Actueel

16 aug 2018
Pensioenfonds gaat mei-factuur versturen

De afgelopen twee weken ontstond er veel onrust in de branche naar aanleiding van foutieve facturen over de periode januari t/m april 2018 van het Pensioenfonds Kappers. Het regende klachten bij pensioenuitvoerder AGH en veel kappers vroegen de ANKO om hulp. Op ons aandringen heeft het Pensioenfonds een verklaring uitgedaan en haar excuses aangeboden.

14 aug 2018
ING voorspelt kostenstijging door 9% btw

Gisteren besteedden verschillende media aandacht aan het onderzoek van de ING naar de voorgenomen btw-verhoging van 6% naar 9%. Het kabinet wil deze verhoging doorvoeren per 1 januari 2019, maar het plan moet nog door de Eerste en Tweede Kamer.

13 aug 2018
ANKO-leden werken aan profiel nieuwe voorzitter

De ANKO zoekt een nieuwe voorzitter en leden bepalen mee wat voor iemand dat moet zijn. Er zijn daarvoor in juli twee sessies geweest met een afvaardiging uit de beleidsadviescommissies, de ledenraad, secties en het bestuur. 

2 aug 2018
Duidelijkheid over facturen Pensioenfonds Kappers

Via verschillende kanalen hebben we reacties en vragen ontvangen over de definitieve facturen die het Pensioenfonds Kappers heeft verstuurd. We snappen de verwarring en de onrust die dit heeft veroorzaakt. De ANKO heeft voor je uitgezocht wat er aan de hand is. 

31 jul 2018
Vanaf 2020 met terugwerkende kracht compensatie transitievergoeding bij langdurig zieke

Eindelijk is er duidelijkheid: vanaf 2020 worden werkgevers gecompenseerd voor de transitievergoeding indien het dienstverband na 2 jaar ziekte werd/wordt beëindigd. 

17 jul 2018
Lobby succesvol: Subsidie praktijkleren wordt verlengd

Gisteren berichtten we nog over onze strijd voor het behoud van de subsidieregeling praktijkleren. Vandaag is duidelijk dat die strijd succesvol is. Het kabinet heeft namelijk besloten dat de subsidieregeling praktijkleren in 2019 blijft bestaan.

12 jul 2018
Mbo’s verantwoordelijk voor onderwijsmateriaal

Moet een student zelf zijn kappersschaar kopen als hij start met de opleiding? Het antwoord hierop is eindelijk bekend: ‘nee’. Naast de leerbedrijven zijn nu ook de Mbo-opleidingen verantwoordelijk voor het ter beschikking stellen van dit type middelen op school aan leerlingen. 

12 jul 2018
ANKO knokt voor behoud subsidie praktijkleren

Samen met andere partijen maakt de ANKO zich ernstig zorgen over de voorgenomen bezuiniging van het kabinet op de Subsidie Praktijkleren en het voortbestaan van de regeling in de toekomst. De ANKO zit niet stil en zet zich, samen met andere organisaties, in om de subsidie te behouden!

5 jul 2018
“Handen af van Subsidie Praktijkleren!”

Samen met andere partijen maakt de ANKO zich ernstig zorgen over de voorgenomen bezuiniging  van het kabinet op de Subsidie Praktijkleren. Mede namens de ANKO doet MKB-Nederland daarom vandaag een oproep aan de Tweede Kamer om deze bezuiniging terug te draaien. Vicevoorzitter van de ANKO Anique Groesbeek ging hierover vorige week al in gesprek met staatssecretaris Keijzer.

3 jul 2018
Haarlijn verhuist naar Beatrix Theater in Utrecht (en jij krijgt korting!)

Op 24 september is het weer tijd voor een nieuwe editie van de Nederlandse Haarlijn. Dit keer op een waanzinnige nieuwe plek; het Beatrix Theater in Utrecht. En uiteraard krijg jij als ANKO-lid korting!

Columns

Column Dennis & Danielle Kil: Chill out? Hoe dan?

Dennis & Danielle Kil
8 aug 2018

Iets er tussenin

Marian Kaak
29 jun 2018

Het staartje van Wolfgang: het verschil

Wolfgang Peppmeier
29 jun 2018

Meer columns

Voordeel lidmaatschap

Een sterke kappersbranche, individueel advies, tips & informatie, financieel voordeel.

Lid worden

Denk en praat mee

Discussieer mee via social media en woon de Algemene Ledenvergaderingen bij.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Twitter.