Actueel

13 jun 2024
Vakmensen verdienen beloning

 *** Voorpublicatie nieuwe column Maurice Crusio voor de zomereditie van ANKO Kapperszaken ***
(verschijnt 29 juni 2024)

6 jun 2024
Buckeroo maakt ongevraagd creditcardbetaling mogelijk

Onlangs heeft ABN AMRO het pinverkeer van zo’n 10.000 zakelijke klanten over laten nemen door Buckeroo. Buckeroo heeft deze klanten per brief laten weten dat met de overgang van het pincontract en de koppeling van hun terminal aan Buckaroo, deze klanten nu ook betalingen met een creditcard accepteren. 

6 jun 2024
Update BCP's: dank voor jullie medewerking!

Na onze oproep hebben in de afgelopen weken bijna 450 haarstylisten, haarstylisten allround, salonmanagers en -eigenaren een enquête ingevuld over de kennis en vaardigheden die zij inzetten in de praktijk. Dankjewel voor jullie tijd en moeite!

29 mei 2024
ANKO-leden beoordelen beleid kabinet

Afgelopen maandag werden ANKO-voorzitter Maurice Crusio en voorzitter van de ANKO Sectie Haarwerken Willeke Pietersma ontvangen in de Tweede Kamer. Ook ANKO-lid Herbert de Vries was aanwezig. Samen met 97 andere mkb-ondernemers waren zij uitgenodigd om kritisch te kijken naar de verantwoordingsstukken over het gevoerde beleid van het kabinet.

23 mei 2024
ANKO voorzichtig positief over hoofdlijnenakkoord

Hoewel nog veel onduidelijk is over hoe het vorige week gepresenteerde hoofdlijnenakkoord vorm zal krijgen, is de ANKO voorzichtig positief over de inhoud. Het plan bevat goede uitgangspunten voor zowel grote als kleine ondernemers. Ook zien we een uitgestoken hand naar ondernemersorganisaties voor verdere uitwerking.

23 mei 2024
Huurdersvariant ROZ-model aangepast

Begin dit jaar werd de huurdersvariant van het ROZ-model gepresenteerd; een nieuw hulpmiddel voor wie in gesprek gaat over een nieuw huurcontract of een verlenging ervan. Inmiddels heeft de ROZ na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een paar artikelen in het model moeten aanpassen. Het opnemen van automatische huurprijsaanpassingen in algemene bepalingen van modelcontracten is namelijk in strijd met de concurrentieregels.

23 mei 2024
Loket Subsidie Praktijkleren binnenkort weer open

Binnenkort kun je weer de  Subsidie Praktijkleren aanvragen. Het loket is weer geopend van 3 juni t/m 17 september 2024. Mede dankzij lobby van de ANKO is de Subsidieregeling Praktijkleren eind vorig jaar definitief verlengd. Alle ins en outs over het aanvragen van deze subsidie vind je hier.

13 mei 2024
Barry & Marleen Bosman winnen de ANKO Ondernemers Award 2024!

Barry en Marleen Bosman van Salon Bosmanzijn gisteravondtijdenshet Coiffure Award gala uitgeroepen tot Ondernemers van het Jaar 2024! Bijna de helft van alle stemmen gingen naar de Alkmaarse ondernemers. De ANKO feliciteert Barry en Marleen van harte met het winnen van de ANKO Ondernemers Award en deze eervolle titel! 

8 mei 2024
Bereken je kostprijs!

Als ondernemer wil je een mooie omzet en een goed inkomen genereren. De ANKO helpt je daarbij met adviezen, tips & tricks. Maar over je tarieven mogen we je niet adviseren. Dat is zelfs formeel verboden vanwege het mededingingsrecht. 

6 mei 2024
Nieuwe locatie? Doe de scan!

Denk jij eraan om een nieuwe vestiging te openen? Of heb je verhuisplannen voor je salon? Neem dan eerst de mogelijke nieuwe locatie eens goed onder de loep! Dat kan met de gratis locatiescan van de Kamer van Koophandel.

Nieuwsgierig naar ANKO?

Dat snappen we! Want wat doet de ANKO nou precies en waarom zou je lid worden? Hier leggen we het je uit!

Vertel mij meer!

Denk en praat mee

Discussieer mee of stel je vragen via social media.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Instagram.