4 jul 2024 Actualiseren BCP’s verloopt voorspoedig

Een maand geleden bedankten we jullie al voor de input die geleverd is voor het actualiseren van de beroepscompetentieprofielen (BCP’s). Inmiddels wordt er hard gewerkt aan de BCPs en zijn de nieuwe concepten bijna klaar om vastgesteld te worden. Verder is er ook besloten dat er een apart BCP moet komen voor de barbier.

Actualiseren BCP’s verloopt voorspoedig

Het beroepsonderwijs gebruikt de BCP’s om samen met de sociale partners kwalificatiedossiers (KD’s) te ontwikkelen, die gebruikt worden voor het inrichten van het kappersonderwijs vanaf schooljaar 2025/2026 . Door de BCP’s te actualiseren zorgt de ANKO er met de vakbonden voor dat opleidingen en trainingen in de toekomst gebaseerd zijn op wat de branche belangrijk vindt en daarmee dus zoveel mogelijk blijven aansluiten op wat kappers nodig hebben in de salon.

Het actualiseren van de BCP’s verloopt zeer voorspoedig en dit proces wordt hopelijk nog deze maand afgerond, zodat ze in augustus aangeboden kunnen worden aan het beroepsonderwijs (MBO Raad en SBB). Bedoeling is om ook kort daarna het BCP barbier aan te kunnen bieden. Er is dan voldoende tijd om de KD’s te ontwikkelen die in schooljaar 2025/2026 gebruikt zullen worden.