15 jun 2019 Profielen vakvolwassen kapper gereed

Wat een vakvolwassen kapper (ongeveer vier jaar werkervaring) moet kunnen en kennen staat beschreven in zogenaamde beroepscompetentieprofielen of BCP’s. Deze BCP’s hebben invloed op de inrichting van het beroepsonderwijs (MBO) en zijn nodig als bron voor de ontwikkeling van cursussen en trainingen. Het is dus heel belangrijk dat ze up to date zijn. 

Profielen vakvolwassen kapper gereed

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan de actualisering en modernisering van deze competentieprofielen met input van o.a. zo’n 600 kappers. Op 3 juni jl. heeft het bestuur van het BranchePlatformKappers, waarin ANKO en vakbonden (FNV Mooi en CNV vakmensen) samenwerken de profielen Haarstylist, Haarstylist allround dame, Haarstylist allround heer en Salonmanager vastgesteld. Nieuwsgierig naar de inhoud van de profielen? Je vindt ze hier.

Hoe verder?

De profielen zijn toegestuurd aan de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) die in samenwerking met deskundigen uit bedrijfsleven (ANKO en vakbonden) en het beroepsonderwijs (ROC’s en particuliere opleiders) een nieuw MBO-kwalificatiedossier Haarverzorging zal ontwikkelen.