Actueel

29 sep 2023
ANKO analyseert kabinetsplannen 2024

Vorig week presenteerde het demissionaire kabinet tijdens Prinsjesdag de plannen voor 2024. De ANKO dook erin en bekeek wat relevant is voor de kappers van Nederland. Speciaal voor leden maakten we een uitgebreide analyse. Benieuwd naar de highlights? Je leest ze hieronder!

25 sep 2023
Mona Keijzer zoekt contact met de ANKO

De ANKO investeert veel tijd en energie in het opbouwen van relaties met politici en daarbij is de strijd tegen de hoge regeldruk altijd een ‘hot topic’. Vorige week bleek weer eens dat dat z’n vruchten afwerpt: voormalig staatssecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer, nu de nummer 2 van BBB, nam contact op met ANKO-voorzitter Maurice Crusio.

25 sep 2023
Persbericht - Kappersbranche bundelt krachten met nieuwe arbeidsmarktcampagne

Verschillende partners uit de Nederlandse kappersbranche hebben de krachten gebundeld om in een uniek samenwerkingsverband het prachtige kappersvak vol in de schijnwerpers te zetten. 

20 sep 2023
ANKO in gesprek met politici op Prinsjesdag

Onze succesvolle Prinsjesdag-traditie werd ook dit jaar voortgezet: ’s ochtends werd het haar van diverse bewindslieden en Kamerleden verzorgd door talentvolle mbo-studenten. Hiermee vroeg de ANKO samen met het MBO en de vakbonden opnieuw aandacht voor het belang van praktisch opgeleide mbo’ers en de belangrijke rol die zij spelen in onze samenleving. Aveda The Hague stelde haar mooie salon weer beschikbaar voor dit bijzondere event.

15 sep 2023
Nog niet terugbetaalde coronaschuld? Bel de belastingdienst!

Heb je nog een belastingschuld uit de coronatijd en heb je nog geen actie ondernomen om deze terug te betalen? Neem dan met spoed contact op met de belastingdienst. De belastingdienst reikt ondernemers nog één keer de helpende hand.

15 sep 2023
Brief voor praktijkopleiders over Stagepact MBO

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft aan alle praktijkopleiders van leerlingen in Nederland een brief gestuurd over het Stagepact MBO 2023-2027.

14 sep 2023
Extra toeslag Sena-factuur niet omhoog in 2024

ANKO-leden die gebruik maken van de kortingsregeling op Buma/Sena ontvingen daarvoor afgelopen voorjaar de factuur. Hierop stond ook de extra toeslag vanwege het zogenaamde RAAP arrest dat sinds twee jaar geldt. De ANKO zet zich in om deze toeslag zo laag mogelijk te houden. Deze week werd duidelijk dat dat voor 2024 gelukt is.

14 sep 2023
Oproep: Heb jij een mening over het loongebouw van de cao?

De cao is belangrijk voor onze branche. Daarom moet hij goed aansluiten bij jouw praktijk van alledag. De ANKO laat samen met vakbonden onderzoek doen naar het loongebouw in de cao, flexibel werken en zeggenschap van werknemers. Zo kunnen we knelpunten inventariseren en zaken oplossen in een volgende cao. Wil jij meewerken aan dit onderzoek?

31 aug 2023
ANKO blijft pushen in strijd tegen regeldruk

Sinds vorig jaar is de ANKO nauw betrokken bij het plan van Minister Adriaansens om de regeldruk voor ondernemers terug te dringen. Met haar zgn. ‘indicatoraanpak’ liet zij uitgebreid onderzoek doen naar regeldruk, ook in de kappersbranche. De oplevering van dat onderzoek liep vertraging op door de val van het kabinet. Vorige week is het dan toch naar de Kamer gestuurd als onderdeel van de voortgangsrapportage regeldruk.

30 aug 2023
ANKO verzet zich tegen wetswijzigingen omtrent flexibele arbeidskrachten

In onze strijd tegen de hoge regeldruk blijft de ANKO knokken om werkgeverslasten te verlagen of daar compensatie voor te krijgen. Met een aantal branches in het winkelambacht en de detailhandel hebben we daarom deelgenomen aan de internetconsultatie over de Wet verbetering zekerheid flexibele arbeidskrachten. De wijzigingen brengen de nodige regeldruk met zich mee en daar is de ANKO op tegen. 

Nieuwsgierig naar ANKO?

Dat snappen we! Want wat doet de ANKO nou precies en waarom zou je lid worden? Hier leggen we het je uit!

Vertel mij meer!

Denk en praat mee

Discussieer mee of stel je vragen via social media.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Instagram.