25 jul 2019 ANKO blij met uitspraak Raad van State over vestigingsbeleid Appingedam

De ANKO pleit al jaren voor het behoud van bruisende, leefbare winkelkernen. Dat is niet alleen goed voor consumenten, maar ook voor de lokale middenstand en met name kappers. We zijn dan ook blij dat de Raad van State nu een belangrijk oordeel heeft geveld dat hieraan bijdraagt.

ANKO blij met uitspraak Raad van State over vestigingsbeleid Appingedam

De gemeente Appingedam mag kledingzaak Bristol weigeren op een woonboulevard. Dat lijkt misschien niets te maken te hebben met de kappersbranche, maar dat is niet zo.

ANKO´s Harrie Jager: ¨Dit is goed nieuws! De uitspraak van de Raad van State onderstreept nog eens het belang van levendige binnensteden, waar kappers een grote bijdrage aan leveren. We zijn blij met de aandacht voor dit onderwerp. Eerlijk(er) vestigingsbeleid in Nederland is een van de prioriteiten van de ANKO. We zijn al met veel gemeenten in gesprek hierover.¨

De juridische procedure heeft zes jaar geduurd. Volgens de Raad van State kan de leefbaarheid en vitaliteit van het centrum van Appingedam onder druk komen te staan als publiekstrekkers vertrekken.