Actueel

16 jan 2019
Met 20% ANKO-korting naar The Hair Project!

Op 24 en 25 februari vindt in Kortrijk weer The Hair Project plaats, hét trendy event voor professionele kappers in de Benelux. ANKO-leden kunnen online met de speciale kortingscode 20% korting krijgen op hun toegangsticket!

10 jan 2019
Bespreek gezondheid en veiligheid met je team

In de cao is afgesproken dat je als werkgever minimaal een keer per jaar voorlichting moet geven over veiligheid en gezond werken. Een goed moment hiervoor is het eerste werkoverleg van 2019! De ANKO heeft voor je op een rij gezet wat je moet bespreken.

4 jan 2019
Meer geboorteverlof voor partners

Een partner heeft na de geboorte van zijn of haar kind recht op verlof. De officiële term hiervoor is het geboorteverlof, maar dit wordt ook wel kraamverlof, partnerverlof of vaderschapsverlof genoemd. Tot en met 2018 was dit verlof twee dagen.

2 jan 2019
In Memoriam: Jack Huls

Vandaag bereikte ons het bericht dat gewaardeerd ANKO-lid Jack Huls op 29 december 2018 is overleden.

2 jan 2019
Compensatie transitievergoeding bij ontslag na twee jaar ziekte

De Tweede en Eerste Kamer hebben ingestemd met het wetsvoorstel dat werkgevers recht geeft op compensatie van de transitievergoeding bij ontslag na langdurige arbeidsongeschiktheid. De wet moet nog gepubliceerd worden, maar werkgevers kunnen waarschijnlijk per 1 april 2020 een compensatie aanvragen. Je krijgt hiermee definitief het geld van de transitievergoeding terug dat je na het ontslag bij twee jaar ziekte aan een werknemer hebt betaald.

21 dec 2018
Lange strijd beloond: loondoorbetaling verbetert voor kleine werkgevers!

Gisteren werd duidelijk dat de ANKO samen met haar lobby-partners een groot succes heeft geboekt op een belangrijk thema. De nadelige consequenties voor kleine werkgevers van de loondoorbetalingsplicht bij ziekte is ons al jaren een doorn in het oog. Kleine werkgevers moeten voldoen aan dezelfde verplichtingen als ‘grote jongens’ en dat is simpelweg niet te doen. Daarom pleit de ANKO, onder meer samen met MKB Nederland, al jaren voor een verlichting voor kleine werkgevers. En dat is nu gelukt: het wordt makkelijker, duidelijker, goedkoper en er zijn minder risico’s. We zijn trots op dit resultaat van onze strijd!

19 dec 2018
Eerste Kamer accordeert btw-wijziging

Zoals verwacht heeft ook de Eerste Kamer op 18 december ingestemd met het Belastingplan 2019 en daarmee de verhoging van het lage btw-tarief per 1 januari 2019 van 6% naar 9%. Met deze accordering door de Senaat is het besluitvormingsproces compleet en de verhoging formeel definitief.

17 dec 2018
ANKO vraagt Tweede Kamer om aandacht voor werkgeverschap

Donderdag 13 december ging de ANKO - samen met een aantal andere mkb-branches - in gesprek met de Vaste Commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de Tweede Kamer. ANKO’s Gert-Jan Deben heeft in dit gesprek de commissieleden gewezen op de nadelige effecten van diverse wettelijke regelingen voor de kappersbranche en hen opgeroepen hier iets aan te doen.

13 dec 2018
Nieuwe wetgeving cadeaubonnen per 1 januari 2019

Wanneer je in je salon eigen cadeaubonnen verkoopt, is het nu zo dat je pas btw afdraagt op het moment dat de klant de bon besteedt. Daar komt per 1 januari verandering in.

12 dec 2018
Kappers in Súdwest-Fryslân blijven op de bres staan!

Op maandagavond 3 december kwam een grote groep kappers uit Súdwest-Fryslân bijeen om met elkaar van gedachte te wisselen over het vestigingsbeleid in deze grootste gemeente van Nederland (Súdwest-Fryslân is maar liefst 908 km2 groot!). Súdwest-Fryslân scherpte in 2015 haar beleid aan, maar de handhaving daarvan laat te wensen over.

Columns

Column Dennis & Danielle Kil: Chill out? Hoe dan?

Dennis & Danielle Kil
8 aug 2018

Iets er tussenin

Marian Kaak
29 jun 2018

Het staartje van Wolfgang: het verschil

Wolfgang Peppmeier
29 jun 2018

Meer columns

Voordeel lidmaatschap

Een sterke kappersbranche, individueel advies, tips & informatie, financieel voordeel.

Lid worden

Denk en praat mee

Discussieer mee of stel je vragen via social media.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Twitter.