Actueel

16 sep 2019
BBL van grote waarde voor de BV Nederland

In 2018 wilde de overheid fors bezuinigen op de BBL-subsidie voor praktijkleren. Dankzij een gezamenlijke lobby van werkgeversorganisaties, waaronder de ANKO, ging dit plan in september 2018 van tafel. De overheid besloot de regeling te continueren tot 2023, maar gaf geen garantie voor de periode erna. In vervolg op dit voorlopige lobbysucces hebben twintig werkgeversorganisaties, waaronder ANKO, een onderzoek laten uitvoeren naar de maatschappelijke kosten en baten van de BBL-opleiding. 

9 sep 2019
Afwijkend minimum jeugdloon voor BBL’ers

De ANKO krijgt de laatste tijd vaak vragen over de lonen in de kapperscao voor BBL-leerlingen. Ondernemers vragen zich af of die niet onder het minimumloon liggen. Het antwoord is ‘nee’. Voor BBL-leerlingen gelden namelijk andere minimumlooneisen dan voor ‘gewone’ medewerkers.

28 aug 2019
ANKO en ZZP Nederland hebben goed gesprek over thuiskappers

Begin augustus 2019 was er in de pers veel aandacht voor de positie van thuiskappers in onze branche. Dit naar aanleiding van de inspanningen van de ANKO voor een gezonde, lokale kappersbranche in Nederlandse gemeenten. ZZP Nederland wilde vervolgens in gesprek met de ANKO en die uitnodiging namen we graag aan.

12 aug 2019
ANKO en kappersbranche uitgebreid in het nieuws

Vorige week vrijdag werd Harrie Jager van de ANKO geïnterviewd door BNR Nieuwsradio over de scheefgroei in de kappersbranche. Hij lichtte nog maar weer eens toe dat de ANKO niets tegen zzp'ers heeft, maar wel tegen oneerlijk beleid en het verdwijnen van opleidingsplekken. Het interview werd vervolgens door allerlei media opgepikt. 

6 aug 2019
In memoriam: Piet-Jan Duivenvoorden

Op vrijdag 3 augustus is de bekende kapper Piet-Jan Duivenvoorden overleden. 

25 jul 2019
ANKO blij met uitspraak Raad van State over vestigingsbeleid Appingedam

De ANKO pleit al jaren voor het behoud van bruisende, leefbare winkelkernen. Dat is niet alleen goed voor consumenten, maar ook voor de lokale middenstand en met name kappers. We zijn dan ook blij dat de Raad van State nu een belangrijk oordeel heeft geveld dat hieraan bijdraagt.

12 jul 2019
ANKO opnieuw te gast bij staatssecretaris

Op uitnodiging van staatssecretaris Mona Keijzer (EZ) waren onze vice voorzitter Anique Groesbeek en manager belangenbehartiging Gert-Jan Deben opnieuw te gast in Den Haag. Ditmaal voor een bijeenkomst die in het teken stond van het actieplan voor het mkb van het ministerie. In het voorjaar van 2018 leverde de ANKO input voor dat plan en in juli presenteerde Keijzer haar plan, wederom in aanwezigheid van de ANKO.

9 jul 2019
Tekort aan stageplaatsen MBO niveau 2

Onlangs vernam de ANKO van de MBO Raad/ROC’s dat de instroom op niveau 2 (BOL) bij de kappersopleidingen aan het groeien is. Dat is goed nieuws voor onze branche! Toch zit er ook een negatieve kant aan deze verhoogde instroom. 

3 jul 2019
Effect verhoging wettelijk minimumloon op kapperssalarissen

- dit bericht is bijgewerkt op 11 juli 2019 -

Per 1 juli 2019 zijn de wettelijke minimum(jeugd)lonen gestegen. Alle salarissen dienen minimaal op het niveau van het minimumloon te zitten. Voor de werknemers die 19, 20 of 21 jaar oud zijn, betekent dit een stijging van hun loon.

20 jun 2019
Definitieve factuur en voorschotnota O&O-premie op de mat

Eind deze week/begin volgende week ontvang je als werkgever in de kappersbranche een envelop met daarin een factuur (eindafrekening 2018) en een voorschotnota 2019 van het Sociaal Fonds Kappers.

Columns

PIETER ONTMOET WALTER … voor een glas whisky

Pieter Holtrigter & Walter Postma
5 sep 2019

PIETER ONTMOET WALTER …bij het ANKO Haar & Hoofdhuid Event

Pieter Holtrigter & Walter Postma
4 jul 2019

PIETER ONTMOET WALTER … in de boksring

Pieter Holtrigter & Walter Postma
3 mei 2019

Column Monique Kempff: kappers zijn AWESOME!

Monique Kempff, voorzitter ANKO
21 mrt 2019

Meer columns

Voordeel lidmaatschap

Een sterke kappersbranche, individueel advies, tips & informatie, financieel voordeel.

Lid worden

Denk en praat mee

Discussieer mee of stel je vragen via social media.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Twitter.