Actueel

29 mrt 2017
Hilarische verhalen gezocht!

Voor de gloednieuwe edities van ANKO Kapperszaken zijn we voor de rubriek 'Echt gebeurd!' op zoek naar verhalen over hilarische voorvallen in de salon. 

27 mrt 2017
ANKO Kapperszaken binnenkort weer op de mat!

Al sinds jaar en dag geeft de ANKO haar eigen unieke magazine uit, exclusief voor leden. Eind 2016 kwam er plots een kink in de kabel toen de uitgeverij van het blad failliet ging. De ANKO moest op zoek naar een nieuwe partner en na een grondige zoektocht is de keuze gevallen op Elma Media. 

24 mrt 2017
ANKO-kantoor decor voor film

Op 20 maart zijn er op het ANKO-kantoor opnames gemaakt door Zapp, de kinderzender van de NPO. Zapp Cinekid maakt een film over Amber, een meisje met alopecia. Amber is inmiddels een goede bekende van de ANKO.

22 mrt 2017
Wat als De Geschillencommissie ondernemers ongelijk geeft?

ANKO-leden zijn door hun lidmaatschap van de branchevereniging automatisch aangesloten bij de Stichting Geschillencommissie voor Consumentenzaken (SGC). Klanten van ANKO-leden die een klacht hebben over hun behandeling en er niet uitkomen met de kapper, kunnen terecht bij de SGC. Een deskundige commissie handelt de klacht dan af. 

20 mrt 2017
Emmy Pan Anun beste leerling-kapper van Nederland!

Emmy Pan Anun van het Arcus College is Nederlands kampioen geworden tijdens de finale van SkillsHeroes/Kapper. Emmy mag zich komend jaar de beste leerling-kapper van Nederland noemen. Van de negen deelnemers die meededen aan de finale was zij tijdens de drie dagen de beste.

8 mrt 2017
Cao-onderhandelingen opnieuw niet doorgegaan

Op 7 maart zou verder gesproken worden met FNV Mooi en CNV Vakmensen over een nieuwe cao voor de kappersbranche. Op de agenda stond o.a. de nieuwe functieindeling. Door verhindering bij de werknemersvertegenwoordigers konden de gesprekken op 7 maart helaas niet doorgaan. Een nieuwe datum is nog niet bekend.

7 mrt 2017
Gemeente Dalfsen grijpt in in het lokale kappersaanbod

Eind 2016 bespraken enkele Dalfse kappers, samen met de ANKO, hun zorgen over de lokale kappersbranche met de gemeente. Zij spraken de gemeente aan op hun verantwoordelijkheid om gelijke kansen en plichten te waarborgen voor lokale ondernemers. 

28 feb 2017
Omzetstijging kappersbranche zet door

De totale omzet van de kappers- en schoonheidsverzorgingsbranche is voor het tweede jaar op rij gestegen. De omzet is in 2016 met ruim 4% verhoogd. Dat blijkt uit de vandaag door CBS gepubliceerde (voorlopige) cijfers van de omzet in de kappersbranche. Goed nieuws, hoewel in de praktijk individuele kapsalons het ook slechter of zelfs beter hebben gedaan. 

22 feb 2017
Talentvolle kappersleerlingen strijden om Nederlandse kampioenstitel

Van 16 t/m 18 maart vindt dé vakwedstrijd voor mbo-leerlingen weer plaats: Skills The Finals. In RAI Amsterdam strijden twaalf finalisten van de kappersopleiding om de kampioenstitel. Ook in andere vakgebieden vinden er finalewedstrijden plaats.

21 feb 2017
Opnieuw Nederlandse vice-voorzitter Coiffure EU

ANKO-bestuurslid Martijn de Kort volgt Richard Koffijberg op als vice-voorzitter van Coiffure EU. Coiffure EU is de Europese federatie van werkgeversorganisaties in de kappersbranche en is erkend door de Europese Commissie.  

Voordeel lidmaatschap

Een sterke kappersbranche, individueel advies, tips & informatie, financieel voordeel.

Lid worden

Denk en praat mee

Discussieer mee via social media en woon de Algemene Ledenvergaderingen bij.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Twitter.