Actueel

2 dec 2019
NIEUW: Onafhankelijke opleiding Haarwerkspecialist

Als enige in Nederland biedt de ANKO Academie vanaf 2020 een onafhankelijke basisopleiding tot haarwerkspecialist aan.

2 dec 2019
Lonen en premies per 1 januari 2020

In de cao is afgesproken dat de lonen van jouw medewerkers per 1 januari 2020 met 2% verhoogd worden. Dat geldt voor ANKO-leden en niet-leden. We hebben een overzicht gemaakt wat dit betekent voor zowel de maand- als de uurlonen.

26 nov 2019
Verkiezingen nieuw bestuur

ANKO zal volgend jaar een nieuw bestuur kiezen. Dat is de uitkomst van de vergadering van de Ledenraad, maandagavond 25 november in Utrecht. 
Naar aanleiding van het vertrek van voorzitter Monique Kempff, stelde het bestuur haar zetels ter beschikking. De Ledenraad heeft dit aanvaard.

22 nov 2019
Vandaag in première: De Kracht van Kappers

Kappers laten mensen stralen! Dag in dag uit beleven klanten in hun salon een moment van rust, aandacht, begrip en plezier. Ze gaan weg met een goed gevoel en hernieuwd zelfvertrouwen. Ze lopen net een beetje rechter op, met een glimlach op hun mond. Dankzij kappers!

18 nov 2019
Ben jij klaar voor eHerkenning?

Met eHerkenning (eID) heb je een veilige digitale sleutel, waarmee je kunt inloggen bij verschillende overheidsinstanties. Hierdoor wordt het voor jou als ondernemer makkelijker om dingen online te regelen. Je hoeft niet meer voor elke instantie een ander wachtwoord en/of gebruikersnaam te onthouden. Je doet dus op één manier en met één inlogmiddel veilig en online zaken met de Rijksoverheid, gemeenten, provincies, waterschappen en andere publieke organisaties.

15 nov 2019
De lange adem van de ANKO en betrokken kappers...

De strijd tegen oneerlijke concurrentie en voor gelijke kansen voor alle ondernemende kappers is niet eenvoudig. Het vergt een lange adem en gelukkig hebben we die. Want… De aanhouder wint! Zo vond afgelopen maandag week na meer dan een jaar aandringen een gesprek plaats met de gemeente Peel en Maas.

11 nov 2019
Uitspraak Hoge Raad over ‘slapende dienstverbanden’

Op 8 november heeft de Hoge Raad antwoord gegeven op de vraag of ‘slapende dienstverbanden’ toelaatbaar zijn, of dat je als werkgever het dienstverband moet beëindigen en een transitievergoeding moet betalen. Een slapend dienstverband is een dienstverband waarbij een langdurig arbeidsongeschikte werknemer (meer dan twee jaar) thuis zit en geen loon meer krijgt, maar nog wel in dienst wordt gehouden waardoor de wettelijke transitievergoeding niet betaald hoeft te worden.

5 nov 2019
Aantal barbershops in 5 jaar tijd verviervoudigd

De Kamer van Koophandel publiceerde vandaag nieuwe cijfers over het aantal barbiers in Nederland. Sinds 2014 zijn er zo'n 800 barbershops bijgekomen. In totaal zijn er nu iets meer dan 1000 barbiers in Nederland. 

5 nov 2019
Voorzitter bestuur legt taken neer

Per 5 november 2019 heeft Monique Kempff haar functie als voorzitter van de ANKO neergelegd. Het bestuur van de ANKO betreurt deze stap, maar respecteert haar besluit. Vicevoorzitter Anique Groesbeek neemt de taken van de voorzitter waar.

30 okt 2019
Ondernemersbijeenkomst in Kop van Noord-Holland

Als adviseur lokale belangenbehartiging reist ANKO’s Harrie Jager door het hele land. Want de strijd voor een eerlijk speelveld en tegen oneerlijke concurrentie speelt zich vooral lokaal af. Afgelopen maandag organiseerde hij voor saloneigenaren in de Kop van Noord-Holland een bijeenkomst in Den Helder.

Columns

PIETER ONTMOET WALTER …in de Bak

Pieter Holtrigter & Walter Postma
7 jan 2020

PIETER ONTMOET WALTER …op school

Pieter Holtrigter & Walter Postma
4 nov 2019

PIETER ONTMOET WALTER … voor een glas whisky

Pieter Holtrigter & Walter Postma
5 sep 2019

PIETER ONTMOET WALTER …bij het ANKO Haar & Hoofdhuid Event

Pieter Holtrigter & Walter Postma
4 jul 2019

PIETER ONTMOET WALTER … in de boksring

Pieter Holtrigter & Walter Postma
3 mei 2019

Meer columns

Voordeel lidmaatschap

Een sterke kappersbranche, individueel advies, tips & informatie, financieel voordeel.

Lid worden

Denk en praat mee

Discussieer mee of stel je vragen via social media.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Instagram.