Actueel

23 feb 2021
ANKO Ledenservice vanavond extra lang bereikbaar

Vanavond om 19:00 uur geven premier Rutte en minister De Jonge een persconferentie met hopelijk positief nieuws voor de kappersbranche. De ANKO Ledenservice is speciaal voor leden vanavond extra lang bereikbaar van 19:00 tot 22:00 uur via 035 - 525 95 00. 

23 feb 2021
Volop persaandacht voor mogelijke heropening kappersbranche

Waarschijnlijk mogen  kappers vanaf de eerste week van maart weer open. De media wisten de afgelopen dagen massaal de kappers en de ANKO te vinden, want als de geruchten waar zijn, dan is dit geweldig nieuws!

19 feb 2021
Duits onderzoek ondersteunt claim dat kappers open kunnen

De kans op verspreiding van het coronavirus bij de kapper is volgens nieuw Duits onderzoek relatief laag. De voorwaarde is dan wel dat kappers een gezichtsmasker dragen. We zijn uiteraard blij met dit onderzoek dat een steun in de rug is voor onze lobby voor heropening.

19 feb 2021
Alles wat je moet weten over de TONK-regeling

De Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) is bedoeld om een terugval in je inkomsten als gevolg van de coronacrisis op te vangen. De uitkering geldt voor ondernemers waarvoor andere regelingen, zoals TOZO, onvoldoende uitkomst bieden.

18 feb 2021
NOS: "Kabinet overweegt kappersbranche te openen."

De NOS bericht vanavond in de journaals en online dat bij het Kabinet het idee op tafel ligt om naast de middelbare scholen, ook de kappersbranche te heropenen. Het lijkt erop dat - als dit inderdaad zo is - onze lobby van de afgelopen weken haar vruchten begint af te werpen. Maar we zijn er nog niet! 

18 feb 2021
PERSBERICHT: Nederland wil het liefst weer naar de kapper!

Vandaag verstuurde de ANKO opnieuw een persbericht, nu naar aanleiding van een onderzoek onder consumenten over welke branche zij als eerste heropend willen. Met stip op nummer 1: kappers!

18 feb 2021
Deze week: Kappers in de pers

Ook de afgelopen dagen is er weer veel aandacht voor de kappersbranche, o.a. dankzij de landelijke actie #lichtvoordathetuitgaat van vanavond, geïnitieerd door de Nederlandse Cosmetica Vereniging. Ook onze persberichten over heropening en het consumentenonderzoek zorgen voor de nodige publiciteit.

17 feb 2021
PERSBERICHT: Kappers kunnen verantwoord open!

Vandaag verstuurde de ANKO een persbericht: kappers moeten zo snel mogelijk verantwoord open. Een veilig geopende kappersbranche vergroot het welzijn van Nederlanders.

16 feb 2021
NOW en TVL. Wanneer ontvang ik subsidie en hoeveel krijg ik?

Bij zowel de NOW- als de TVL-regeling geldt dat er bij de uitbetaling gewerkt wordt met voorschotten en bij de NOW bovendien met termijnen. Bij de uitbetaling van de TVL moet je ook nog eens rekening houden met het wachten op een beslissing van de Europese Commissie.

16 feb 2021
NOW-regeling; de meest gestelde vragen van dit moment

Het is mogelijk om nu de vierde periode voor de NOW aan te vragen over de periode van het eerste kwartaal 2021. Je kunt dit aanvragen via het UWV.  We krijgen veel vragen over de NOW-regeling. We hebben de meest gestelde vragen van dit moment over de NOW voor je op een rij gezet.

Columns

PIETER ONTMOET WALTER …niet in het echt, maar via FaceTime

Pieter Holtrigter & Walter Postma
13 jul 2020

PIETER ONTMOET WALTER …eindelijk weer in de salon

Pieter Holtrigter & Walter Postma
19 mei 2020

PIETER ONTMOET WALTER …in sigarenrook

Pieter Holtrigter & Walter Postma
3 mrt 2020

PIETER ONTMOET WALTER …in de Bak

Pieter Holtrigter & Walter Postma
7 jan 2020

PIETER ONTMOET WALTER …op school

Pieter Holtrigter & Walter Postma
4 nov 2019

Meer columns

Voordeel lidmaatschap

Een sterke kappersbranche, individueel advies, tips & informatie, financieel voordeel.

Lid worden

Denk en praat mee

Discussieer mee of stel je vragen via social media.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Instagram.