Actueel

15 jun 2019
Compensatie transitievergoeding bij sluiting salon

Kort geleden lieten we al weten dat de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) is aangenomen en per 1 januari 2020 in werking zal treden. Deze wet zal de nodige veranderingen brengen op het gebied van het arbeidsrecht.

31 mei 2019
Wet Arbeidsmarkt in Balans aangenomen: wat verandert er?

Op 28 mei 2019 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel Arbeidsmarkt in balans (Wab) aangenomen. Dit betekent dat er - na de extreme aanpassingen in de Wwz in 2015 - per 1 januari 2020 weer het nodige gewijzigd wordt. De ANKO heeft samen met VNO-NCW en MKB Nederland lobby gevoerd om wijzigingen in de WWZ te krijgen. We zetten de belangrijkste veranderingen op een rij.

23 mei 2019
Grote kapsalons moeten energiebesparing melden

Wanneer jouw salon per jaar meer dan 50.000 kWh elektriciteit en/of 25.000 m3 aardgas verbruikt, ben je nu al verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen, met een terugverdientijd van vijf jaar of minder. Vanaf 1 juli 2019 komt daar nog een wettelijke verplichting bij. 

16 mei 2019
We zijn eruit: nieuwe cao voor de hele kappersbranche!

De ANKO heeft met vakbonden FNV en CNV een akkoord bereikt over een nieuwe kapperscao, die in zal gaan per 1 juli 2019. De nieuwe cao lijkt sterk op de huidige cao, met enkele aanpassingen en een loonsverhoging van 2% per 1 januari 2020. We zijn blij dat we weer met beide vakbonden een cao afsluiten, zodat deze ook algemeen verbindend verklaard kan worden.

15 mei 2019
Bezorgde kappers in Aa en Hunze houden vol!

Op 9 mei 2019 sprak ANKO-lid Marian Veldman, eigenaar van M&M Kappers, de gemeenteraad van  Aa en Hunze toe. Ondersteund door de ANKO hield zij namens diverse collega´s een vurig pleidooi voor een eerlijker vestigingsbeleid in de gemeente.

6 mei 2019
ANKO in meer dan 100 gemeenten actief

De strijd voor een eerlijker vestigingsbeleid is intensief en ingewikkeld, vooral omdat dit beleid lokaal bepaald wordt. Maar de ANKO volhardt en is inmiddels in meer dan 100 Nederlandse gemeenten actief. 

6 mei 2019
Work in progress: cao voor de hele branche

Achter de schermen wordt nog altijd hard gewerkt aan het bereiken van een akkoord voor een nieuwe cao. Vorig jaar is de cao gemoderniseerd met een nieuw functiegebouw als belangrijkste aanpassing. Daarom is de huidige cao voor de ANKO het uitgangspunt bij de onderhandelingen.

23 apr 2019
Kapper Maurice Crusio adviseert het kabinet

Begin deze maand presenteerde de ANKO, mede namens vier andere winkelambtelijke branches, een nieuw plan om de hoge regel- en lastendruk voor o.a. kappers te verminderen. Maar de ANKO knokt niet alleen als kartrekker van de Coalitie Winkelambacht tegen te hoge regeldruk. Die strijd wordt ook op andere plekken gevoerd. Zo is een belangrijke rol weggelegd voor kapper Maurice Crusio.

23 apr 2019
Constructieve sfeer bij cao onderhandelingen

In de week voor Pasen heeft de ANKO twee dagen intensief onderhandeld met FNV Mooi en CNV Vakmensen over een nieuwe cao voor de kappersbranche. 

18 apr 2019
ANKO in gesprek met Breda en Arnhem over vestigingsbeleid

De ANKO wil gelijke regels voor alle soorten kappers; in dorpen en steden, met of zonder personeel, kleine en grote salons. Gemeenten moeten zorgen voor goed en eerlijk beleid, maar helaas zijn ze hier maar zelden actief mee bezig. In zowel Arnhem als Breda is onlangs een groep actieve kappers samen met de ANKO hierover in gesprek gegaan met de gemeente.

Columns

PIETER ONTMOET WALTER …bij het ANKO Haar & Hoofdhuid Event

Pieter Holtrigter & Walter Postma
4 jul 2019

PIETER ONTMOET WALTER … in de boksring

Pieter Holtrigter & Walter Postma
3 mei 2019

Column Monique Kempff: kappers zijn AWESOME!

Monique Kempff, voorzitter ANKO
21 mrt 2019

Column Dennis & Danielle Kil: Chill out? Hoe dan?

Dennis & Danielle Kil
8 aug 2018

Meer columns

Voordeel lidmaatschap

Een sterke kappersbranche, individueel advies, tips & informatie, financieel voordeel.

Lid worden

Denk en praat mee

Discussieer mee of stel je vragen via social media.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Twitter.