Actueel

21 okt 2019
Ondernemersbijeenkomst in Zeeuws Vlaanderen

ANKO’s strijd voor een eerlijk speelveld en tegen oneerlijke concurrentie speelt zich vooral lokaal af. Daarom reist Harrie Jager stad en land af om kappers te informeren en ondersteunen. Vorige week was hij in Zeeuws Vlaanderen voor een ontmoeting met ondernemende kappers uit Sluis, Hulst en Terneuzen.

21 okt 2019
Volgende stap in ontwikkeling branchediploma

Afgelopen voorjaar hebben werkgevers en werknemers in de kappersbranche hun mening gegeven over het al dan niet invoeren van een branchediploma. ANKO en vakbonden bekijken samen of er een branchediploma moet komen. Hiermee kan een kapper bewijzen dat hij of zij het door de branche vastgestelde vakvolwassen niveau bereikt heeft. 

18 okt 2019
ANKO in gesprek met ministers over bestrijding criminaliteit

Afgelopen dinsdag was ANKO-directeur Wijnand van Unen aanwezig bij het Ondernemersdiner van minister Grapperhaus van Justitie en minister Dekker van Rechtsbescherming. Het diner stond in het teken van de gezamenlijke strijd tegen ondermijnende criminaliteit. De ANKO hecht grote waarde aan een eerlijke, veilige en gezonde kappersbranche en denkt daarom graag met de overheid en andere partijen mee over bestrijding van criminaliteit.

9 okt 2019
In memoriam: Ella Vogelaar

Gisteren bereikte ons het verdrietige bericht dat Ella Vogelaar op 69-jarige leeftijd is overleden.

7 okt 2019
Lobby ANKO voor aanpassing Kleine Ondernemersregeling succesvol

Het bestrijden van oneerlijke concurrentie is een belangrijk speerpunt van de ANKO. Daarom vinden we dat de Kleine Ondernemersregeling in de btw (KOR) moet worden afgeschaft. Simpelweg omdat deze regeling bepaalde kleine ondernemers voordelen biedt, waar andere kappers geen gebruik van kunnen maken. Maar afschaffing van de KOR is niet eenvoudig en vergt een lange adem, waarvoor ook steun van andere branches nodig is. Toch heeft de ANKO een eerste succes behaald.

3 okt 2019
Taboe doorbreken op de Dag van het Haarwerk

Ongeveer één op de vier mensen boven de veertig jaar krijgt last van extreme haaruitval. Kaalheid bij vrouwen - maar ook bij mannen - is een groot taboe. Mensen bij wie het haar gaat uitvallen, kunnen te maken krijgen met verminderd zelfvertrouwen en zelfs psychische problemen. Zij durven vaak niet over hun probleem te praten. Met de ‘Dag van het Haarwerk’ op woensdag 9 oktober 2019 wil de ANKO Sectie Haarwerken dat taboe doorbreken.

27 sep 2019
CBS publiceert schatting omzet zwartwerk(ers) in Nederland

NOS bericht vandaag dat in 2018 400.000 mensen belasting ontdoken door soms of regelmatig hun werk niet op te geven aan de belastingdienst. Volgens het CBS gaat het om 3,94 miljard euro. In de kappersbranche gaat het naar schatting om 441 miljoen euro.

20 sep 2019
Wat betekent de Miljoenennota voor de kappersbranche?

Vorige week presenteerde het Kabinet Rutte III op Prinsjesdag haar plannen voor 2020. De begrotingen van de verschillende ministeries laten geen hele spectaculaire maatregelen zien. De ANKO heeft uit de begrotingen van de diverse ministeries de belangrijkste punten voor de kappersbranche gehaald. Voor de kappersbranche zijn met name het Pakket Belastingplan 2020 (Financiën) en de begrotingen van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), Onderwijs Cultuur en Wetenschappen (OCW) en Economische Zaken en Klimaat (EZK) van belang.

20 sep 2019
Training Professioneel Opleiden: refreshed!

De toekomst van het kappersvak ligt in de handen van al die tieners die vol enthousiasme zijn begonnen aan een kappersopleiding. Het is dus heel belangrijk dat leerlingen kunnen rekenen op een professionele aanpak van erkende praktijkopleiders. Daarom biedt de ANKO al jaren de populaire en goed gewaardeerde training Professioneel Opleiden aan, en die is nu nóg beter geworden!

17 sep 2019
Prinsjesdag: ANKO vraagt aandacht voor het kappersvak

Het is inmiddels traditie; Tweede Kamerleden en leden van het kabinet die hun haar op de ochtend van Prinsjesdag laten stylen door kappersleerlingen. Samen met de vakbonden grijpt de ANKO deze gelegenheid bovendien steeds aan om het belang van praktijkleren onder de aandacht te brengen van de politici. Want... knippen leer je niet uit een boekje! 

Columns

PIETER ONTMOET WALTER … voor een glas whisky

Pieter Holtrigter & Walter Postma
5 sep 2019

PIETER ONTMOET WALTER …bij het ANKO Haar & Hoofdhuid Event

Pieter Holtrigter & Walter Postma
4 jul 2019

PIETER ONTMOET WALTER … in de boksring

Pieter Holtrigter & Walter Postma
3 mei 2019

Column Monique Kempff: kappers zijn AWESOME!

Monique Kempff, voorzitter ANKO
21 mrt 2019

Meer columns

Voordeel lidmaatschap

Een sterke kappersbranche, individueel advies, tips & informatie, financieel voordeel.

Lid worden

Denk en praat mee

Discussieer mee of stel je vragen via social media.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Twitter.