17 mrt 2020 ANKO geeft nieuw advies: kapsalons toch open, met uitgebreide voorzorgsmaatregelen

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft gisterenavond in een nieuw bericht aangegeven dat kappers open kunnen blijven, in elk geval voorlopig. De onzekerheid in onze branche is hiermee niet weggenomen. Het is een beslissing die de kapper/ondernemer zelf zal moeten nemen.

ANKO geeft nieuw advies: kapsalons toch open, met uitgebreide voorzorgsmaatregelen

Gisteren, maandag 16 maart, adviseerde ANKO ondernemers om de salons te sluiten. Doorslaggevend was het advies van ‘Den Haag’ om minimaal anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Omdat zoiets binnen kapsalons onmogelijk is, restte geen andere keus dan kappers te adviseren over te gaan tot sluiting.

Wat de overheid (met name het Ministerie van Volksgezondheid)  gisterenavond echt bedoelde, is onhelder tot op dit moment. Ondanks vele pogingen – onze voorzitter, Maurice Crusio, heeft gisteravond zelfs direct gebeld met staatssecretaris Mona Keijzer – is onduidelijk gebleven wat ‘Den Haag’ precies wil. Enerzijds bleef het advies van kracht om anderhalve meter afstand tot elkaar te houden, anderzijds geeft VWS aan dat klachtenvrije klanten welkom zouden moeten zijn. Wij gaan door in ‘Den Haag’ – vandaag, morgen – om de noodzakelijke duidelijkheid te krijgen.

Het betekent dat het, meer dan ooit, een eigen afweging van kappers is. Ondernemers zullen een eigen afweging moeten maken. Wie besluit om open te blijven, adviseren we dringend om alle voorzorgsmaatregelen te nemen.

Meer informatie over het laatste nieuws over Corona vindt u op de website van het ANKO Corona Steuntpunt.