Actueel

15 apr 2021
Congres voor DGA’s en familiebedrijven

Op 18 mei organiseren VNO-NCW en MKB-Nederland het eerste landelijke DGA-congres. Tijdens dit digitale congres staan directeuren-grootaandeelhouders en familiebedrijven centraal en wordt ingegaan op de toekomst; hoe krijgt het herstel van de crisis vorm en wat is er nodig voor een inclusieve en duurzame samenleving.

14 apr 2021
Vakantieplanning zonder drama

Het plannen van vakanties kan soms gedoe opleveren in een team. Het is vaak onmogelijk om iedereen zijn zin te geven en dus ingewikkeld om iedereen tevreden te stellen. De ANKO geeft je zes opties om te zorgen dat het geen drama wordt:

14 apr 2021
Een regel eraf voor iedere nieuwe regel die erbij komt

De hoge lasten- en regeldruk in Nederland is kappers – en dus ook de ANKO – al jaren een doorn in het oog. De ANKO blijft zich dan ook met man en macht inzetten om de regeldruk te verlagen. Dat levert resultaat op maar we willen meer! Recent onderzoek van KPMG kan gaan helpen in onze gezamenlijke lobby met MKB-Nederland. Uit dat internationale onderzoek blijkt namelijk dat een One-in one-out-beleid (OIOO) effectief is tegen regeldruk.

14 apr 2021
ANKO ondersteunt succesvol bij huuronderhandeling

Vorige maand berichtten we al dat veel ANKO-leden succesvol onderhandeld hebben met hun verhuurder over aanpassing van de huur tijdens de lock down. Onze ledenservice heeft in veel gevallen kunnen helpen door te wijzen op de beschikbare voorbeeldbrief. Zo’n 70 zaken zijn intensiever begeleid door Harrie Jager of een van onze juristen, Inge Bruinsma en Pieter Holtrigter.

13 apr 2021
Pilot branchediploma opnieuw uitgesteld vanwege corona

Om het niveau van vakmanschap - met name van startende kappers - een impuls te geven, werkt de ANKO al enige tijd samen met de bonden aan de mogelijke invoering van een branchediploma. Om de haalbaarheid van het branchediploma te bepalen hebben de sociale partners een pilot voorbereid. Helaas is vanwege de coronacrisis de uitvoering van deze pilot nog niet gestart. Toch is de ambitie niet veranderd. Als corona niet opnieuw voor vertraging zorgt, zal de branchediploma-pilot na de zomer plaatsvinden.

7 apr 2021
Project MKB Lokaal opgestart, geïnspireerd door de ANKO

Tot een aantal jaren geleden werd de meeste wet- en regelgeving bepaald in Den Haag. Inmiddels liggen steeds meer zaken op het bordje van gemeentes en die decentralisatie gaat lang niet altijd vlekkeloos. Daarom lobbyt de ANKO niet alleen in politiek Den Haag, maar steken we ook veel energie in lokale belangenbehartiging. Mede door ons onophoudelijke aandringen, kiest MKB-Nederland nu ook voor een lokale aanpak, naast de landelijke inspanningen.

6 apr 2021
Jouw actuele vragen over de TVL

We krijgen nog steeds veel vragen over de TVL. De meeste vragen gaan over het aanvragen en de uitbetaling van de subsidie. We hebben een aantal situaties voor je op een rij gezet.

6 apr 2021
ANKO levert input voor rapport staatsecretaris Keijzer

Onlangs deed de ANKO een oproep aan ondernemers in de kappersbranche om zich te melden als zij (nog) geen recht hebben op TVL en wat de reden hiervan was. We hebben veel reacties gekregen! 

6 apr 2021
Schrijf je in voor De Haarmodelijn Online

Op maandag 19 april om 20.00 uur gaat de Haarmodelijn voorjaar-zomer 2021 in première. Je kunt je gratis aanmelden voor dit online event.

1 apr 2021
ANKO zoekt contact met nieuwe Kamerleden

Zoals je weet steekt de ANKO voortdurend veel tijd en energie in de lobby in Den Haag. Juist nu proberen we continu de kappersbranche onder de aandacht te brengen en te houden bij de politiek. Na de verkiezingen van twee weken geleden, zijn gisteren 59 nieuwe leden in de Tweede Kamer beëdigd. We maken graag persoonlijk kennis met hen. Vooral met de Kamerleden die voor de kappersbranche belangrijke onderwerpen in hun portefeuille hebben!

Columns

PIETER ONTMOET WALTER …niet in het echt, maar via FaceTime

Pieter Holtrigter & Walter Postma
13 jul 2020

PIETER ONTMOET WALTER …eindelijk weer in de salon

Pieter Holtrigter & Walter Postma
19 mei 2020

PIETER ONTMOET WALTER …in sigarenrook

Pieter Holtrigter & Walter Postma
3 mrt 2020

PIETER ONTMOET WALTER …in de Bak

Pieter Holtrigter & Walter Postma
7 jan 2020

PIETER ONTMOET WALTER …op school

Pieter Holtrigter & Walter Postma
4 nov 2019

Meer columns

Voordeel lidmaatschap

Een sterke kappersbranche, individueel advies, tips & informatie, financieel voordeel.

Lid worden

Denk en praat mee

Discussieer mee of stel je vragen via social media.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Instagram.