Actueel

12 aug 2019
ANKO en kappersbranche uitgebreid in het nieuws

Vorige week vrijdag werd Harrie Jager van de ANKO geïnterviewd door BNR Nieuwsradio over de scheefgroei in de kappersbranche. Hij lichtte nog maar weer eens toe dat de ANKO niets tegen zzp'ers heeft, maar wel tegen oneerlijk beleid en het verdwijnen van opleidingsplekken. Het interview werd vervolgens door allerlei media opgepikt. 

6 aug 2019
In memoriam: Piet-Jan Duivenvoorden

Op vrijdag 3 augustus is de bekende kapper Piet-Jan Duivenvoorden overleden. 

25 jul 2019
ANKO blij met uitspraak Raad van State over vestigingsbeleid Appingedam

De ANKO pleit al jaren voor het behoud van bruisende, leefbare winkelkernen. Dat is niet alleen goed voor consumenten, maar ook voor de lokale middenstand en met name kappers. We zijn dan ook blij dat de Raad van State nu een belangrijk oordeel heeft geveld dat hieraan bijdraagt.

12 jul 2019
ANKO opnieuw te gast bij staatssecretaris

Op uitnodiging van staatssecretaris Mona Keijzer (EZ) waren onze vice voorzitter Anique Groesbeek en manager belangenbehartiging Gert-Jan Deben opnieuw te gast in Den Haag. Ditmaal voor een bijeenkomst die in het teken stond van het actieplan voor het mkb van het ministerie. In het voorjaar van 2018 leverde de ANKO input voor dat plan en in juli presenteerde Keijzer haar plan, wederom in aanwezigheid van de ANKO.

9 jul 2019
Tekort aan stageplaatsen MBO niveau 2

Onlangs vernam de ANKO van de MBO Raad/ROC’s dat de instroom op niveau 2 (BOL) bij de kappersopleidingen aan het groeien is. Dat is goed nieuws voor onze branche! Toch zit er ook een negatieve kant aan deze verhoogde instroom. 

3 jul 2019
Effect verhoging wettelijk minimumloon op kapperssalarissen

- dit bericht is bijgewerkt op 11 juli 2019 -

Per 1 juli 2019 zijn de wettelijke minimum(jeugd)lonen gestegen. Alle salarissen dienen minimaal op het niveau van het minimumloon te zitten. Voor de werknemers die 19, 20 of 21 jaar oud zijn, betekent dit een stijging van hun loon.

20 jun 2019
Definitieve factuur en voorschotnota O&O-premie op de mat

Eind deze week/begin volgende week ontvang je als werkgever in de kappersbranche een envelop met daarin een factuur (eindafrekening 2018) en een voorschotnota 2019 van het Sociaal Fonds Kappers.

15 jun 2019
Lage-inkomensvoordeel

Het lage-inkomensvoordeel (LIV) is sinds 2017  jaarlijks belastingvoordeel voor werkgevers die werknemers in dienst hebben met een laag loon. Het voordeel kan oplopen tot € 2.000 per werknemer per jaar. 

15 jun 2019
Pensioenakkoord op hoofdlijnen

Eindelijk is er een pensioenakkoord bereikt! Het kabinet wilde vooral een nieuw pensioenstelsel, omdat ons pensioenstelsel niet meer aansluit bij de manier waarop er in Nederland gewerkt wordt. Bijna niemand werkt meer zijn hele leven bij één baas, we worden steeds ouder en er zijn zzp'ers en flexwerkers op de arbeidsmarkt bij gekomen.

15 jun 2019
Profielen vakvolwassen kapper gereed

Wat een vakvolwassen kapper (ongeveer vier jaar werkervaring) moet kunnen en kennen staat beschreven in zogenaamde beroepscompetentieprofielen of BCP’s. Deze BCP’s hebben invloed op de inrichting van het beroepsonderwijs (MBO) en zijn nodig als bron voor de ontwikkeling van cursussen en trainingen. Het is dus heel belangrijk dat ze up to date zijn. 

Columns

PIETER ONTMOET WALTER …bij het ANKO Haar & Hoofdhuid Event

Pieter Holtrigter & Walter Postma
4 jul 2019

PIETER ONTMOET WALTER … in de boksring

Pieter Holtrigter & Walter Postma
3 mei 2019

Column Monique Kempff: kappers zijn AWESOME!

Monique Kempff, voorzitter ANKO
21 mrt 2019

Column Dennis & Danielle Kil: Chill out? Hoe dan?

Dennis & Danielle Kil
8 aug 2018

Meer columns

Voordeel lidmaatschap

Een sterke kappersbranche, individueel advies, tips & informatie, financieel voordeel.

Lid worden

Denk en praat mee

Discussieer mee of stel je vragen via social media.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Twitter.