1 okt 2020 ANKO analyseert Miljoenennota voor kappersbranche

De ANKO heeft de Miljoenennota geanalyseerd en uit de begrotingen van de diverse ministeries de voornaamste punten voor de kappersbranche gehaald. Enerzijds zien we geen spectaculaire maatregelen, doordat deze begroting de laatste is van het zittende kabinet. Anderzijds is deze Miljoenennota uiteraard ‘doorspekt’ van corona.

ANKO analyseert Miljoenennota voor kappersbranche

In de diverse begrotingen zien we de resultaten terug van onze succesvolle lobby-inspanningen, zoals het behoud van de Subsidie Praktijkleren, de verhoging van het budget hiervoor en de verruiming van de werkkostenregeling. Bovendien zijn we blij te zien dat er niet opnieuw plannen worden gesmeed om het voor kappers zo belangrijke lage btw-tarief af te schaffen.

En uiteraard blijft de ANKO knokken voor ‘ruimte om te ondernemen’ in de breedste zin van het woord, want gezien de corona-crisis verwachten we een pittig 2021 voor de kappersbranche. Bovendien willen we dat de zelfstandigenaftrek behouden blijft en een vast subsidiebedrag per BBL-student, i.p.v. een totaalbudget ongeacht het aantal BBL-ers.

Hier vind je per thema de belangrijkste plannen >