13 feb 2020 ANKO biedt staatssecretaris Keijzer brandbrief over leerlingentekort aan

Niet alleen de vermindering van regeldruk was gisteren onderwerp van gesprek bij de ontmoeting met staatssecretaris Keijzer. We boden de bewindsvrouw ook een brandbrief aan over het dreigende tekort aan vakmensen in het winkelambacht. Kapper, slager, bakker, bloemist en schoenmaker zijn prachtige beroepen. De ondernemers in deze branches zijn vaak de smaakmakers in een winkelstraat. Maar … voor hoe lang nog?

Omdat de nood echt hoog is, besloot de ANKO samen met de andere branches de noodklok te luiden. ANKO’s Gert-Jan Deben bood staatssecretaris Keijzer de brandbrief aan namens de Coalitie Winkelambacht in het kader van het Actieprogramma Maatwerkaanpak Winkelambacht 2.0. Kern van de brief is dat – hoewel we zelf al veel initiatieven ontplooien – we hulp nodig hebben van de overheid om de ambachten te promoten onder jongeren. Wij hebben immers niet de grote budgetten die sectoren als de zorg of defensie ter beschikking staan. In de kappersbranche is er vooral behoefte aan meer BBL’ers.

Keijzer zegt steun toe!

Het goede nieuws is dat de staatssecretaris niet alleen begrip toonde voor dit probleem, maar uitdrukkelijk haar steun toezegde om te komen tot een campagne die een mooie loopbaan in het winkelambacht promoot. Net als iedere Nederlander wil ook zij dat vakmensen behouden blijven voor ons land, onze economie en onze winkelstraten!

ANKO's Gert-Jan Deben overhandigt de brandbrief aan staatssecretaris Mona Keijzer.