Actueel

30 okt 2019
Ondernemersbijeenkomst in Kop van Noord-Holland

Als adviseur lokale belangenbehartiging reist ANKO’s Harrie Jager door het hele land. Want de strijd voor een eerlijk speelveld en tegen oneerlijke concurrentie speelt zich vooral lokaal af. Afgelopen maandag organiseerde hij voor saloneigenaren in de Kop van Noord-Holland een bijeenkomst in Den Helder.

23 okt 2019
ANKO stimuleert erkenning specialisatie Black & Mixed Hair

In juni actualiseerden de ANKO samen met de vakbonden de beroepscompetentieprofielen (BCP`s) van Haarstylist, Haarstylist allround dame, Haarstylist allround heer en Salonmanager. Op voorstel van de ANKO - en met input vanuit de ANKO Black Hair groep -  worden daar volgend jaar BCP´s voor Black & Mixed Hair aan toegevoegd. Het is een belangrijke stap in de brede erkenning van deze specialisatie.

23 okt 2019
Vernieuwd Kwalificatiedossier Haarverzorging in de maak

Op 3 juni 2109 zijn de geactualiseerde beroepscompetentieprofielen (BCP’s) voor de kappersbranche goedgekeurd door sociale partners (ANKO, CNV Vakmensen en FNV Mooi). Direct daarna is een werkgroep aan de slag gegaan met de ontwikkeling van een nieuw Kwalificatiedossier (KD) haarverzorging voor de beroepsopleidingen MBO (niveau 2, 3 en 4) op basis van de nieuwe BCP´s.

21 okt 2019
Ondernemersbijeenkomst in Zeeuws Vlaanderen

ANKO’s strijd voor een eerlijk speelveld en tegen oneerlijke concurrentie speelt zich vooral lokaal af. Daarom reist Harrie Jager stad en land af om kappers te informeren en ondersteunen. Vorige week was hij in Zeeuws Vlaanderen voor een ontmoeting met ondernemende kappers uit Sluis, Hulst en Terneuzen.

21 okt 2019
Volgende stap in ontwikkeling branchediploma

Afgelopen voorjaar hebben werkgevers en werknemers in de kappersbranche hun mening gegeven over het al dan niet invoeren van een branchediploma. ANKO en vakbonden bekijken samen of er een branchediploma moet komen. Hiermee kan een kapper bewijzen dat hij of zij het door de branche vastgestelde vakvolwassen niveau bereikt heeft. 

18 okt 2019
ANKO in gesprek met ministers over bestrijding criminaliteit

Afgelopen dinsdag was ANKO-directeur Wijnand van Unen aanwezig bij het Ondernemersdiner van minister Grapperhaus van Justitie en minister Dekker van Rechtsbescherming. Het diner stond in het teken van de gezamenlijke strijd tegen ondermijnende criminaliteit. De ANKO hecht grote waarde aan een eerlijke, veilige en gezonde kappersbranche en denkt daarom graag met de overheid en andere partijen mee over bestrijding van criminaliteit.

9 okt 2019
In memoriam: Ella Vogelaar

Gisteren bereikte ons het verdrietige bericht dat Ella Vogelaar op 69-jarige leeftijd is overleden.

7 okt 2019
Lobby ANKO voor aanpassing Kleine Ondernemersregeling succesvol

Het bestrijden van oneerlijke concurrentie is een belangrijk speerpunt van de ANKO. Daarom vinden we dat de Kleine Ondernemersregeling in de btw (KOR) moet worden afgeschaft. Simpelweg omdat deze regeling bepaalde kleine ondernemers voordelen biedt, waar andere kappers geen gebruik van kunnen maken. Maar afschaffing van de KOR is niet eenvoudig en vergt een lange adem, waarvoor ook steun van andere branches nodig is. Toch heeft de ANKO een eerste succes behaald.

3 okt 2019
Taboe doorbreken op de Dag van het Haarwerk

Ongeveer één op de vier mensen boven de veertig jaar krijgt last van extreme haaruitval. Kaalheid bij vrouwen - maar ook bij mannen - is een groot taboe. Mensen bij wie het haar gaat uitvallen, kunnen te maken krijgen met verminderd zelfvertrouwen en zelfs psychische problemen. Zij durven vaak niet over hun probleem te praten. Met de ‘Dag van het Haarwerk’ op woensdag 9 oktober 2019 wil de ANKO Sectie Haarwerken dat taboe doorbreken.

27 sep 2019
CBS publiceert schatting omzet zwartwerk(ers) in Nederland

NOS bericht vandaag dat in 2018 400.000 mensen belasting ontdoken door soms of regelmatig hun werk niet op te geven aan de belastingdienst. Volgens het CBS gaat het om 3,94 miljard euro. In de kappersbranche gaat het naar schatting om 441 miljoen euro.

Columns

PIETER ONTMOET WALTER …in de Bak

Pieter Holtrigter & Walter Postma
7 jan 2020

PIETER ONTMOET WALTER …op school

Pieter Holtrigter & Walter Postma
4 nov 2019

PIETER ONTMOET WALTER … voor een glas whisky

Pieter Holtrigter & Walter Postma
5 sep 2019

PIETER ONTMOET WALTER …bij het ANKO Haar & Hoofdhuid Event

Pieter Holtrigter & Walter Postma
4 jul 2019

PIETER ONTMOET WALTER … in de boksring

Pieter Holtrigter & Walter Postma
3 mei 2019

Meer columns

Voordeel lidmaatschap

Een sterke kappersbranche, individueel advies, tips & informatie, financieel voordeel.

Lid worden

Denk en praat mee

Discussieer mee of stel je vragen via social media.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Instagram.