3 dec 2018 ANKO blij met lokale inzet

De ANKO strijdt al een aantal jaren tegen oneerlijke concurrentie en voor eerlijker vestigingsbeleid. Geen eenvoudige klus, want vestigingsbeleid wordt bepaald door lokale overheden en Nederland heeft 380 gemeenten.

ANKO blij met lokale inzet

Toch is al bijna 30% van alle gemeenten de afgelopen jaren op een of andere wijze door de ANKO aangesproken over dit onderwerp. Essentieel daarbij is de actieve rol van betrokken kappers in de betreffende gemeente, want alleen zij kunnen de gemeente dwingen te luisteren.

Pittig proces

In 2018 hebben zo’n 130 lokale ondernemers zich samen met de ANKO hard gemaakt voor beter vestigingsbeleid. Als branchevereniging zijn we ongelooflijk trots op het initiatief dat deze kappers durven te nemen, de tijd die zij bereid zijn te steken in dit pittige proces en de verantwoordelijkheid die zij nemen voor de toekomst van de Nederlandse kappersbranche.

Wil je in jouw gemeente ook meer aandacht voor eerlijker vestigingsbeleid? Zoek dan eerst contact met collega-kappers, want samen sta je sterk. Heb je een groepje van minimaal vijf ondernemende kappers die zich willen inzetten (minimaal 10 in een grote gemeente), neem dan contact op met Harrie Jager van de ANKO. Hij gaat graag samen met jou en je collega’s de strijd aan voor en eerlijker vestigingsbeleid!

Reageren op: ANKO blij met lokale inzet

* E-mailadres wordt niet gepubliceerd