Actueel

7 sep 2021
Pilot Branchediploma van start in oktober

Door corona heeft het project veel vertraging opgelopen, maar er is goede hoop dat in oktober 2021 de pilot van het branchediploma eindelijk van start kan. Een diverse groep van vijftig kappers zal op verschillende locaties in het land, een uitgebreide en pittige metamorfoseopdracht uitvoeren, die ontwikkeld is door de ANKO en de vakbonden. 

2 sep 2021
Verantwoording TVL eerste kwartaal 2021

RVO gaat de komende weken ondernemers een verzoek sturen om te reageren op het vaststellingsverzoek van de TVL over het eerste kwartaal. Zorg dat je hierop reageert voor 1 oktober 2021!

2 sep 2021
Jullie vragen over vaccineren: wat mag wel en wat niet?

Het overgrote deel van de Nederlandse bevolking is inmiddels gevaccineerd. Toch krijgen we nog altijd veel vragen van leden over wat zij wel en niet van hun medewerkers mogen verlangen. We hebben de meestgestelde vragen voor je op een rij gezet.

30 aug 2021
Haarmodelijn weer LIVE op 4 oktober

Op 4 oktober wordt de nieuwe Haarmodelijn weer live gepresenteerd in Theater Orpheus in Apeldoorn en je kunt dit keer extra seminars volgen. Er zijn voordelige combi-tickets beschikbaar en ANKO-leden krijgen nog eens extra korting!

20 aug 2021
TVL Q3 opent op 31 augustus

Voor de meeste kappers zal de TVL niet meer van toepassing zijn, maar heb jij in het derde kwartaal toch nog flink omzetverlies geleden door de coronamaatregelen? 

19 aug 2021
Terug van vakantie? Dit moet je weten over corona!

De zomervakantie is bijna afgelopen in Nederland en veel mensen komen terug van hun vakantiebestemming. In Europa zijn alle landen groen of geel. Kom je terug uit een ‘geel’ land en ben je niet gevaccineerd of heb je geen herstelbewijs? Dan moet je bij de grens een negatieve test kunnen laten zien. We hebben de meestgestelde vragen over vakantie en corona voor je op een rij gezet. 

29 jul 2021
ANKO vasthoudend in gemeentelijke politiek

Hoewel veel ’live’ bijeenkomsten vervangen werden door digitale varianten, ging de strijd van de ANKO voor beter gemeentelijk kappersbeleid de afgelopen maanden gewoon door. Juist nu zijn eerlijke kansen voor álle kappers ongelofelijk belangrijk. Gemeenten zijn niet altijd welwillend, maar de ANKO blijft aan de poort rammelen!

20 jul 2021
Nieuwe corona-basisregel: ventilatie

Naast handen wassen, anderhalve meter afstand, en thuisblijven en testen bij klachten, heeft het kabinet ventilatie van binnenruimtes toegevoegd aan de basisregels in de strijd tegen het coronavirus. Onder bepaalde omstandigheden kan besmetting namelijk ook plaatsvinden via virusdeeltjes in de lucht. Frisse lucht helpt om de overdracht van het virus te beperken. 

19 jul 2021
ANKO, pedicures en schoonheidsspecialisten om tafel met beroepsonderwijs

De ANKO vindt het belangrijk goede contacten te onderhouden met collega-brancheorganisaties, zoals bijvoorbeeld andere ambachten en de uiterlijke verzorgingsbranche. Twee keer per jaar gaan we bovendien samen met ANBOS (schoonheidsspecialisten) en ProVoet (pedicures) in gesprek met het beroepsonderwijs.

19 jul 2021
Sneltesten via Spoedtest vanaf 30 juli niet meer gratis

Sinds maart kunnen sectoren waar thuiswerken niet mogelijk is, gebruik maken van gratis sneltesten. De ANKO biedt dit samen met Spoedtest aan. De subsidie die dit mogelijk maakt eindigt op 30 juli, waardoor de sneltesten vanaf die datum niet meer kosteloos zijn.

Columns

PIETER ONTMOET WALTER …niet in het echt, maar via FaceTime

Pieter Holtrigter & Walter Postma
13 jul 2020

PIETER ONTMOET WALTER …eindelijk weer in de salon

Pieter Holtrigter & Walter Postma
19 mei 2020

PIETER ONTMOET WALTER …in sigarenrook

Pieter Holtrigter & Walter Postma
3 mrt 2020

PIETER ONTMOET WALTER …in de Bak

Pieter Holtrigter & Walter Postma
7 jan 2020

PIETER ONTMOET WALTER …op school

Pieter Holtrigter & Walter Postma
4 nov 2019

Meer columns

Voordeel lidmaatschap

Een sterke kappersbranche, individueel advies, tips & informatie, financieel voordeel.

Lid worden

Denk en praat mee

Discussieer mee of stel je vragen via social media.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Instagram.