Actueel

20 okt 2021
ANKO pakt door met offensief in Den Haag

Het kan je niet ontgaan zijn: de ANKO is gestart met een nieuw offensief richting Den Haag om de druk op met name werkgevers in de kappersbranche in te dammen en onze branche een gezonde toekomst te bieden. 

20 okt 2021
Nieuwe en bekende gezichten in de ANKO ledenraad! 

Dank aan alle leden voor het stemmen tijdens de Ledenraadsverkiezingen! Drie zittende ledenraadsleden zijn herkozen voor een tweede termijn en we verwelkomen zeven nieuwe ledenraadsleden. Zij treden toe tot de ledenraad voor een eerste termijn. We wensen de hele ledenraad veel succes!

20 okt 2021
Definitieve aanvraag NOW: laat de deadline niet verlopen!

Heb je al een definitieve berekening aangevraagd voor de NOW? Je hebt hiervoor nog twee weken de tijd, tot uiterlijk 31 oktober. Als je dit op tijd doet, kun je na de vaststelling een goede terugbetalingsregeling treffen als dat nodig is. 

 

19 okt 2021
PERSBERICHT Haar- en hoofdhuidproblemen toegenomen door coronastress

54,9% van de Nederlanders heeft haar- of hoofdhuidproblemen, of heeft deze gehad. Uit onderzoek blijkt dat bij bijna 13,2% van hen deze problemen ontstaan of verergerd zijn door de coronacrisis.

14 okt 2021
Pilot Branchediploma van start!

Na heel veel uitstel vanwege corona is de Pilot Branchediploma nu toch echt gestart! Op vijf verschillende locaties in Nederland vinden deze maand proefexamens plaats, waarbij de deelnemers een pittige metamorfoseopdracht uitvoeren. De examens worden beoordeeld door speciaal opgeleide assessoren.

14 okt 2021
Eerste Kamer stemt in met uitbreiding ouderschapsverlof

Het is voor veel mensen herkenbaar; bij de geboorte van een kind komt er veel op ouders af. Het vinden van een goede zorg-werkbalans kan lastig zijn. In het voorjaar ging de Tweede kamer akkoord met een wetsvoorstel om ouders meer ruimte te geven om deze balans te vinden en de taken gelijk te verdelen. Ook de Eerste Kamer heeft nu ingestemd met het voorstel om per 2 augustus 2022 negen weken van het ouderschapsverlof gedeeltelijk door te betalen. Ouders krijgen van UWV 70 % van het dagloon vergoed, tot een bepaald maximum. Nu is ouderschapsverlof nog onbetaald.

14 okt 2021
Wat vind jij belangrijk in een nieuwe cao?

De CAO Kappers liep tot 1 februari 2020. Hij is in de meeste gevallen nog steeds van kracht, omdat de arbeidsovereenkomst vaak verwijst naar de bepalingen uit deze cao. Door corona is er nog niet onderhandeld over een nieuwe cao, maar dat gaat binnenkort wel gebeuren. Nog dit jaar zal de ANKO de vakbonden uitnodigen aan de onderhandelingstafel om tot een nieuwe cao te komen.

11 okt 2021
PERSBERICHT: Kappers dreigen te bezwijken onder regeldruk

Brancheorganisatie ANKO wil stimulans voor werkgevers

Net als bij vele andere branches hebben de corona-lockdowns er flink ingehakt bij kappers. Toch vraagt brancheorganisatie ANKO nu aandacht voor een andere dreiging: de almaar toenemende druk op met name kappers met personeel door de steeds hevigere regeldruk vanuit Den Haag. Voorzitter Maurice Crusio biedt vandaag het onderzoek ‘Kappers onder (regel)druk’ aan aan MKB-Nederland voorzitter Jacco Vonhof. Crusio: “Kappers dreigen te bezwijken, maar deze crisis is door mensen veroorzaakt en kan dus ook door mensen opgelost worden!”

30 sep 2021
Let op: TOGS-uitkering kan NOW beïnvloeden!

In het voorjaar van 2020 hebben veel ondernemers de TOGS-uitkering van € 4000 ontvangen. De belastingdienst ziet deze uitkering als omzet en de gift beïnvloedt dan ook de hoogte van jouw omzetverlies. Houd hiermee rekening bij het doen van je definitieve aanvraag van de NOW 1.0.

30 sep 2021
Stijging Sena-tarieven flink minder dankzij lobby

Als je muziek in het openbaar afspeelt, bijvoorbeeld in een winkel of een kapsalon, betaal je daarvoor een vergoeding aan Sena. Deze stichting zorgt ervoor dat rechthebbenden een vergoeding ontvangen voor het afspelen van hun muziek. Tot voor kort ging het alleen om rechthebbenden in Europa, maar afgelopen zomer bepaalde het Europese Hof van Justitie dat ook rechthebbenden uit bijvoorbeeld de VS een vergoeding moeten krijgen. Sena meldde vervolgens dat de verplichte vergoedingen daardoor met wel 60% zouden stijgen. Dankzij lobby van o.a. de ANKO is deze verhoging gelukkig een heel stuk omlaag gebracht. 

Columns

PIETER ONTMOET WALTER …niet in het echt, maar via FaceTime

Pieter Holtrigter & Walter Postma
13 jul 2020

PIETER ONTMOET WALTER …eindelijk weer in de salon

Pieter Holtrigter & Walter Postma
19 mei 2020

PIETER ONTMOET WALTER …in sigarenrook

Pieter Holtrigter & Walter Postma
3 mrt 2020

PIETER ONTMOET WALTER …in de Bak

Pieter Holtrigter & Walter Postma
7 jan 2020

PIETER ONTMOET WALTER …op school

Pieter Holtrigter & Walter Postma
4 nov 2019

Meer columns

Voordeel lidmaatschap

Een sterke kappersbranche, individueel advies, tips & informatie, financieel voordeel.

Lid worden

Denk en praat mee

Discussieer mee of stel je vragen via social media.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Instagram.