Actueel

22 feb 2024
Bereikbaarheid ANKO Ledenservice

Door ziekte en capaciteitsproblemen is onze ledenservice helaas minder goed bereikbaar. Op vrijdag 23 februari is de telefonische ledenservice gesloten.

16 feb 2024
Laatste mogelijkheid coulance bij belastingschulden

1 april nadert snel. Dat betekent niet alleen tijd om aangifte te doen, maar ook dat de deadline nadert om in aanmerking te komen voor coulance van De Belastingdienst bij een saneringsakkoord. De ANKO raadt aan om deze mogelijkheid te benutten, omdat de belastingdienst – net als in oktober – ruim 20.000 ondernemers die in gebreke zijn gebleven, dwingt om binnen 14 dagen alle achterstanden in één keer terug te betalen.

16 feb 2024
Hizi Hair opnieuw genomineerd voor Beste Leerbedrijf

In 2022 werd ANKO-lid Hizi Hair verkozen tot Beste Leerbedrijf voor mbo-studenten in de sector Voedsel, Groen en Gastvrijheid (VGG). Twee jaar later is de kappersketen opnieuw genomineerd voor deze eervolle titel. De ANKO feliciteert Hizi Hair van harte met deze prachtige nominatie!

16 feb 2024
ANKO-korting op The Hair Xperience & BarberSociety Live

ANKO-leden kunnen dit voorjaar volop inspiratie opdoen tijdens twee prachtige evenementen die je met korting kunt bezoeken. Op 7 april vindt BarberSociety Live plaats in Amsterdam en op 21 en 22 april is het weer tijd voor The Hair Xperience in Gorinchem.

16 feb 2024
Nieuwe Tweede Kamer wil werk maken van vermindering regeldruk

Hoewel het kabinet in 2022 en 2023 belangrijke stappen heeft gezet om de regeldruk te verminderen, is dit proces inmiddels flink vertraagd door de val van het kabinet, de verkiezingen en het uitblijven van een nieuw kabinet. En toch is er goed nieuws te melden van het ANKO-lobbyfront!

16 feb 2024
Huurdersvariant op ROZ-model ook nuttig voor kappers

De afgelopen jaren groeide het ongenoegen bij huurders in o.a. de kappersbranche over het veel gebruikte, maar niet erg evenwichtige ROZ-model Huurovereenkomst Winkelruimte. Eerder meldden we je al dat brancheorganisaties daarom een speciale huurdersvariant hebben ontwikkeld. Deze variant biedt een betere balans in de belangen van huurders en verhuurders bij contractbesprekingen. Hier lees je de belangrijkste aanpassingen voor de kappersbranche.

12 feb 2024
Doe je mee? ANKO Ondernemers Award 2024 van start!

Ondernemers die uitblinken verdienen erkenning en zijn een bron van inspiratie! Daarom reikt de ANKO in 2024 opnieuw de ANKO Ondernemers Award uit. Doe jij mee of draag je een ander voor?

8 feb 2024
Bereikbaarheid ANKO Ledenservice

Door ziekte en capaciteitsproblemen is onze ledenservice helaas minder goed bereikbaar. Op vrijdag 9 februari is de telefonische ledenservice gesloten.

1 feb 2024
Cao-onderhandelingen binnenkort van start

De huidige cao loopt 1 juli 2024 af. De ANKO wil graag voor deze datum een nieuwe, algemeen verbinden verklaarde cao realiseren, samen met FNV Mooi en CNV Vakmensen. De voorbereidingen hiervoor zijn inmiddels in volle gang en eind februari vinden de eerste onderhandelingen plaats.

1 feb 2024
Huurdersvariant ROZ-model gepresenteerd

Er is een nieuw hulpmiddel beschikbaar voor wie in gesprek gaat over een nieuw huurcontract of een verlenging ervan. Afgelopen week werd de huurdersvariant van het ROZ-model gepresenteerd. Deze variant komt niet in de plaats van het ROZ-model, maar biedt suggesties voor artikelen waarmee je als huurder sterker staat in de onderhandelingen met de verhuurder.

Nieuwsgierig naar ANKO?

Dat snappen we! Want wat doet de ANKO nou precies en waarom zou je lid worden? Hier leggen we het je uit!

Vertel mij meer!

Denk en praat mee

Discussieer mee of stel je vragen via social media.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Instagram.