het beschikbare budget overstijgt, is het maximaal te ontvangen subsidiebedrag over schooljaar 2018-2019 naar beneden bijgesteld.

7 jan 2020
Werkkostenregeling verruimd per 1 januari 2020

Via de werkkostenregeling kun je als werkgever vergoedingen aan werknemers geven zonder dat zij hierover loonheffingen hoeven te betalen. Deze regeling is per 1 januari 2020 verruimd. 

16 dec 2019
BCP’s Black & Mixed Hair worden definitief ontwikkeld in 2020

Op voorstel van de ANKO heeft het Branche Platform Kappers (BPK) - waarbinnen de ANKO en de vakbonden samenwerken - in oktober opdracht gegeven voor de actualisering van de beroepscompetentieprofielen (BCP’s) voor Black & Mixed Hair. Een BCP beschrijft de kennis en vaardigheden van een vakvolwassen kapper. Nu is bekend dat de BCP’s definitief in 2020 ontwikkeld zullen worden.

16 dec 2019
Pilot branchediploma in 2020 van start

Het afgelopen jaar hebben de ANKO en vakbonden samen bekeken of er een branchediploma moet komen. Hiermee kan een kapper laten zien dat hij of zij het door de branche vastgestelde vakvolwassen niveau bereikt heeft. Vorige week heeft het Brancheplatform Kappers (BPK) – waarbinnen de ANKO en vakbonden samenwerken – besloten om in 2020 te starten met een pilot.

16 dec 2019
ANKO verontwaardigd over extra belasting voor Amsterdamse kappers

De gemeente Amsterdam heeft besloten om winkeliers in 2020 extra reclamebelasting op te leggen. Ook kapsalons krijgen met deze extra belasting te maken. De ANKO vindt de maatregel volstrekt onredelijk en heeft hier via MKB-Nederland tegen geprotesteerd. 

16 dec 2019
Gemeente Hollands Kroon lijkt zich bewust van waarde kapsalons

In oktober organiseerde de ANKO een ondernemersbijeenkomst in de Kop van Noord-Holland, die geheel in het teken stond van onze strijd tégen oneerlijke concurrentie en vóór eerlijke kansen voor alle kappers. Diverse aanwezige kappers graag in contact te willen komen met hun gemeente hierover. Het eerste resultaat was een interessant gesprek op 9 december met de gemeente Anna Paulowna.

13 dec 2019
Ontwikkelingen bestuur en ledenraad

Tijdens de vergadering van ANKO Ledenraad van maandag 9 december 2019 is de ANKO-begroting voor 2020 goedgekeurd. Maurice Crusio is aangetreden als waarnemend penningmeester.

10 dec 2019
ANKO introduceert in 2020 Ondernemers Award op gala Coiffure Award

In 2020 zal de ANKO officieel partner zijn van de Coiffure Award. Gisteren werd deze samenwerking bekrachtigd door vice-voorzitter van de ANKO Anique Groesbeek en Marjon Stamsnijder General Manager van Henkel Beauty Care Professional, in aanwezigheid van ANKO-directeur Wijnand van Unen en hét gezicht van de Coiffure Award: Laura van de Graaf.

4 dec 2019
Aanmaning betaling O&O premie verstuurd

In juni hebben alle werkgevers in de kappersbranche de definitieve factuur 2018 en de voorschotnota 2019 van de O&O-premie gekregen. Betaling van deze premie aan het Sociaal Fonds Kappers is verplicht voor zowel ANKO-leden als niet-leden.

2 dec 2019
ANKO gaat samenwerken met Coiffure Award!

Achter de schermen werden er al een tijdje gesprekken gevoerd, maar nu is de kogel door de kerk: De ANKO is in 2020 partner van de Coiffure Award! 

Columns

PIETER ONTMOET WALTER …in de Bak

Pieter Holtrigter & Walter Postma
7 jan 2020

PIETER ONTMOET WALTER …op school

Pieter Holtrigter & Walter Postma
4 nov 2019

PIETER ONTMOET WALTER … voor een glas whisky

Pieter Holtrigter & Walter Postma
5 sep 2019

PIETER ONTMOET WALTER …bij het ANKO Haar & Hoofdhuid Event

Pieter Holtrigter & Walter Postma
4 jul 2019

PIETER ONTMOET WALTER … in de boksring

Pieter Holtrigter & Walter Postma
3 mei 2019

Meer columns

Voordeel lidmaatschap

Een sterke kappersbranche, individueel advies, tips & informatie, financieel voordeel.

Lid worden

Denk en praat mee

Discussieer mee of stel je vragen via social media.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Instagram.