Actueel

13 nov 2018
Btw: deze week valt de beslissing

De afgelopen maanden heeft de ANKO alles uit de kast gehaald om de politiek te overtuigen dat verhoging van het lage btw-tarief een slecht plan is. Ook leden hebben bijgedragen aan de lobby met eigen initiatieven of door de ANKO-poster in hun salon op te hangen.

13 nov 2018
Voorzitter Raad van Advies ANKO benoemd tot Ridder

Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd om Jan Schinkelshoek, voorzitter van de Raad van Advies van de ANKO, te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

7 nov 2018
Gelukt: Subsidie Praktijkleren blijft behouden!

Op 6 november heeft de Tweede kamer ingestemd met het voorstel om de Subsidie Praktijkleren na 2019 nog eens vier jaar voort te zetten. Een prachtig resultaat van de intensieve lobby van de ANKO en andere branches en een belangrijke erkenning van het belang van de BBL.

2 nov 2018
ANKO hoopvol over behoud Subsidie Praktijkleren

De ANKO heeft het afgelopen half jaar stevig gelobbyd voor het behoud van de Subsidie Praktijkleren. We deden dat o.a. samen met MKB-Nederland en  vicevoorzitter van de ANKO Anique Groesbeek ging in gesprek met staatssecretaris Keijzer. Ook op Prinsjesdag hebben we diverse kamerleden  gesproken over het belang van deze regeling en de BBL.

2 nov 2018
ANKO blijft Tweede Kamer bestoken

Maandag debatteert de Tweede Kamer weer over het Belastingplan 2019. Onderdeel daarvan is de door het kabinet gewenste verhoging van het lage btw-tarief.

31 okt 2018
ANKO wil toekomstbestendige pensioenregeling

Gisteravond berichtte de NOS over de stand van zaken bij het Pensioenfonds Kappers. In het bericht werd vermeld dat het fonds – net als vele andere pensioenfondsen - te weinig geld in kas heeft om de pensioenen mee te laten stijgen met de inflatie en last heeft van de lage rekenrente. De ANKO is uiteraard bekend met dit probleem en ook het Pensioenfonds Kappers zelf heeft werkgevers meermaals geïnformeerd over de situatie.

22 okt 2018
Kamervragen met input van de ANKO

Begin oktober stuurde de ANKO de Tweede kamer een brief over de gevolgen voor de kappersbranche van de voorgenomen btw-verhoging. Verschillende Kamerleden hebben onze input meegenomen in hun schriftelijke vragen aan het kabinet over het Belastingplan 2019.

17 okt 2018
Tweede editie ANKO Haarwerkseminar

Op maandag 5 november vindt de tweede editie van het ANKO Haarwerkseminar plaats. Dé dag voor vaktechniek & verdieping exclusief voor ANKO-haarwerkspecialisten. Dit jaar vindt het event plaats op De Landgoederij, een bijzonder sfeervolle locatie in Bunnik.

8 okt 2018
ANKO legt Tweede Kamer gevolgen btw-stijging uit

Zoals je weet blijft de ANKO zich verzetten tegen de plannen om de btw te verhogen van 6% naar 9%. Deze week kunnen Kamerleden het kabinet vragen stellen over het Belastingplan 2019 en de daarin opgenomen btw-maatregel. Daarom heeft de ANKO vorige week alle financieel woordvoerders uitgelegd wat de gevolgen van de verhoging zijn voor de kappersbranche en hen opgeroepen dit te voorkomen.

25 sep 2018
Geen Algemeen Verbindend Verklaring voor nieuwe cao

In februari van dit jaar bereikten de ANKO en CNV Vakmensen een akkoord over een nieuwe cao. Een moderne cao die beter past bij de kapperspraktijk van nu en die werknemers voor het eerst in drie jaar een loonsverhoging biedt. FNV Mooi onderhandelde mee, maar besloot uiteindelijk het akkoord niet mee te ondertekenen. Vervolgens zette FNV Mooi in op het tegenhouden van het algemeen verbindend verklaren van de cao en dat is helaas gelukt.

Columns

Column Dennis & Danielle Kil: Chill out? Hoe dan?

Dennis & Danielle Kil
8 aug 2018

Iets er tussenin

Marian Kaak
29 jun 2018

Het staartje van Wolfgang: het verschil

Wolfgang Peppmeier
29 jun 2018

Meer columns

Voordeel lidmaatschap

Een sterke kappersbranche, individueel advies, tips & informatie, financieel voordeel.

Lid worden

Denk en praat mee

Discussieer mee of stel je vragen via social media.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Twitter.