Actueel

10 aug 2022
ANKO nog altijd volop bezig met coronalobby

Vorige maand diende de ANKO haar brancheplan in bij het ministerie van EZK waarin we aangaven dat kappers in alle toekomstige corona-scenario’s open kunnen blijven. Minister Kuipers heeft inmiddels een voorstel voor een permanente coronawet naar de Raad van State gestuurd, die nog deze maand met een reactie zal komen. Ondertussen lobbyt de ANKO door en gaan we volgende week in gesprek met zowel het ministerie van EZK als het RIVM over het ingediende brancheplan.

1 aug 2022
In memoriam: Martin Willems

Op 26 juli jongstleden is de bekende Haagse kapper Martin Willems overleden. 

21 jul 2022
TVL Startersregeling sluit op 2 augustus

Startte je middenin de coronaperiode met jouw bedrijf en had je omzetverlies door corona? Vraag dan nu voor 2 augustus 17:00 uur de TVL Startersregeling aan. 

21 jul 2022
Begin augustus valt O&O factuur op de mat

Begin dit jaar maakten de ANKO met de vakbonden nieuwe afspraken over Opleiding & Ontwikkelingen, die werden vastgelegd in een O&O cao. Werkgevers en werknemers dragen via premiebetaling bij aan het O&O fonds (ook wel Sociaal fonds kappers genoemd). Na een premievrije periode van 4 maanden, valt begin augustus de eerste factuur weer op de mat.

18 jul 2022
ANKO brancheplan corona: kappers kunnen in alle scenario’s open blijven!

Zoals we al eerder berichtten, ontwikkelt het kabinet een coronastrategie voor de (middel)lange termijn. Het plan, zoals wij dat hebben ingebracht voor de kappersbranche, is vandaag gepubliceerd door MKB-Nederland en VNO-NCW.

14 jul 2022
Werknemers krijgen recht op voorspelbaar arbeidspatroon

Al eerder berichtten we over de Wet Transparante en Voorspelbare arbeidsvoorwaarden waarin een volledig verbod op het verbieden van nevenwerkzaamheden is opgenomen. Deze wet treedt op 1 augustus a.s. in werking en biedt ook meer bescherming aan werknemers met een onvoorspelbaar arbeidspatroon.

14 jul 2022
3 oktober: Haarmodelijn in Utrecht met ANKO-korting

Op 3 oktober wordt de haarmodelijn najaar-winter gelanceerd in het Beatrix Theater in Utrecht. Wij zijn erbij! Kom jij ook?

13 jul 2022
Veelgestelde vragen over corona

Nu de besmettingen toch weer wat oplopen, komen er bij de ANKO Ledenservcie weer meer vragen binnen over werknemers met corona. We hebben de 3 meest gestelde vragen voor je op een rij gezet.

11 jul 2022
Lobbysucces ANKO: minister komt met plan vermindering regeldruk

In april konden we een mooi lobbysucces met jullie delen: een flink aantal moties over regeldrukvermindering – waaraan de ANKO had meegeschreven! – werden aangenomen door de Tweede Kamer. Dat betekende dat minister Adriaansens (EZK) aan de bak moest en dat doet ze nu: eind vorige week deelde ze haar plannen in een brief.

8 jul 2022
Coronasteun-moties grotendeels verworpen

Afgelopen dinsdag berichtten we al over de moties die diverse Tweede Kamerleden hebben ingediend als follow up na het teleurstellende coronasteundebat van 12 mei. Gisteren werd gestemd over die moties en helaas is het resultaat teleurstellend. Wel is er positief nieuws over het terug betalen van tijdens de coronacrisis opgebouwde belastingschuld.

Columns

PIETER ONTMOET WALTER …niet in het echt, maar via FaceTime

Pieter Holtrigter & Walter Postma
13 jul 2020

PIETER ONTMOET WALTER …eindelijk weer in de salon

Pieter Holtrigter & Walter Postma
19 mei 2020

PIETER ONTMOET WALTER …in sigarenrook

Pieter Holtrigter & Walter Postma
3 mrt 2020

PIETER ONTMOET WALTER …in de Bak

Pieter Holtrigter & Walter Postma
7 jan 2020

PIETER ONTMOET WALTER …op school

Pieter Holtrigter & Walter Postma
4 nov 2019

Meer columns

Voordeel lidmaatschap

Een sterke kappersbranche, individueel advies, tips & informatie, financieel voordeel.

Lid worden

Denk en praat mee

Discussieer mee of stel je vragen via social media.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Instagram.