15 sep 2020 ANKO blij met aandacht voor vakmanschap op Prinsjesdag

Vanochtend in alle vroegte stylde Skills winnares Ynola Lommerse het haar van onderwijsminister Ingrid van Engelshoven en verschillende Tweede Kamerleden, die even later op weg gingen naar de Grote Kerk in Den Haag om de Troonrede bij te wonen.

ANKO blij met aandacht voor vakmanschap op Prinsjesdag

Het is inmiddels traditie dat politici op de ochtend van Prinsjesdag hun haar en visagie toevertrouwen aan mbo’ers, onder deskundige begeleiding van ANKO-lid kapsalon Aveda The Hague. 

Praktijkleren essentieel

Duco Hoep, beleidsadviseur vakmanschap en beroepsonderwijs bij de ANKO, is blij met deze aandacht voor het leren in de praktijk en de talenten van aankomend vakmensen. “Vakmensen zijn van grote waarde voor Nederland. Hoezeer Nederland kappers waardeert bleek wel tijdens de lockdown dit voorjaar. Maar het goed opleiden van nieuwe vakmensen is niet vanzelfsprekend, zeker niet als het gaat om praktijkleren. De ANKO doet er alles aan om deze vorm van onderwijs te stimuleren en blijft knokken in Den Haag om o.a. de Subsidieregeling Praktijkleren te behouden voor ondernemers.

Vanwege de coronamaatregelen zag de ochtend er dit jaar iets anders uit dan gebruikelijk en was het geen drukte van jewelste in de salon zoals andere jaren. “Maar ook elders in het land was er aandacht voor het praktijkleren in de kapsalon.” vertelt Duco. “De burgemeester van Apeldoorn bezocht ANKO-lid Frankz om met eigen ogen te zien op welke manier studenten worden opgeleid, ook in corona-tijd. Geweldig dat onze leden de moeite nemen om nieuwe vakmensen op te leiden, en een welgemeend 'dankjewel' aan Aveda The Hague en Frankz voor hun gastvrijheid vandaag." 

Miljoenennota

Vandaag presenteert ook minister van financiën Wopke Hoekstra de Miljoenennota aan de Tweede Kamer. Uiteraard gaat de ANKO de Miljoenennota doorspitten om te bekijken welke plannen invloed hebben op kappers. Wordt vervolgd! 

Op onze Facebookpagina vind je een fotoverslag van de ochtend!