Actueel

28 jul 2017
Zwangere zelfstandigen uit 2004 - 2008 alsnog recht op uitkering

Als zelfstandige zwanger geweest tussen 2004 en 2008 en geen uitkering genoten? Kan dat zomaar?

20 jul 2017
ANKO-kappers overtuigen gemeente Twenterand

Al sinds 2014 zet een groep betrokken kappers uit de gemeente Twenterand zich in voor eerlijker vestigingsbeleid in hun gemeente. Dat de aanhouder wint bleek afgelopen dinsdag; samen met de ANKO werd succes geboekt. De toekomst van de lokale kappersbranche ziet er nu een stuk rooskleuriger uit!

19 jul 2017
Nieuwe privacyregels ook voor kappers belangrijk

Vanaf volgend jaar komen er nieuwe strengere Europese privacy regels aan die ook gevolgen hebben voor kappers. Als je bijvoorbeeld de gegevens van jouw klanten niet goed beveiligt, kun je een fikse boete krijgen tot 4% van je jaaromzet.

12 jul 2017
ANKO wil MKB-toets in regeerakkoord

De ANKO strijdt al jaren tegen teveel (kostbare) regeltjes voor ondernemers. In februari vertelden we je over hoe MKB-Nederland deze handschoen nu ook opgepakt heeft met de MKB-toets. Deze moet ervoor gaan zorgen dat nieuwe wetgeving toepasbaar moet zijn voor het midden- en kleinbedrijf. Een goede ontwikkeling die mede te danken is aan de inzet van ANKO; Ons gevecht tegen de hoge regeldruk werpt vruchten af.

6 jul 2017
Pensioenfonds Kappers naar nieuwe pensioenuitvoerder

Pensioenfonds Kappers stapt per 1 januari 2018 over naar een nieuwe pensioenuitvoerder: Administratie Groep Holland (AGH) in Rijswijk. AGH neemt de pensioenadministratie over van Syntrus Achmea Pensioenbeheer die eind vorig jaar bekendmaakte de dienstverlening aan Pensioenfonds Kappers per 1 januari 2018 te beëindigen.

3 jul 2017
Wat is een billijke ontslagvergoeding?

Vandaag publiceerde De Volkskrant een uitgebreid artikel over ontslagvergoeding. Aanleiding was een slepend conflict tussen een saloneigenaar en een werknemer in Bunschoten-Spakenburg.

3 jul 2017
Wijziging Arbowet per 1 juli: wat verandert er voor kappers?

Per 1 juli is de Arbowet gewijzigd om werkgevers en werknemers samen meer verantwoordelijk te geven m.b.t. gezond werken. Om ziekteverzuim te voorkomen en verminderen is deze gezamenlijke verantwoordelijkheid nu vastgelegd in de wet. De ANKO zet de belangrijkste wijzigingen voor je op een rij:

27 jun 2017
Belangrijke besluiten tijdens de Algemene Ledenvergadering

Gisteren vond de Algemene Ledenvergadering van de ANKO plaats. De opkomst was goed en er zijn een paar belangrijke beslissingen genomen. En uiteraard werd uitgebreid stil gestaan bij het afscheid van directeur Rob Vos. 

16 jun 2017
Hét grote onderzoek Nederlandse kappersbranche 2017

Deze zomer wordt groot onderzoek gedaan naar de Nederlandse kappersbranche. En daar hebben we jou bij nodig!

15 jun 2017
Belangrijke stap gezet richting nieuwe cao

Op 14 juni zijn de cao-onderhandelingen tussen de ANKO, CNV Vakmensen en FNV Mooi weer opgepakt. Onderwerp van gesprek was het nieuwe functiegebouw en uiteraard de bijbehorende lonen.

Evenementen

3 jun 2018
4 jun 2018

Columns

Iconen

Marian Kaak
9 jun 2017

Het staartje van Wolfgang

Wolfgang Peppmeier
9 jun 2017

Vrouwen bloot…

Sandra van der Kolk
18 mei 2017

Meer columns

Voordeel lidmaatschap

Een sterke kappersbranche, individueel advies, tips & informatie, financieel voordeel.

Lid worden

Denk en praat mee

Discussieer mee via social media en woon de Algemene Ledenvergaderingen bij.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Twitter.