Actueel

23 apr 2019
Constructieve sfeer bij cao onderhandelingen

In de week voor Pasen heeft de ANKO twee dagen intensief onderhandeld met FNV Mooi en CNV Vakmensen over een nieuwe cao voor de kappersbranche. 

18 apr 2019
ANKO in gesprek met Breda en Arnhem over vestigingsbeleid

De ANKO wil gelijke regels voor alle soorten kappers; in dorpen en steden, met of zonder personeel, kleine en grote salons. Gemeenten moeten zorgen voor goed en eerlijk beleid, maar helaas zijn ze hier maar zelden actief mee bezig. In zowel Arnhem als Breda is onlangs een groep actieve kappers samen met de ANKO hierover in gesprek gegaan met de gemeente.

17 apr 2019
Onderzoek naar toegevoegde waarde BBL

Knippen leer je niet uit een boekje. Daarom is de ANKO een groot voorstander van de BBL. Mede dankzij onze lobby is de Subsidie Praktijkleren (financiële steun voor erkende leerbedrijven) voor de komende jaren veilig gesteld. Toch blijft het belangrijk de waarde van de BBL duidelijk te maken in Den Haag.

4 apr 2019
ANKO-voorzitter biedt staatssecretarissen plan aan voor vermindering regeldruk

Zoals je inmiddels ongetwijfeld weet zet de ANKO zich in om de hoge regel- en lastendruk voor kappers te verminderen. Daarom ontmoette ANKO-voorzitter Monique Kempff namens de Coalitie Winkelambacht vandaag staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken & Werkgelegenheid. 

29 mrt 2019
Hardenberg past beleid definitief aan dankzij ANKO-kappers

In september 2018 berichtten we al over de succesvolle lobby van de ANKO en lokale kappers in Hardenberg: de gemeente wilde geen nieuwe thuiskappers meer toestaan en legde dit voornemen voor aan de gemeenteraad. En nu is het écht zover: de nieuwe beleidsregel kapsalons is definitief vastgesteld!

26 mrt 2019
Onderhandelingen nieuwe CAO Kappers van start

Gisteren zijn de onderhandelingen voor een nieuwe cao gestart. In deze eerste bijeenkomst met CNV Vakmensen en FNV Mooi hebben de delegaties in goede sfeer met elkaar kennis gemaakt en zijn de wensen en eisen geïnventariseerd. 

26 mrt 2019
In Memoriam: Coos de Joode

Vanmiddag bereikte ons het nieuws dat vandaag kapper en fotograaf Coos de Joode op 68-jarige leeftijd overleden is. Coos kende iedereen en iedereen kende Coos. Hij werd zeer gewaardeerd als fotograaf van kappersevenementen. Als ondernemer was hij al meer dan 45 jaar lid van de ANKO. We wensen zijn familie en vrienden heel veel sterkte in deze moeilijke periode.

21 mrt 2019
Onderzoek branchediploma voor vakvolwassen kapper

De ANKO vindt het belangrijk dat het niveau waarop het kappersvak in Nederland wordt uitgeoefend hoog is. Naast onze inzet voor de nieuwe Beroepscompetentieprofielen, gaan we ook onderzoeken of er een zogenaamd 'branchediploma' ingevoerd kan worden. En we horen graag hoe jij hierover denkt! 

11 mrt 2019
Provinciale Verkiezingen ook voor kappers belangrijk

Volgende week zijn de Provinciale Statenverkiezingen. Wist je dat de provincies erop moeten toezien dat de plannen die gemeenten maken op het gebied van vestigingsbeleid goed en gedegen zijn? De provincie moet zorgen dat gemeenten hun plannen onderling afstemmen, zodat de hele regio profiteert. 

7 mrt 2019
Nieuwe profielen vakvolwassen kapper in de maak

Wat een vakvolwassen kapper (ongeveer vier jaar werkervaring) moet kunnen en kennen staat beschreven in zogenaamde beroepscompetentieprofielen of BCP’s. Deze BCP’s hebben invloed op de inrichting van het beroepsonderwijs (MBO) en zijn nodig als bron voor de ontwikkeling van cursussen en trainingen. Het is dus heel belangrijk dat ze up to date zijn. 

Columns

PIETER ONTMOET WALTER … voor een glas whisky

Pieter Holtrigter & Walter Postma
5 sep 2019

PIETER ONTMOET WALTER …bij het ANKO Haar & Hoofdhuid Event

Pieter Holtrigter & Walter Postma
4 jul 2019

PIETER ONTMOET WALTER … in de boksring

Pieter Holtrigter & Walter Postma
3 mei 2019

Column Monique Kempff: kappers zijn AWESOME!

Monique Kempff, voorzitter ANKO
21 mrt 2019

Meer columns

Voordeel lidmaatschap

Een sterke kappersbranche, individueel advies, tips & informatie, financieel voordeel.

Lid worden

Denk en praat mee

Discussieer mee of stel je vragen via social media.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Twitter.