20 apr 2023 1e exemplaren ANKO stripboek uitgereikt aan voorzitter MKB-Nederland

In politiek Den Haag lijken ze vaak geen idee te hebben hoe de financiën van ondernemende kappers – en andere ambachtelijke mkb’ers – eruitzien. De ANKO vindt dat dat inzicht essentieel is voor het maken van beleid en daarom maakten we het stripboek De Knaken van de Kapper, speciaal voor politici.

Hiermee kunnen we politici op ludieke wijze laten zien dat ondernemen en met name werkgever zijn in het kleinbedrijf vaak geen vetpot is. MKB-Nederland voorzitter Jacco Vonhof nam vanmiddag de eerste exemplaren in ontvangst uit handen van ANKO-voorzitter Maurice Crusio.

De Knaken van de Kapper vertelt het verhaal van kapper Freddie en Miss Money, een biljet van 100 Euro met een bad hair day. Het beeldverhaal laat zien met welke werkgevers- en ondernemerskosten Freddie als IB-ondernemer te maken heeft en hoe die lasten zijn winstmarge en besteedbaar inkomen beïnvloeden.


Jacco Vonhof en Maurice Crusio

‘Under pressure’

Met De Knaken van de Kapper laat de ANKO opnieuw zien dat krachtige kappers als Freddie ook kwetsbaar zijn en under pressure staan, o.a. door de veel te hoge lasten- en regeldruk. In het colofon van de publicatie staat dat ALLES aan deze uitgave mag worden gekopieerd en verspreid en doorverteld, want er is onvoldoende aandacht voor dit type hardwerkende ondernemers in Den Haag. De ANKO zal ‘De Knaken’ de komende tijd dus ook actief verspreiden onder politici en beleidsmakers.

Voor MKB-Nederland voorzitter Jacco Vonhof is het zijn dagelijks werk om de verhalen van mkb’ers in Nederland door te vertellen en hun belangen te behartigen. Daarom was hij voor de ANKO de aangewezen persoon om niet alleen de eerste, maar de eerst tien exemplaren van de Knaken van de Kapper in ontvangst te nemen met het uitdrukkelijke verzoek: Spread the word!

Freddie beter leren kennen? Kijk op anko.nl/freddie!