Actueel

18 jun 2018
ANKO Haar & Hoofdhuid Event 2018 groot succes!

Op maandag 11 juni vond het ANKO Haar & Hoofdhuid Event 2018 plaats. In een volledig uitverkochte zaal in Spant Bussum werden de deelnemers bijgepraat over veel voorkomende haar- en hoofdhuidaandoeningen door dermatologe Harma Stenveld. Meesterbarbier Joost Mulleman nam de mannenhuid onder de loep. Daarna kregen de deelnemers veel adviezen en praktische tips voor de toepassing van alle nieuwe kennis in de salon.

6 jun 2018
ANKO protesteert in Den Haag tegen btw-verhoging

Dankzij de ANKO geldt voor kappersdiensten het lage btw-tarief van 6%. We hebben de afgelopen jaren hard gestreden voor behoud van een laag tarief. Meer dan eens kwam politiek Den Haag met het plan om voor kappers het hoge tarief in te voeren en steeds lukte het ons dit tegen te houden. Eind 2017 kwam het kabinet met allerlei financiële plannen die gunstig leken voor ondernemers. Er waren ook plannen voor de btw: het lage tarief bleef behouden, maar moest wel omhoog, naar 9%.

4 jun 2018
Van Hairstylist 3 naar Haarstylist allround

Vanaf 1 mei 2018 worden alle werknemers ingedeeld in een nieuwe functie met daarbij een nieuw salaris (inclusief een cao-loonsverhoging van 2,5%). Omdat er een nieuw loon-functiegebouw is, kan het in individuele gevallen zo uitpakken dat de één iets meer dan 2,5% verhoging krijgt en de ander iets minder dan 2,5%. Dit laatste is met name aan de orde bij de hairstylist 3.

1 jun 2018
Ledenraad kiest interim voorzitter ANKO

Maandag 28 mei kwam de ANKO Ledenraad bijeen. Belangrijk onderwerp van gesprek was de opvolging van voormalig bestuursvoorzitter Jan Franssen. Met dit nieuwsbericht informeren we je graag over de genomen besluiten.

30 mei 2018
Vraag Subsidie Praktijkleren aan voor studiejaar 2017/2018

Vanaf 2 juni 2018 kunnen saloneigenaren met een BBL-leerling de Subsidie Praktijkleren weer aanvragen. Deze subsidie is een financiële tegemoetkoming voor bedrijven in de kosten die zij maken voor het opleiden van leerlingen op de werkvloer. De subsidie geldt alleen voor BBL-leerlingen.

25 mei 2018
Nieuwe privacywet (AVG) van kracht: de meestgestelde vragen

Vanaf 25 mei 2018 moet je je als ondernemer houden aan de Europese privacywet: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze wet vervangt de Nederlandse wet en is er om te voorkomen dat persoonsgegevens op straat komen te liggen. Om aan de wet te voldoen moet je nogal wat regelen. De ANKO helpt je daarbij. Ben jij goed op de hoogte? Check de meestgestelde vragen over de AVG.

17 mei 2018
Voorkom boete en toon aan dat je begonnen bent met AVG

Als je kunt aantonen dat je met de AVG-verplichtingen bent begonnen, dan is de kans op een boete kleiner.

15 mei 2018
Bevallen in 2005 - 2008? Vraag compensatie aan!

Sinds 15 mei 2018 kunnen vrouwen die tussen 7 mei 2005 en 4 juni 2008 bevielen en als zelfstandige werkzaam waren, het aanvraagformulier van het UWV invullen. De compensatie bedraagt € 5.600,- bruto.

8 mei 2018
NOS rectificeert op verzoek van de ANKO

Gisteren ontstond maatschappelijke ophef door uitspraken van kapper Ad Peters in het RTL-programma Bubbels&Gloss. Ad Peters is voorzitter van Intercoiffure, maar door de berichtgeving van de NOS ontstond de indruk dat hij voorzitter van de ANKO zou zijn. 

8 mei 2018
FNV Mooi veroorzaakt verwarring over nieuwe kapperscao

We horen steeds meer berichten dat vakbond FNV Mooi onduidelijk communiceert over de nieuwe kapperscao en daarmee verwarring zaait in de branche. 

Columns

Mission accomplished?

Voorzitter Jan Franssen
19 jun 2018

Future vision: science fiction? Science fact!

Dennis & Danielle Kil
19 jun 2018

Wedstrijdwerk

Marian Kaak
19 jun 2018

Het staartje van Wolfgang: nieuwe klanten

Wolfgang Peppmeier
19 jun 2018

Fair play

Jan Franssen
14 feb 2018

Meer columns

Voordeel lidmaatschap

Een sterke kappersbranche, individueel advies, tips & informatie, financieel voordeel.

Lid worden

Denk en praat mee

Discussieer mee via social media en woon de Algemene Ledenvergaderingen bij.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Twitter.