Actueel

25 nov 2020
Eindelijk compensatie transitievergoeding bij pensioen werkgever

De ANKO knokt al jaren voor vereenvoudiging van het ontslagrecht en compensatie van de transitievergoeding voor kleine ondernemers om te voorkomen dat er sprake is van gedwongen ondernemerschap. Mede dankzij onze lobby wordt dit probleem vanaf 1 januari 2021 eindelijk aangepakt.

24 nov 2020
Kappers in gesprek met ANKO over beleid in Veenendaal

Tot afgelopen voorjaar reisde Harrie Jager, onze adviseur lokale belangenbehartiging, nog kriskras door Nederland om kappers bij te staan in hun strijd voor eerlijker lokaal vestigingsbeleid. Inmiddels ‘reist’ hij vooral via Zoom en afgelopen maandag was Veenendaal aan de beurt.

24 nov 2020
Ben jij bij de Haarmodelijn Celebration?

Maandag 30 november is er een speciale editie van De Haarmodelijn Celebration. De lancering wordt uitgezonden via een webinar. Neem alle praktische tips tot je en laat je inspireren voor de maand van Celebration!

23 nov 2020
Dag van de Ondernemer in het teken van ‘We Keep You Safe’

Afgelopen vrijdag vierden Nederland De Dag van de Ondernemer. De dag waarop Nederland ondernemers in het zonnetje zet. De afgelopen jaren maakten we met alle ANKO-leden een feestje van deze bijzondere dag. Dit jaar pakten we het anders aan met een focus op veiligheid en hygiëne.

23 nov 2020
Steeds meer aandacht voor vestigingsbeleid via Lokaal Retailbelang

De ANKO werkt nu een aantal maanden samen met andere branches binnen Lokaal Retailbelang, een initiatief waarbij ondernemers en overheid samen werk maken van bruisende binnensteden. Onze focus ligt daarbij uiteraard op beter vestigingsbeleid voor kappers. In oktober meldden we al de eerste successen en we geven je graag een nieuwe update!

19 nov 2020
Dag van de Ondernemer: WE KEEP YOU SAFE!

Vrijdag 20 november is het De Dag van de Ondernemer. De dag waarop Nederland ondernemers in het zonnetje zet. De afgelopen jaren maakten we met alle ANKO-leden een feestje van deze bijzondere dag. Dit jaar pakken we het anders aan...

17 nov 2020
Cijfers dalen, maar we zijn er nog niet

“De cijfers zijn nog steeds te hoog, maar de trend is dalende en dat is positief”, dit zie premier Rutte tijdens de persconferentie van vanavond. “De cijfers laten zien dat de maatregelen werken, of eigenlijk dat ons gedrag werkt. Ik vind dat een compliment voor ons allen.”

17 nov 2020
Knokken voor compensatie preventieve quarantaine

Zoals jullie weten doet de ANKO er alles aan om te zorgen voor een maximale compensatie van de verloren inkomsten van kappers tijdens deze coronacrisis.

17 nov 2020
Vakantiedagen over 2020 definitief berekenen, doe je zo!

Nu het einde van het jaar weer in zicht komt, wordt het ook weer tijd om de vakantiedagen over dit jaar definitief te berekenen.

16 nov 2020
Vanaf maandag 16 november is aanvragen van NOW 3.0 mogelijk

Vanaf 16 november staat de mogelijkheid open om NOW 3.0 aan te vragen. Dit gaat om een tegemoetkoming in de loonkosten over de maanden oktober tot en met december 2020. Bekijk wat de voorwaarden zijn om in aanmerking te komen voor de NOW 3.0.

Columns

PIETER ONTMOET WALTER …niet in het echt, maar via FaceTime

Pieter Holtrigter & Walter Postma
13 jul 2020

PIETER ONTMOET WALTER …eindelijk weer in de salon

Pieter Holtrigter & Walter Postma
19 mei 2020

PIETER ONTMOET WALTER …in sigarenrook

Pieter Holtrigter & Walter Postma
3 mrt 2020

PIETER ONTMOET WALTER …in de Bak

Pieter Holtrigter & Walter Postma
7 jan 2020

PIETER ONTMOET WALTER …op school

Pieter Holtrigter & Walter Postma
4 nov 2019

Meer columns

Voordeel lidmaatschap

Een sterke kappersbranche, individueel advies, tips & informatie, financieel voordeel.

Lid worden

Denk en praat mee

Discussieer mee of stel je vragen via social media.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Instagram.