Actueel

30 aug 2023
Invoering deel nieuwe pensioenwet lastig voor kappersbranche

Na jaren van overleg over een nieuw pensioenstelsel is op 1 juni 2023 de nieuwe pensioenwet in werking getreden. Deze wet geldt voor iedereen die pensioen opbouwt, dus ook voor kappers. 

28 aug 2023
Persbericht: ANKO erkenning van Stichting Haarwensen niet langer mogelijk

De erkenning van Stichting Haarwensen door de ANKO sectie Haarwerken is per 1 juli 2023 ingetrokken. Dit besluit is genomen omdat de stichting geen haarwerkbedrijf is en daardoor niet kan voldoen aan de eisen van de ANKO erkenningsregeling.

18 aug 2023
Boost jouw marketingskills!

Dit najaar biedt de ANKO twee gloednieuwe online workshops die jou helpen nieuwe klanten aan te trekken en de band met bestaande klanten te versterken.

18 aug 2023
Uitgebreid onderzoek consumenten

Meerdere keren per jaar doet de ANKO - exclusief voor leden! - beknopt onderzoek naar consumentengedrag door gebruik te maken van een consumentenpanel. Maar soms pakken we het grootser aan! 

16 aug 2023
Input ANKO: waarover mag demissionair kabinet beslissen?

Nu het kabinet alweer anderhalve maand demissionair is, is het belangrijk te bepalen over welke onderwerpen zij nog wel of juist niet meer mag beslissen. Op 12 september besluit de Tweede Kamer hierover. Uiteraard heeft de ANKO heeft hier een mening over en willen we de stem van onze leden laten horen. Daarom hebben we via MKB-Nederland aangegeven welke onderwerpen wel of niet, zoals dat heet 'controversieel' moeten worden verklaard.

2 aug 2023
Bezoek de Haarmodelijn Najaar-Winter 2023 met ANKO-korting!

De Nederlandse Haarmodelijn staat klaar om het nieuwe hairfashionseizoen op spectaculaire wijze te verwelkomen met een unieke theatershow vol innovatieve technieken en trendy looks. Zet 2 oktober daarom alvast in je agenda, want het belooft een zowel leerzame als ongelooflijke ervaringte worden! En als ANKO-lid krijg je ook nog eens korting op de tickets.

2 aug 2023
Schulden? Belastingdienst tijdelijk soepeler bij saneringsakkoord

Lukt het niet om je belastingschuld en andere schulden te betalen? Dan kun je misschien een zogenaamd 'saneringsakkoord' sluiten. Dat wil zeggen dat je met al je schuldeisers afspreekt dat je maar een deel van je schulden betaalt. Vanwege de coronacrisis stelt de Belastingdienst zich als schuldeiser nu tijdelijk soepeler coulanter op in zo’n saneringsakkoord.

27 jul 2023
Nieuwe kerndata kappersbranche beschikbaar

Om de belangen van ondernemende kappers zo goed mogelijk te kunnen behartigen, zorgt de ANKO dat we beschikken over actuele data over de kappersbranche. 

20 jul 2023
ANKO in contact met politieke partijen over verkiezingsprogramma’s

In april had de ANKO een goed gesprek met VVD-kamerlid Thierry Aartsen. Dat gesprek kreeg onlangs een vervolg. Aartsen werkt aan een speciale nota ter versterking van de retail en nodigde o.a. de ANKO uit om hierover mee te denken. Wederom was hij blij met onze input. Ook nu het kabinet gevallen is, blijft het belangrijk goed contact te houden met Kamerleden.

18 jul 2023
Kappers CAO algemeen verbindend verklaard

Op 1 juli 2023 werd de nieuwe kappers cao van kracht voor ANKO-leden en hun medewerkers. De nieuwe cao is nu algemeen verbindend verklaard door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en dat betekent dat hij geldt voor de hele kappersbranche.

Nieuwsgierig naar ANKO?

Dat snappen we! Want wat doet de ANKO nou precies en waarom zou je lid worden? Hier leggen we het je uit!

Vertel mij meer!

Denk en praat mee

Discussieer mee of stel je vragen via social media.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Instagram.