Actueel

11 mrt 2019
Provinciale Verkiezingen ook voor kappers belangrijk

Volgende week zijn de Provinciale Statenverkiezingen. Wist je dat de provincies erop moeten toezien dat de plannen die gemeenten maken op het gebied van vestigingsbeleid goed en gedegen zijn? De provincie moet zorgen dat gemeenten hun plannen onderling afstemmen, zodat de hele regio profiteert. 

7 mrt 2019
Nieuwe profielen vakvolwassen kapper in de maak

Wat een vakvolwassen kapper (ongeveer vier jaar werkervaring) moet kunnen en kennen staat beschreven in zogenaamde beroepscompetentieprofielen of BCP’s. Deze BCP’s hebben invloed op de inrichting van het beroepsonderwijs (MBO) en zijn nodig als bron voor de ontwikkeling van cursussen en trainingen. Het is dus heel belangrijk dat ze up to date zijn. 

7 mrt 2019
Check berekening loonkostensubsidies UWV

Het kan zijn dat over het jaar 2018 recht hebt op de loonkostensubsidies LIV (lage Inkomens Voordeel), Jeugd LIV of LKV (Loonkostenvoordeel). Als dat zo is krijg je vóór 15 maart 2019 van het UWV een voorlopige berekening van deze subsidies. Je hoeft ze dus niet zelf aan te vragen.

7 mrt 2019
Compensatie transitievergoeding mogelijk vanaf 1 april 2020

Op 2 januari lieten we je al weten dat de Tweede en Eerste Kamer hebben ingestemd met het wetsvoorstel dat werkgevers recht geeft op compensatie van de transitievergoeding bij ontslag na langdurige arbeidsongeschiktheid. Nu is bekend dat de wet per 1 april 2020 in werking treedt en hoe de regeling is uitgewerkt.

1 mrt 2019
Subsidie voor opleiding en scholing medewerkers beschikbaar

In de cao zijn afspraken gemaakt over subsidies voor opleiding en scholing van medewerkers. Deze subsidies kun je nu aanvragen. We zijn blij met deze extra impuls voor het ontwikkelen van kwaliteit in de kappersbranche.

25 feb 2019
Roermond toont begrip maar onderneemt geen actie

In oktober gingen lokale kappers in Roermond, samen met ANKO’s Harrie Jager, in gesprek met wethouder Waaijen over een eerlijker vestigingsbeleid voor kappers. De wethouder gaf toen aan begrip te hebben voor onze standpunten en wensen en beloofde te gaan overleggen met het College.

19 feb 2019
Onderhandelingen kapperscao gaan van start

In januari lieten we je weten dat de ANKO informeel in gesprek was met FNV Mooi. Doel was te bekijken of de bond weer zou willen meepraten over de kapperscao. Deze gesprekken zijn in een goede sfeer verlopen en hebben ertoe geleid dat de ANKO, CNV Vakmensen én FNV Mooi gaan onderhandelen over een nieuwe cao.

14 feb 2019
VALENTIJNSDAG!

Wat zou Valentijnsdag zijn zonder kappers en barbiers?

8 feb 2019
Vakantieplanning zonder drama

Het plannen van vakanties kan soms gedoe opleveren in een team. Het is vaak onmogelijk om iedereen zijn zin te geven en dus ingewikkeld om iedereen tevreden te stellen. De ANKO geeft je zes opties om te zorgen dat het geen drama wordt:

8 feb 2019
Kappersbranche en de Wet arbeidsmarkt in balans

De Tweede Kamer heeft op 5 februari ingestemd met de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). Deze wet repareert een aantal zaken die niet goed werkten in de Wet werk en zekerheid (WWZ), die in 2015 in werking trad. De ANKO zet de belangrijkste bepalingen voor de kappersbranche op een rij:

Columns

Column Dennis & Danielle Kil: Chill out? Hoe dan?

Dennis & Danielle Kil
8 aug 2018

Iets er tussenin

Marian Kaak
29 jun 2018

Het staartje van Wolfgang: het verschil

Wolfgang Peppmeier
29 jun 2018

Meer columns

Voordeel lidmaatschap

Een sterke kappersbranche, individueel advies, tips & informatie, financieel voordeel.

Lid worden

Denk en praat mee

Discussieer mee of stel je vragen via social media.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Twitter.