16 nov 2018 Kapper-ondernemer Jeannette Koops op bezoek bij premier Rutte!

Vandaag is het de Dag van de Ondernemer. Deze dag wordt voor de derde keer door MKB Nederland georganiseerd en is bedoeld om al die hardwerkende MKB-ondernemers te bedanken voor hun lef en doorzettingsvermogen. De ANKO draagt dit initiatief een warm hart toe en heeft deze dag ook in de afgelopen jaren aangegrepen om kappers in het zonnetje te zetten.

Kapper-ondernemer Jeannette Koops op bezoek bij premier Rutte!

Ieder jaar bezoeken politici ondernemers op deze dag. Dit jaar trof ons een bijzondere eer: MKB Nederland vroeg ANKO om een kapper uit te nodigen voor een bezoek aan premier Rutte. Jeannette Koops van Silhouet Kappers uit Veendam wilde deze rol graag vervullen en deed dat met verve!

Vroeg in de ochtend werd Jeannette al geïnterviewd door Goedemorgen Nederland. Gevraagd naar wat ze met de premier wilde bespreken, noemde Jeannette de verhoging van het lage btw tarief als belangrijk item. Kijk hier de uitzending terug. Het gesprek met Jeannette vind je op 4:10 min.

Later in het torentje bleek Rutte het fragment gezien te hebben en wilde hij graag meer weten over de btw-zorgen.  Jeannette: “ik heb aangegeven dat de btw verhoging voor onze branche niet positief te bekijken is. Het kabinet heeft het over positieve gevolgen van de verhoging en over  koopkrachtversterking, maar de komende 3 tot 5 jaar zijn er voor de kappersbranche nog geen positieve gevolgen. Als die er al komen! Er gaat omzet verloren, er verdwijnen banen voor vakmensen, er komen minder opleidingsplekken. Dit is slecht voor al die hardwerkende ondernemers in de kappersbranche.”

Jeannette bracht het belang van het winkelambacht ter sprake, iets wat volledig door Rutte werd onderstreept. En er was ook ruimte voor een compliment: “Ik heb Rutte verteld dat we heel blij zijn met de verlenging van de subsidie praktijkleren”, vertelt Jeannette. “Vakmensen zijn essentieel voor onze branche. Het behoud van BBL’ers, die het vak in de praktijk leren, is dus van groot belang en verdient blijvende ondersteuning.”

Jeannette kijkt terug op een waardevol bezoek aan het torentje: “Rutte was echt heel belangstellend over de kappersbranche en positief over de drive en inzet van de ANKO.” Rutte had ook nog een tip voor de branche: zorg voor meer ‘onderwijs op  maat’ door herkenbare docenten die kunnen aansluiten bij de huidige praktijk. Hij voegde de daad bij het woord en gaf meteen een contact door voor een vervolgafspraak.

We bedanken MKB Nederland voor de uitnodiging en Jeannette Koops voor de geweldige manier waarop ze de kappersbranche heeft vertegenwoordigd. Dit krijgt zeker een vervolg!

Reageren

Reacties (1)

M.steenvoorden

Fijn dat je voor onze doel groep opgekomen bent, Maar iedere keer wordt de toch behoorlijke grote groep zzp ers die in het kappersvak werken in verpleeg tehuizen niet genoemt. Deze mensen die kwetsbaar zijn en iedere keer gekort worden geen andere keuze hebben omdat zij vaak niet meer zelf hun haar kunnen wassen of niet meer onder de douche kunnen. Zou voor die groep niet een b.t.w. Vrije groep gerealiseerd kunnen worden. Vaak is het ook om medische redenen. En O zo belangrijk, om toch nog een beetje toonbaar er uit te zien. Ook zo fijn voor familie leden.

19 nov 2018

Reageren op: Kapper-ondernemer Jeannette Koops op bezoek bij premier Rutte!

* E-mailadres wordt niet gepubliceerd