Actueel

20 jan 2023
Nieuwe kerndata kappersbranche beschikbaar

Om de belangen van ondernemende kappers zo goed mogelijk te kunnen behartigen, zorgen we er bij de ANKO voor dat wij beschikken over actuele data over de kappersbranche. De nieuwste data delen wij graag met onze leden.

19 jan 2023
NOW loket langer open

Heb jij tijdens de coronacrisis gebruik gemaakt van de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW)? Dan is het goed om te weten dat het vaststellingsloket voor de NOW5 langer open blijft. n

17 jan 2023
Streaming in salon niet toegestaan, controle aangescherpt

Muziek draaien in jouw salon, je doet het vast. Het zorgt namelijk voor een fijne (werk)sfeer. Maar wist je dat het gebruik van streamingsdiensten, zoals Spotify, Apple Music of YouTube Music in je salon niet is toegestaan? Deze streamingsdiensten mogen alleen privé gebruikt worden.

9 jan 2023
Wie wint de ANKO Ondernemers Award 2023?

Excellent ondernemerschap verdient erkenning, zeker in roerige en onzekere tijden! Daarom reikt de ANKO in 2023 weer de ANKO Ondernemers Award uit. 

5 jan 2023
Ledenraad ANKO neemt belangrijke besluiten voor de toekomst

Op woensdagavond 4 januari kwam de ANKO Ledenraad online bij elkaar om een aantal belangrijke besluiten te nemen.

2 jan 2023
Impact verhoging wettelijk minimumloon

Het wettelijk minimumloon (WML) stijgt vanaf dit jaar met 10,15%. De ANKO strijdt voor compensatie, maar ondertussen heeft de stijging gevolgen voor het loongebouw van de kappersbranche. Een aantal cao-lonen komt door de stijging onder het wettelijk minimum uit en dat is niet toegestaan. Welke impact heeft dit precies?

2 jan 2023
Bezoek de Haarmodelijn met ANKO-korting!

De showcase van de Haarmodelijn vormt al jarenlang de leerzame én gezellige start van het nieuwe trendseizoen. De kaartverkoop van het trendseizoen voorjaar 2023 is van start gegaan. Ben je ANKO-lid? Bestel je tickets dan met korting!

15 dec 2022
Buma/Stemra wijzigt tariefbepaling. Controleer jouw gegevens!

Iedereen die muziek laat horen in de salon, betaalt daarvoor een vergoeding aan Buma/Stemra. ANKO heeft voor haar leden geregeld dat ze een mooie korting krijgen op de tarieven. Buma/Stemra wijzigt de manier waarop het tarief voor muziekgebruik in de salon bepaald wordt.

13 dec 2022
Werkgevers, opgelet!

In een speciale werkgevers-nieuwsbrief zet de ANKO op een rij wat er allemaal verandert in 2023 op het gebied van lonen, premies en vergoedingen, zodat jij helemaal klaar bent voor het nieuwe jaar! 

12 dec 2022
Stand van zaken branchediploma

Veel ondernemers in de kappersbranche ervaren een groot verschil tussen het werkelijke niveau van de net-afgestudeerde kappers en het niveau dat gewenst is in hun salon en in de branche. De ANKO zet zich dan ook al lange tijd in voor een verbetering van de kwaliteit van de nieuwe medewerkers die de branche instromen. 

Voordeel lidmaatschap

Een sterke kappersbranche, individueel advies, tips & informatie, financieel voordeel.

Lid worden

Denk en praat mee

Discussieer mee of stel je vragen via social media.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Instagram.