Actueel

15 apr 2024
Wie wint de ANKO Ondernemers Award 2024?

Het is zover; het stemmen kan beginnen! Kim Martens & Mandy Pormes, Barry & Marleen Bosman en Nero de Boer zijn genomineerd voor de ANKO Ondernemers Award 2024. 

11 apr 2024
Een kijkje achter de schermen van onze btw-lobby

Sinds enkele weken ligt het lage btw-tarief ineens weer onder vuur. Voor de ANKO reden om direct in actie te komen. Ook in de dagen daarna hebben we niet stil gezeten. Hieronder geven we je een inkijkje in de btw-lobby.

11 apr 2024
Lobbysucces: extra verhoging minimumloon zeer waarschijnlijk van tafel

Al eerder lieten we weten dat de ANKO samen met andere branches en MKB-Nederland de Tweede Kamer heeft opgeroepen het wettelijk minimumloon (WML) niet nog eens met 1,2% extra te verhogen. De Tweede Kamer stemde toch voor de extra verhoging, waarop we onze pijlen hebben gericht op de Eerste Kamer. Met succes: zeer waarschijnlijk gaat de Eerste Kamer op 16 april tegen stemmen.

11 apr 2024
Vakbonden akkoord met cao-eindbod ANKO

CNV Vakmensen en FNV Mooi hebben laten weten dat ze akkoord gaan met het eindbod van de ANKO om te komen tot een nieuwe cao. Dit betekent dat er per 1 juli 2024 een nieuwe cao is voor de duur van één jaar.

4 apr 2024
In memoriam: Ben Angelier

Met verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het onverwachte overlijden van Ben Angelier, een markante en gedreven ondernemer in de kappersbranche. 

29 mrt 2024
ANKO knokt wederom voor behoud lage btw

In reactie op de berichtgeving van gisteren over mogelijke afschaffing van het lage btw-tarief, heeft de ANKO vandaag persoonlijk contact gezocht met diverse Kamerleden. In een dringende oproep vragen we hen het lage btw-tarief voor o.a. kappers in stand te houden.

28 mrt 2024
ANKO op scherp na btw-berichtgeving in media

Via de media bereikte ons vandaag het onverwachte bericht over de mogelijkheid dat het lage btw-tarief afgeschaft wordt om zo grote bedrijven aan Nederland te kunnen blijven binden. De ANKO is op z’n zachtst gezegd ‘not amused’. Sterker nog; we zijn ontzettend boos! Deze maatregel waarbij o.a. kappers opdraaien voor de rekening van een Nederlands luilekkerland voor grote bedrijven, is onaanvaardbaar!

28 mrt 2024
Hoe zie jij de ANKO vanaf 2025?

Als ondernemer sta jij voor uitdagingen en dat geldt ook voor de ANKO. Daarom is een nieuwe koers voor de ANKO ontwikkeld. De feedback van leden op deze nieuwe koers is essentieel, want als lid ben je betrokken èn je weet wat je wilt van de ANKO. Daarom hebben wij jouw kennis en ervaring nodig om voor jou dé kappersorganisatie van Nederland te blijven. 

26 mrt 2024
Bonden reageren (nog) niet op cao-eindbod ANKO

Begin deze maand lieten we je al weten dat de ANKO in de cao-onderhandelingen een eindbod heeft gestuurd aan FNV Mooi en CNV Vakmensen. Hier is nog geen reactie op ontvangen.

25 mrt 2024
Geef ons jouw input voor het vakonderwijs!

Goed vakonderwijs moet gebaseerd zijn op wat er nodig is in de dagelijkse praktijk van jouw salon. Als bedrijfsleven maken we daarom zgn. beroepscompetentieprofielen (BCP’s) die als basis dienen voor de ontwikkeling van het kappersonderwijs. Dat zijn we zelfs bij wet verplicht. 

Nieuwsgierig naar ANKO?

Dat snappen we! Want wat doet de ANKO nou precies en waarom zou je lid worden? Hier leggen we het je uit!

Vertel mij meer!

Denk en praat mee

Discussieer mee of stel je vragen via social media.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Instagram.