Actueel

6 dec 2018
Minister verlengt definitief Subsidie Praktijkleren

Begin november werd bekend dat de lobby van o.a. de ANKO succesvol was en dat de Tweede Kamer de Subsidie Praktijkleren de komende jaren wil behouden. Gisteren werd bekend dat minister Van Engelshoven dit voorstel overneemt en de regeling verlengt tot 2023.

5 dec 2018
ANKO herkent trend in nieuwe cijfers CBS

Vandaag is er in de pers uitgebreid aandacht voor de kappersbranche door nieuwe cijfers van het CBS. De ANKO herkent de trend die deze cijfers laten zien. De groei van het aantal zzp’ers is een bekend gegeven in onze branche. De ANKO is er voor alle ondernemende kappers, in alle soorten en maten. We juichen ondernemerschap toe, maar zijn zoals welbekend ook bezorgd over de wildgroei aan thuiskappers, leegstand in winkelgebieden en het verdwijnen van opleidingsplekken in de praktijk.

3 dec 2018
ANKO informeert Eerste Kamer over effecten btw-verhoging

Het plan om het lage btw-tarief van 6 naar 9% is aangenomen door de Tweede Kamer. Toch blijft de ANKO in Den Haag aandacht vragen voor de nadelige gevolgen ervan voor de kappersbranche.

3 dec 2018
ANKO blij met lokale inzet

De ANKO strijdt al een aantal jaren tegen oneerlijke concurrentie en voor eerlijker vestigingsbeleid. Geen eenvoudige klus, want vestigingsbeleid wordt bepaald door lokale overheden en Nederland heeft 380 gemeenten.

19 nov 2018
9% btw vanaf 1 januari 2019

Vorige week werd duidelijk dat, ondanks hevig verzet van de ANKO, het lage btw-tarief verhoogd wordt van 6% naar 9%. Ter voorbereiding op 2019 een paar tips:

16 nov 2018
Kapper-ondernemer Jeannette Koops op bezoek bij premier Rutte!

Vandaag is het de Dag van de Ondernemer. Deze dag wordt voor de derde keer door MKB Nederland georganiseerd en is bedoeld om al die hardwerkende MKB-ondernemers te bedanken voor hun lef en doorzettingsvermogen. De ANKO draagt dit initiatief een warm hart toe en heeft deze dag ook in de afgelopen jaren aangegrepen om kappers in het zonnetje te zetten.

16 nov 2018
Dag van de Ondernemer: bedankt kappers van Nederland!

All eyes on you! Want vandaag is de Dag van de Ondernemer. Wij zijn trots dat we de ondernemende kappers van Nederland mogen ondersteunen en vertegenwoordigen. Kappers zijn onmisbaar en maken de wereld mooier. En we zijn niet de enigen die dat vinden…

16 nov 2018
UPDATE - Onze strijd voor minder regels: labs Maatwerkaanpak Winkelambacht 2.0 afgerond

Alle regeltjes en kosten blijven een bron van irritatie voor ondernemende kappers. In de afgelopen maanden zijn belangrijke stappen gezet om de regeldruk te verminderen.

15 nov 2018
Bittere pil voor de kappersbranche: 9% is definitief

Vandaag heeft de Tweede Kamer ingestemd met het Belastingplan 2019 en we verwachten dat de Eerste Kamer dat medio december ook zal doen. Dat betekent dat politiek Den Haag toch definitief besloten heeft om het lage btw-tarief per 1 januari 2019 te verhogen naar 9%. Voor de Nederlandse kappersbranche en de ANKO is dit een bittere pil. 

15 nov 2018
Criterium Gericht Interview bij toets op locatie

Sinds 2015 leeft de wens om ook vaktechniek een plek te geven bij de toets van haarwerkspecialisten. In samenwerking met Bespeak is daarom de afgelopen twee jaar gewerkt aan de totstandkoming het CGI: criterium gericht interview.

Columns

Column Dennis & Danielle Kil: Chill out? Hoe dan?

Dennis & Danielle Kil
8 aug 2018

Iets er tussenin

Marian Kaak
29 jun 2018

Het staartje van Wolfgang: het verschil

Wolfgang Peppmeier
29 jun 2018

Meer columns

Voordeel lidmaatschap

Een sterke kappersbranche, individueel advies, tips & informatie, financieel voordeel.

Lid worden

Denk en praat mee

Discussieer mee of stel je vragen via social media.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Twitter.