Actueel

21 sep 2020
In memoriam: Theo Zantman

Vandaag bereikte ons het bericht dat gerenommeerd haarwerkspecialist Theo Zantman op 17 september 2020 is overleden.

18 sep 2020
Coronaklachten; welke stappen moet je zetten?

We krijgen veel vragen over corona en wat nou precies de stappen zijn die je in allerlei situaties moet zetten. Download het corona stroomschemaen je bent op de hoogte! Heb je andere vragen? We helpen je graag! Neem gerust contact op met onze ANKO Ledenservice.

17 sep 2020
Hoe moet ik mijn voorschot NOW verantwoorden?

Het UWV verwacht dat vanaf 7 oktober 2020 de definitieve berekening NOW kan worden aangevraagd. Dit kan over de maanden maart, april en mei 2020 (NOW 1.0). Waar moet je als ondernemer rekening mee houden?

17 sep 2020
Speciaal voor kappers een verzuim-ontzorg oplossing

De nadelige consequenties voor kleine werkgevers van de loondoorbetalingsplicht bij ziekte, is ons al jaren een doorn in het oog. Daar is nu een oplossing voor ontwikkeld. Na het lobby-succes eind 2018 zijn we aan de slag gegaan met het (laten) ontwikkelen van een 'MKB verzuim-ontzorg-verzekering' specifiek voor kappers. 

16 sep 2020
Tweede Kamerlid Anne Kuik: Op Prinsjesdag vertrouw ik mijn haar en visagie toe aan mbo-toppers!

Tweede Kamerlid Anne Kuik (CDA) was blij te horen dat de Prinsjesdagactiviteit doorging. Anne Kuik: “Veel is dit jaar versoberd, maar gelukkig dat deze ‘Dit is MBO’ activiteit door kon gaan! Mijn haar en visagie vertrouw ik zeker toe aan de mbo-toppers!”

15 sep 2020
ANKO blij met aandacht voor vakmanschap op Prinsjesdag

Vanochtend in alle vroegte stylde Skills winnares Ynola Lommerse het haar van onderwijsminister Ingrid van Engelshoven en verschillende Tweede Kamerleden, die even later op weg gingen naar de Grote Kerk in Den Haag om de Troonrede bij te wonen.

11 sep 2020
Minister van Engelshoven vertrouwt op mbo’ers voor haar en make up

Ingrid van Engelshoven, minister van OC&W en vijf Tweede Kamerleden van verschillende politieke partijen beginnen Prinsjesdag 2020 met een bezoek aan mbo-studenten in de praktijk. De politici vertrouwen hun haar en visagie toe aan vakkampioenen uit het mbo tijdens een styling in Lifestyle Salon The Hague.

10 sep 2020
Coalitie Winkelambacht boekt resultaten met regeldrukvermindering

Al zes jaar lang werken de verschillende brancheverenigingen in het winkelambacht samen: in 2014 sloegen de kappers, bakkers, slagers, bloemisten en schoenmakers op initiatief van de ANKO de handen ineen in de Coalitie Winkelambacht. Het gezamenlijke doel was vooral om de regel- en lastendruk voor winkelambachtelijke ondernemers te verminderen.  Daarvoor lobbyt de Coalitie – aangevoerd door de ANKO - bij verschillende ministeries op basis van een actuele lijst met knelpunten en de eerste concrete resultaten zijn er inmiddels.

9 sep 2020
Noodkreet: oplopende kosten en onvoldoende testcapaciteit

We krijgen veel signalen van onze leden dat ze de overheidsadviezen netjes opvolgen, maar vervolgens vastlopen op het testen van (mogelijk) zieke medewerkers.

9 sep 2020
Overheid wil regeldruk voor kleine bedrijven bij NOW-controle beperken

Bij de eindafrekening van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) wil het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kleine bedrijven niet te zwaar belasten. Bedrijven die minder dan €25.000,- aan steun hebben ontvangen hoeven daarom geen controle te laten uitvoeren door externe partijen.

Columns

PIETER ONTMOET WALTER …niet in het echt, maar via FaceTime

Pieter Holtrigter & Walter Postma
13 jul 2020

PIETER ONTMOET WALTER …eindelijk weer in de salon

Pieter Holtrigter & Walter Postma
19 mei 2020

PIETER ONTMOET WALTER …in sigarenrook

Pieter Holtrigter & Walter Postma
3 mrt 2020

PIETER ONTMOET WALTER …in de Bak

Pieter Holtrigter & Walter Postma
7 jan 2020

PIETER ONTMOET WALTER …op school

Pieter Holtrigter & Walter Postma
4 nov 2019

Meer columns

Voordeel lidmaatschap

Een sterke kappersbranche, individueel advies, tips & informatie, financieel voordeel.

Lid worden

Denk en praat mee

Discussieer mee of stel je vragen via social media.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Instagram.