Actueel

30 sep 2021
Stijging Sena-tarieven flink minder dankzij lobby

Als je muziek in het openbaar afspeelt, bijvoorbeeld in een winkel of een kapsalon, betaal je daarvoor een vergoeding aan Sena. Deze stichting zorgt ervoor dat rechthebbenden een vergoeding ontvangen voor het afspelen van hun muziek. Tot voor kort ging het alleen om rechthebbenden in Europa, maar afgelopen zomer bepaalde het Europese Hof van Justitie dat ook rechthebbenden uit bijvoorbeeld de VS een vergoeding moeten krijgen. Sena meldde vervolgens dat de verplichte vergoedingen daardoor met wel 60% zouden stijgen. Dankzij lobby van o.a. de ANKO is deze verhoging gelukkig een heel stuk omlaag gebracht. 

30 sep 2021
Help! Een huisgenoot van mijn werknemer heeft corona!

Een veelgestelde vraag aan onze ANKO Ledenservice is of een werknemer in quarantaine moet als zijn of haar huisgenoot positief getest is. Het antwoord is 'nee', mits jouw werknemer beschermd is tegen corona.

28 sep 2021
Verplichte registratie en gezondheidscheck vervallen!

Dit weekend mochten we al afscheid nemen van de anderhalve meter en nu vervalt ook de de verplichting om een gezondheidscheck te doen en klantgegevens te registeren.

23 sep 2021
ANKO ziet nieuwe kansen in gemeente Hollands Kroon

In het voorjaar van 2020 liet de gemeente Hollands Kroon nog weten geen werk te zullen maken een eerlijker vestigingsbeleid voor kappers. Maar dankzij de vasthoudendheid van een betrokken ANKO-lid, is er toch nog een extra gesprek gevoerd en lijkt de gemeente nu welwillender.

23 sep 2021
1,5 meter vervalt, gezondheidscheck en registratie blijft verplicht

Vanaf aanstaande zaterdag 25 september is het houden van 1,5 meter afstand niet meer verplicht. Voor kappers betekent dit dat er tussen de stoelen, in de wachtruimte, bij de wasbak en in de keuken geen afstand meer gehouden hoeft te worden; niet tussen klanten onderling en ook niet meer tussen medewerkers. 

22 sep 2021
Geldfit wijst ondernemer met geldzorgen de weg naar hulp

De coronacrisis heeft bij veel ondernemers financiële zorgen veroorzaakt. Met een nieuwe campagne wijst het ministerie van SZW ondernemers met geldzorgen de weg naar hulp.

21 sep 2021
Bewindslieden gestylet door leerlingen op Prinsjesdag

Samen met vijf Tweede Kamerleden lieten minister Ingrid van Engelshoven (OC&W) en staatssecretaris Mona Keijzer (EZK) zich vanochtend door mbo-studenten stylen voor Prinsjesdag in kapsalon Aveda The Hague. Mede dankzij de ANKO werd zo het belang van vakmanschap weer onder de aandacht gebracht bij diverse politici. Van Engelshoven: “De samenleving leunt op vakmensen.”

14 sep 2021
Coronasteun loopt af

De algemene corona steunmaatregelen NOW (Noodmaatregel voor overbrugging werkgelegenheid) , TVL (tegemoetkoming vaste lasten), Tozo (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers ) en TONK (Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten) stoppen per 1 oktober 2021.

14 sep 2021
Mbo’ers stylen bewindslieden en Tweede Kamerleden op Prinsjesdag

Vier Tweede Kamerleden van vier verschillende politieke partijen en Ingrid van Engelshoven, demissionair minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en demissionair staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Mona Keijzer beginnen Prinsjesdag 2021, op dinsdag 21 september, met een bezoek aan talentvolle, jonge kappers en schoonheidsspecialisten uit het mbo. Aveda The Hague stelt haar prachtige salon beschikbaar voor dit bijzondere event.

12 sep 2021
Leander Grotenhuis wint ANKO Ondernemers Award 2021!

Leander Grotenhuis is zondagavond tijdens het Coiffure Award Event uitgeroepen tot de winnaar van de allereerste ANKO Ondernemers Award. Maar liefst 52% van de ANKO leden stemde op hem. Namens de ANKO en al haar leden: Leander, van harte gefeliciteerd! 

Columns

PIETER ONTMOET WALTER …niet in het echt, maar via FaceTime

Pieter Holtrigter & Walter Postma
13 jul 2020

PIETER ONTMOET WALTER …eindelijk weer in de salon

Pieter Holtrigter & Walter Postma
19 mei 2020

PIETER ONTMOET WALTER …in sigarenrook

Pieter Holtrigter & Walter Postma
3 mrt 2020

PIETER ONTMOET WALTER …in de Bak

Pieter Holtrigter & Walter Postma
7 jan 2020

PIETER ONTMOET WALTER …op school

Pieter Holtrigter & Walter Postma
4 nov 2019

Meer columns

Voordeel lidmaatschap

Een sterke kappersbranche, individueel advies, tips & informatie, financieel voordeel.

Lid worden

Denk en praat mee

Discussieer mee of stel je vragen via social media.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Instagram.