Actueel

6 aug 2020
Let op: mondkapje toch verplicht voor kappers in delen van Amsterdam

Vanaf woensdag 5 augustus is het in delen van Amsterdam en Rotterdam verplicht om een mondkapje te dragen. In Amsterdam geldt dit nu ook voor kappers in die gebieden.

6 aug 2020
Premier Rutte: "Hou je aan de regels!"

Wat er eerder dit jaar in Nederland is bereikt in de strijd tegen corona dreigt verloren te gaan. Daarvoor waarschuwde premier Rutte tijdens de persconferentie vanavond. "Het virus is bezig aan een gevaarlijke opmars. De cijfers liegen er niet om", zei Rutte.

6 aug 2020
Zwangerschap en corona

Mogen zwangere medewerkers doorwerken nu het coronavirus weer oplaait? We kregen deze vraag in de afgelopen weken regelmatig binnen.

31 jul 2020
Zomervakantie en corona: wat moet je weten?

In deze bijzondere tijd leven er veel vragen bij ondernemers over hoe met de vakanties en met corona moet worden omgegaan. We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet!

24 jul 2020
Opnieuw ANKO-succes in de lobby voor de subsidie praktijkleren

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap (OCW) heeft besloten om de subsidieregeling Praktijkleren voor de studiejaren 2020-2021 als 2021-2022 een extra impuls te geven van 10,6 miljoen euro. 

24 jul 2020
Wijziging uitvoerder Pensioenfonds Kappers en Sociaal Fonds Kappers

Pensioenfonds Kappers en Sociaal Fonds Kappers (O&O-fonds) stappen per 1 januari 2021 beide over van AGH naar een nieuwe uitvoerder. Deze nieuwe uitvoerder wordt TKP Pensioen in Groningen.

16 jul 2020
Tijdlijn kappersbranche en coronacrisis

Wat is er in een paar maanden tijd veel gebeurd en veranderd! Voor kappers en kapsalons, in onze samenleving en bij de ANKO. In deze moeilijke periode hebben we dankbaar gebruik gemaakt van ons netwerk om ons door deze lastige periode heen te knokken. Wij zetten de belangrijkste gebeurtenissen voor je op een rij.

15 jul 2020
Deelnemers gezocht voor de pilot van het branchediploma

ANKO, FNV MOOI en CNV Vakmensen zijn samen bezig met de pilotfase van een branchediploma. De doelstelling van de pilot branchediploma is om te onderzoeken op welke manier een branchediploma kan bijdragen aan het behoud en de voortdurende ontwikkeling van vakmanschap in de kappersbranche.

9 jul 2020
Corona en de AVG: welke regels zijn er voor werkgevers?

Als werkgever heb je de plicht om voor een veilige werkomgeving te zorgen. Soms worden AVG-regels overtreden zonder dat werkgevers zich daarvan bewust zijn. Dat kan later leiden tot vervelende situaties, dus: voorkomen is beter dan genezen! 

8 jul 2020
Vijf weken partnerverlof

Werknemers hebben na de bevalling van hun partner recht op vijf  dagen betaald kraamverlof. Tijdens deze vijf verlofdagen betaalt de werkgever het volledige loon door.

Columns

PIETER ONTMOET WALTER …niet in het echt, maar via FaceTime

Pieter Holtrigter & Walter Postma
13 jul 2020

PIETER ONTMOET WALTER …eindelijk weer in de salon

Pieter Holtrigter & Walter Postma
19 mei 2020

PIETER ONTMOET WALTER …in sigarenrook

Pieter Holtrigter & Walter Postma
3 mrt 2020

PIETER ONTMOET WALTER …in de Bak

Pieter Holtrigter & Walter Postma
7 jan 2020

PIETER ONTMOET WALTER …op school

Pieter Holtrigter & Walter Postma
4 nov 2019

Meer columns

Voordeel lidmaatschap

Een sterke kappersbranche, individueel advies, tips & informatie, financieel voordeel.

Lid worden

Denk en praat mee

Discussieer mee of stel je vragen via social media.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Instagram.