9 feb 2018 ANKO bereikt cao-akkoord met CNV

Het is zover! De ANKO heeft een akkoord bereikt met CNV Vakmensen voor een nieuwe cao voor de kappersbranche. Na een intensief onderhandelingstraject, waarbij ook FNV Mooi betrokken was, zijn we blij met dit akkoord. We krijgen een goed werkbare cao die past bij de kapperspraktijk van nu!

Loonsverhoging

De ANKO heeft zich in het onderhandelingstraject hard gemaakt voor de specifieke belangen van de leden en ook altijd oog gehouden voor de gehele branche. ANKO-directeur Wijnand van Unen: “Wij streven naar een gezonde en professionele kappersbranche. Onze vakmensen zijn ons grootste kapitaal.” Daarom kent de nieuwe cao een marktconforme loonsverhoging van 2,5% per 1 mei 2018 en 1,85% per 1 januari 2019. Het is de eerste loonsverhoging in de kapperscao sinds juli 2015.

Loonfunctiegebouw en subsidie

De nieuwe cao omvat ook een nieuw, eenvoudiger loonfunctiegebouw dat beter past bij de dagelijkse kapperspraktijk. De mogelijkheden om flexibel te werken worden vergroot en werkgevers behouden de subsidiemogelijkheden om training voor hun personeel te bekostigen. 
 
Van Unen: ”Deze cao biedt onze leden ruimte om te ondernemen en werknemers een eerlijke beloning. Het is een cao die werkgevers en werknemers samen helpt het beste uit zichzelf te halen.”

Belangrijk om te weten

  • De nieuwe cao treedt met terugwerkende kracht in werking per 1 juli 2017 en loopt tot 30 juni 2019. 
  • De loonsverhoging van 2,5% gaat in per 1 mei 2018, de verhoging met 1,85% per 1 januari 2019.
  • De ANKO gaat nu het traject in van het algemeen verbindend verklaren. Dat zal een aantal weken duren.
  • Zodra de cao algemeen verbindend is verklaard gaan we aan de slag met het nieuwe cao-boekje.
  • De ANKO gaat leden de komende maanden uitgebreid informeren over alle ins & outs van deze nieuwe cao.