Actueel

5 okt 2022
Behoud van contant geld als wettelijk betaalmiddel

Elektronisch betalen is natuurlijk hartstikke praktisch en gebeurt steeds vaker! Maar contant geld is een wettelijk betaalmiddel in de Eurozone en het is belangrijk dat dit beschikbaar en bereikbaar blijft voor iedereen. 

27 sep 2022
Opleidingssubsidie nu aan te vragen

Net zoals in vorige cao’s is het weer mogelijk om opleidingssubsidie aan te vragen als je kosten maakt voor een cursus, training of opleiding van jouw werknemers. 

23 sep 2022
Prinsjesdag: ANKO teleurgesteld over kabinetsplannen 2023

Afgelopen dinsdag presenteerde het kabinet haar plannen voor het komende jaar. De ANKO is teleurgesteld over de zeer beperkte aandacht voor het (ambachtelijke) mkb daarin. Er spelen immers nogal wat problemen: krapte op de arbeidsmarkt, hoge inflatie, na-effecten van de coronacrisis, stijgende energiekosten etc. Wél zien we een lichtpuntje als het gaat om het aanpakken van de hoge regel- en lastendruk voor ondernemers.

21 sep 2022
Coronaplan ANKO overgenomen door kabinet

De ANKO heeft op verzoek van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat een corona-brancheplan opgesteld. Hiermee wil de ANKO ervoor zorgen dat kappers bij het oplaaien van de coronapandemie open kunnen blijven. Vorige week is dit plan officieel overgenomen en gecommuniceerd door de overheid.

21 sep 2022
Lobby minimumloon opgevoerd

Begin september werden we overvallen door de kabinetsplannen voor het radicaal verhogen van het minimumloon met 10%. In een gezamenlijk persbericht liet o.a. de ANKO weten dat deze maatregel enorme problemen gaat veroorzaken in de detailhandel en het winkelambacht als de toch al zwaar getroffen werkgevers hier niet op een of andere manier voor worden gecompenseerd.Vorige week werd de lobby verder opgevoerd.

20 sep 2022
ANKO vraagt aandacht voor kappersambacht op Prinsjesdag

Het is inmiddels traditie: op de ochtend van Prinsjesdag worden diverse ministers, staatsecretarissen en Kamerleden in de watten gelegd door talentvolle leerling-kappers en andere mbo-toppers. Hiermee vraagt de ANKO samen met het MBO en de vakbonden aandacht voor het belang van praktisch opgeleide mbo’ers en de belangrijke rol die zij spelen in onze samenleving. Aveda The Hague stelde haar prachtige salon weer beschikbaar voor dit bijzondere event.

19 sep 2022
ANKO-voorzitter wordt 'Minister van Schrappen'

Omdat het te lang stil bleef vanuit Den Haag, dossiers zich bleven opstapelen en veel ondernemers niet nog langer op antwoorden willen wachten, werd het de hoogste tijd voor een Ondernemerskabinet. 

15 sep 2022
Het pensioen voor kappers: dit moet je weten

Heb jij personeel in dienst? Dan bied jij als werkgever in de kappersbranche jouw werknemers een pensioenregeling aan. Een goed pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Het zorgt ervoor dat, wanneer jouw werknemers met pensioen gaan, zij naast hun AOW een inkomen hebben opgebouwd. Maar de nieuwe Wet toekomst pensioenen (Wtp) komt eraan, waardoor er het een en ander gaat veranderen in het pensioenstelsel.

9 sep 2022
Gratis webinar over het terugbetalen van uitgestelde belastingen

Op donderdag 29 september (15.30 - 16.30 uur) organiseert MKB-Nederland een gratis webinar over het terugbetalen van uitgestelde belastingen. Dit webinar is bedoeld voor ondernemers die vanaf 1 oktober 2022 uitgestelde belastingen moeten gaan terugbetalen. Ondernemers hebben daar 60 maanden de tijd voor.

7 sep 2022
Werknemer met geldzorgen? Geldfit wijst de weg naar hulp!

De enorme inflatie en stijgende energiekosten zorgen voor steeds meer problemen, wellicht ook bij jouw medewerkers. Geldfit, een initiatief van het ministerie van SZW, helpt werknemers met geldzorgen om ondersteuning te krijgen.

Columns

PIETER ONTMOET WALTER …niet in het echt, maar via FaceTime

Pieter Holtrigter & Walter Postma
13 jul 2020

PIETER ONTMOET WALTER …eindelijk weer in de salon

Pieter Holtrigter & Walter Postma
19 mei 2020

PIETER ONTMOET WALTER …in sigarenrook

Pieter Holtrigter & Walter Postma
3 mrt 2020

PIETER ONTMOET WALTER …in de Bak

Pieter Holtrigter & Walter Postma
7 jan 2020

PIETER ONTMOET WALTER …op school

Pieter Holtrigter & Walter Postma
4 nov 2019

Meer columns

Voordeel lidmaatschap

Een sterke kappersbranche, individueel advies, tips & informatie, financieel voordeel.

Lid worden

Denk en praat mee

Discussieer mee of stel je vragen via social media.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Instagram.