Actueel

19 mei 2021
Soest gaat aan de slag met nieuw kappersbeleid

In januari spraken de ondernemende kappers in Soest met elkaar en met de ANKO over de kapperseconomie in de gemeente Soest. Erg veel kappersbedrijven, te soepele regelgeving en nauwelijks handhaving waren de conclusies. Vorige week volgde daarop een prettig gesprek met de verantwoordelijk wethouder.

12 mei 2021
Wijziging eHerkenning bij aanvraag subsidie praktijkleren

Vanaf 2 juni kun je weer een aanvraag indienen voor de Subsidieregeling Praktijkleren, studiejaar 2020-2021. Deze subsidie is een financiële tegemoetkoming aan bedrijven in de kosten die zij maken voor het opleiden van leerlingen (BBL) op de werkvloer. Per 1 juli heb je daarvoor minimaal eHerkenning niveau 3 nodig om in te loggen met machtiging 'RVO diensten op niveau eH3'.

12 mei 2021
Vakantie en corona: informeer je werknemers!

Corona beïnvloedt ook dit jaar de vakantieplannen, maar het kabinet heeft eerder in een persconferentie aangegeven dat zomervakantie in het buitenland waarschijnlijk mogelijk is. Alle landen een reisadvies in de vorm van een kleurcode. Je kunt op vakantie naar landen met een groen of geel reisadvies. Toch adviseren we je om werknemers op de risico’s te wijzen.

11 mei 2021
TVL-regeling voor starters en grote bedrijven

De TVL wordt uitgebreid met twee nieuwe regelingen: de Startersregeling en de Grote Ondernemingen-regeling. De eerste is bedoeld voor ondernemers die tussen 1 oktober 2019 en 15 maart 2020 hun onderneming zijn gestart. De tweede is wellicht voor sommige ketenbedrijven interessant.

10 mei 2021
Onderzoek toont aan: BBL biedt beter toekomstperspectief

Zoals bekend is de ANKO is een groot voorstander van praktijkleren. We geven dan ook de voorkeur aan daarom de BBL-opleiding. Uit onlangs gepubliceerd onderzoek van het CBS blijkt wederom dat de vooruitzichten van BBL’ers op de arbeidsmarkt gunstig(er) zijn. 

6 mei 2021
Zwangerschap en corona

Als jij of een van je medewerkers zwanger is, is het begrijpelijk dat er wellicht extra zorgen zijn over corona. Het RIVM geeft aan dat er geen reden is voor extra ongerustheid, maar heeft wel een advies voor vrouwen die 28 weken of langer zwanger zijn.

6 mei 2021
Stand van zaken TVL en NOW

Hoe staat het met de uitbetaling van de TVL-voorschotten? En hoe zit het precies met vijfde periode van de NOW-regeling? De ANKO zocht het uit en geeft je een update!

5 mei 2021
Barneveld betrekt middenstand bij toekomstplannen

Barneveld werkt aan een nieuwe visie op het centrum en betrekt daar op een goede manier de middenstand bij. Namens Lokaal Retailbelang is ANKO’s Harrie Jager betrokken bij dit proces. Onlangs vond opnieuw goed overleg plaats tussen de gemeente en twee Barneveldse ondernemersverenigingen, waarbij ook Harrie aanwezig was.

3 mei 2021
Tweede Kamer akkoord met uitbreiding ouderschapsverlof

Het is voor veel mensen herkenbaar; bij de geboorte van een kind komt er veel op ouders af. Het vinden van een goede zorg-werkbalans kan lastig zijn. Om mensen meer ruimte te geven om deze balans te vinden, heeft de Tweede Kamer ingestemd met het voorstel om per 2 augustus 2022 negen weken van het ouderschapsverlof gedeeltelijk door te betalen. Het kabinet wil hiermee ouders stimuleren om het ouderschapsverlof daadwerkelijk op te nemen. Nu is ouderschapsverlof nog onbetaald.

30 apr 2021
Kappers in Súdwest-Fryslân blijven strijdbaar

Onlangs hebben een aantal ondernemers uit Sneek samen met ANKO’s Harrie Jager, met de gemeente Súdwest-Fryslân afdeling ‘Omgeving’ een overleg gehad over het naleven en handhaven van regelgeving.
Sinds 2014 is de ANKO samen met kappers in overleg met de gemeente om de regelgeving in deze gemeente te verbeteren.

Columns

PIETER ONTMOET WALTER …niet in het echt, maar via FaceTime

Pieter Holtrigter & Walter Postma
13 jul 2020

PIETER ONTMOET WALTER …eindelijk weer in de salon

Pieter Holtrigter & Walter Postma
19 mei 2020

PIETER ONTMOET WALTER …in sigarenrook

Pieter Holtrigter & Walter Postma
3 mrt 2020

PIETER ONTMOET WALTER …in de Bak

Pieter Holtrigter & Walter Postma
7 jan 2020

PIETER ONTMOET WALTER …op school

Pieter Holtrigter & Walter Postma
4 nov 2019

Meer columns

Voordeel lidmaatschap

Een sterke kappersbranche, individueel advies, tips & informatie, financieel voordeel.

Lid worden

Denk en praat mee

Discussieer mee of stel je vragen via social media.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Instagram.