Actueel

19 apr 2018
ANKO helpt bij voldoen aan AVG (privacy)-verplichtingen

Alle ANKO-leden kunnen hulp krijgen om te voldoen aan de eisen van de nieuwe privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Er is een 15-stappenplan ontwikkeld. Wie alle stappen goed doorloopt en de instructies opvolgt, voldoet aan de eisen van de wet. Leden van de ANKO krijgen met korting toegang voor gebruik van het programma.

19 apr 2018
ANKO vernieuwt beroepsprofielen samen met kappers

Wat moet een professionele kapper kunnen anno 2018? Die vraag kan alleen beantwoord worden door de mensen uit de praktijk. Door jou dus. Samen met kappers gaat de ANKO aan de slag met het updaten van de beroepsprofielen.

16 apr 2018
ANKO voorkomt achteloze versoepeling vestigingsbeleid Tubbergen

In de gemeente Tubbergen was men van plan om personeel toe te staan bij aan huis gevestigde salons. Samen met lokale kappers lukte het de ANKO om daar voorlopig een stokje voor te steken.

12 apr 2018
PERSBERICHT: Nieuw onderzoek naar ontwikkelingen in de kappersbranche

'Tevreden kappers, tevreden klanten'

Onderzoek laat zien dat er in de kappersbranche iets meer dan 25.000 bedrijven zijn, die samen goed zijn voor ruim 45.000 werkenden. Driekwart van deze kappersbedrijven bestaat uit ondernemers zonder personeel. Van de gediplomeerde leerlingen in de branche vindt 84% werk als kapper en ook na school blijven ze regelmatig bijleren. Kappers zijn tevreden met hun werk. Ook de klanten zijn erg te spreken over hun kapper en maar liefst driekwart geeft het laatste kappersbezoek een 8 of hoger.

9 apr 2018
In memoriam: Leen van Pelt

Vrijdag bereikte ons het bericht dat op 3 april j.l. ons erelid Leen van Pelt is overleden. Leen was jarenlang bestuurslid en  heeft veel voor de ANKO en de Nederlandse kappersbranche betekend.

6 apr 2018
ANKO feliciteert Stichting Haarwensen!

De ANKO feliciteert Stichting Haarwensen met hun 10-jarig jubileum en met alle glimlachen die zij het afgelopen decennium op de gezichten van kinderen hebben getoverd!

6 apr 2018
Nieuwe functies en salarissen vanaf 1 mei 2018

Vanaf 1 mei 2018 geldt het loonfunctiegebouw uit de nieuwe Cao Kappers. Medewerkers moeten opnieuw ingeschaald worden en de cao-lonen stijgen op 1 mei met 2,5%. 

6 apr 2018
Kom naar het ANKO Haar & Hoofdhuid Event met Fred van Leer!

Hoe herken je de meest voorkomende haar- en hoofdhuidaandoeningen? Wat kun je hierin voor je klant betekenen? En hoe kan je deze kennis succesvol in je salon toepassen? Het antwoord op deze vragen krijg je op het ANKO Haar & Hoofhuid Event op maandag 11 juni in Theater Spant in Bussum.

5 apr 2018
JIJ mag het zeggen!

Bij de ANKO hebben de leden het voor het zeggen. We zijn heel erg benieuwd naar jouw mening over de vereniging en de dingen die we doen. Daarom gaan we komende week van start met een groot ledenonderzoek.

 

5 apr 2018
AVG-tool voor ANKO-leden 19 april beschikbaar

Met een speciaal online programma voldoe je in 15 stappen aan de verplichtingen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), de nieuwe privacywet. Het programma (ter waarde van € 500,-) is vanaf 19 april voor slechts € 39,95 beschikbaar voor ANKO-leden. 

Evenementen

3 jun 2018
4 jun 2018

Columns

Fair play

Jan Franssen
14 feb 2018

'Haar' herinneringen

Dennis & Danielle Kil
14 feb 2018

Zintuigenmarketing

Wolfgang Peppmeier
14 feb 2018

Creatief proces

Marian Kaak
14 feb 2018

Knokken voor gelijke kansen

Harrie Jager
15 jan 2018

Meer columns

Voordeel lidmaatschap

Een sterke kappersbranche, individueel advies, tips & informatie, financieel voordeel.

Lid worden

Denk en praat mee

Discussieer mee via social media en woon de Algemene Ledenvergaderingen bij.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Twitter.