Actueel

17 mei 2017
Stand van zaken cao-onderhandelingen

De afgelopen maanden hebben de gesprekken over een nieuwe kapperscao tussen  de ANKO,  FNV Mooi en CNV Vakmensen stil gelegen, maar de onderhandelingen worden deze zomer vervolgd. Ons uitgangspunt daarbij is meer eenvoud en duidelijkheid voor de gebruikers. De nieuwe cao moet goed werkbaar zijn en passen bij de dagelijkse praktijk. Met name het functiegebouw kan en moet volgens ons eenvoudiger.

15 mei 2017
ANKO bezorgd over regeldruk 3e WW-jaar

De centrale werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland zijn in 2013 akkoord gegaan met het plan om werklozen vanaf 2016 weer drie jaar lang een werkloosheidsuitkering (WW) te geven. Brancheorganisatie ANKO strijdt er samen met de centrale werkgeversorganisaties voor om te voorkomen dat kappers hierdoor nog meer regels en administratieve rompslomp opgelegd krijgen.

8 mei 2017
Steeds meer verzet tegen hoge regeldruk

Vanochtend was op NU.nl te lezen dat - na de ANKO - nu ook INretail onderzoek heeft gedaan naar de gevolgen van te hoge regeldruk voor hun achterban. Ook zij concluderen dat de verplichtingen van b.v. transitievergoedingen te zwaar drukken op kleine werkgevers.

8 mei 2017
Felicitaties aan alle Coiffure Award winnaars

We feliciteren alle Coiffure Award winnaars van harte!! Wat een prachtige avond met stralende genomineerden en winnaars. Dank voor jullie passie en inzet voor ons waanzinnig mooie vak. 

4 mei 2017
ANKO deelt visie met 75 ambtenaren en wethouders

Zoals bekend maakt de ANKO zich hard tegen oneerlijke concurrentie en voor eerlijk vestigingsbeleid. Dat doen we niet alleen door met kappers gesprekken te voeren met wethouders, maar ook door samen te werken met andere koepelorganisaties. Zo proberen we lokaal en landelijk beleid te beïnvloeden.

4 mei 2017
Kappersbranche maakt meer gebruik van subsidie praktijkleren

Uit de cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland blijkt dat het afgelopen schooljaar voor bijna alle BBL-leerlingen in de kappersbranche subsidie praktijkleren is aangevraagd. Dat klinkt goed, maar het kan nog beter.

29 mrt 2017
Hilarische verhalen gezocht!

Voor de gloednieuwe edities van ANKO Kapperszaken zijn we voor de rubriek 'Echt gebeurd!' op zoek naar verhalen over hilarische voorvallen in de salon. 

27 mrt 2017
ANKO Kapperszaken binnenkort weer op de mat!

Al sinds jaar en dag geeft de ANKO haar eigen unieke magazine uit, exclusief voor leden. Eind 2016 kwam er plots een kink in de kabel toen de uitgeverij van het blad failliet ging. De ANKO moest op zoek naar een nieuwe partner en na een grondige zoektocht is de keuze gevallen op Elma Media. 

24 mrt 2017
ANKO-kantoor decor voor film

Op 20 maart zijn er op het ANKO-kantoor opnames gemaakt door Zapp, de kinderzender van de NPO. Zapp Cinekid maakt een film over Amber, een meisje met alopecia. Amber is inmiddels een goede bekende van de ANKO.

22 mrt 2017
Wat als De Geschillencommissie ondernemers ongelijk geeft?

ANKO-leden zijn door hun lidmaatschap van de branchevereniging automatisch aangesloten bij de Stichting Geschillencommissie voor Consumentenzaken (SGC). Klanten van ANKO-leden die een klacht hebben over hun behandeling en er niet uitkomen met de kapper, kunnen terecht bij de SGC. Een deskundige commissie handelt de klacht dan af. 

Evenementen

11 jun 2017
25 jun 2017
25 jun 2017

Columns

Vrouwen bloot…

Sandra van der Kolk
18 mei 2017

!FOR THE LOVE OF HAIRDRESSERS!

Danielle & Dennis
20 mrt 2017

ANKO's Missie Prinsjesdag

Jan Franssen
8 sep 2016

Open mensen, ‘gesloten’ kapsalons

Harrie Jager
30 aug 2016

Experts in beleving

Jan Franssen
5 jul 2016

Meer columns

Voordeel lidmaatschap

Een sterke kappersbranche, individueel advies, tips & informatie, financieel voordeel.

Lid worden

Denk en praat mee

Discussieer mee via social media en woon de Algemene Ledenvergaderingen bij.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Twitter.