Actueel

1 nov 2022
Therèse van 't Westende gestart als directeur ANKO

Op 1 november is Therèse van 't Westende-de Bijl gestart als directeur van de ANKO: "Samenwerken en verbinding zoeken staan wat mij betreft centraal"

24 okt 2022
Reminder: Hanteer jij M/V tarieven?

Eind 2019 werden vier kappersbedrijven gedaagd voor het College voor de Rechten van de Mens omdat zij verschillende tarieven gebruikten voor kappersbehandelingen voor mannen en vrouwen.

20 okt 2022
Verhoging minimumloon gaat door, ANKO wil compensatie

Het wettelijk minimumloon (WML) stijgt vanaf volgend jaar met 10,15%. De ANKO snapt dat dit nodig is, maar accepteert niet dat werkgevers hiervoor niet worden gecompenseerd. Ondanks alle inspanningen van de ANKO is deze versnelde verhoging nu definitief. Dit komt hard aan in de kappersbranche en de ANKO geeft dan ook niet op: we blijven knokken voor compensatie van deze maatregel, o.a. in samenwerking met VNO-NCW en MKB-Nederland.

20 okt 2022
Nieuwe wetgeving: uren besteed aan scholing voor 100% compenseren

In de nieuwe kappers cao die sinds een paar maanden van kracht is, staat iets nieuws over het compenseren van de tijd die jouw werknemers kwijt zijn aan het bezoeken van trainingen, shows en demonstraties. Als jij als werkgever het bijwonen hiervan verplicht stelt, moest je voorheen de uren die je werknemer daaraan buiten werktijd besteedt voor 50% compenseren. Dat is nu 100% geworden.

20 okt 2022
Overheid brengt regeldruk mkb in kaart

Weet je nog dat we in een april meldden dat minister Adriaansens aan de slag moet met de hoge regeldruk? Die klus krijgt nu handen en voeten! Met het onderzoek van de ANKO als goed voorbeeld, wordt nog dit najaar gestart met het in kaart brengen van de regeldruk in de kappersbranche en 5 andere branches. Dit moet in 2023 leiden tot een plan van aanpak.

6 okt 2022
Najaarsgolf corona nog geen aanleiding tot maatregelen

Via de media horen we dat de corona-najaarsgolf is begonnen en het RIVM bevestigt dit. Toch is er voor nu geen reden tot grote zorg en ook geen aanleiding tot het nemen van maatregelen, zoals die in het sectorplan van de kappers staan.

6 okt 2022
Stappenplan kostprijsbepaling

Uiteraard wil je als ondernemer een mooie omzet en een goed inkomen genereren. De ANKO helpt je daarbij met adviezen, tips & tricks. Maar over je prijzen of tarieven mogen we je niet adviseren, dat is zelfs formeel verboden vanwege het mededingingsrecht. Wat we wél kunnen doen is jou helpen om een goed en actueel inzicht te krijgen in je kosten. 

6 okt 2022
Huurkosten verhoogd? Ga in gesprek met jouw verhuurder!

Jij hebt al te maken met stijgende kosten door o.a. de hoge energieprijzen, werkgeverslasten, etc. Word jij dan ook nog eens geconfronteerd met een hoge indexering van de huur, dan kan dat voor (financiële) problemen zorgen. Ga daarom het gesprek met jouw verhuurder aan.

5 okt 2022
Nieuwe kerndata kappersbranche

Om de belangen van ondernemende kappers zo goed mogelijk te kunnen behartigen, zorgen wij dat we beschikken over actuele data over de kappersbranche. 

5 okt 2022
Corona-belastingschuld aflossen: dit moet je weten

Heb je tijdens de coronacrisis Bijzonder Uitstel van betaling van je belastingen aangevraagd? Dan moet je deze maand beginnen met het afbetalen van de hierdoor opgelopen belastingschuld. Je hebt hiervoor 5 jaar de tijd.

Voordeel lidmaatschap

Een sterke kappersbranche, individueel advies, tips & informatie, financieel voordeel.

Lid worden

Denk en praat mee

Discussieer mee of stel je vragen via social media.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Instagram.