16 jun 2022 ANKO in gesprek met minister Adriaansens over coronastrategie

Het kabinet ontwikkelt nog een coronastrategie voor de (middel)lange termijn. Het ministerie van EZK vroeg in maart al aan diverse sectoren en branches om mee te denken. Ook de ANKO ging in gesprek hierover, waarbij het uitgangspunt steeds was ‘kappers kunnen en moeten open blijven’. Vandaag vond opnieuw in een select gezelschap een gesprek plaats, in aanwezigheid van minister Adriaansens van EZK.

MKB-Nederland organiseerde vandaag een overleg met minister Adriaansens van EZK en de belangrijkste ‘corona’-ambtenaren. ANKO-voorzitter Maurice Crusio en directeur Wijnand van Unen waren hierbij aanwezig. De minister gaf een toelichting over het kabinetsbeleid.

Economie belangrijker

Maurice: “Het was een constructief gesprek. De minister heeft aangegeven dat niet alleen het goed functioneren van de zorg, maar ook van de economie zeer belangrijk is in het coronabeleid op de lange termijn. Daarom ook worden de plannen die de verschillende sectoren zelf maken leidend bij het bepalen van dat beleid. We vinden dit een goeie ontwikkeling”

De inzet van de ANKO is en blijft uiteraard dat we niet meer dicht willen en we zijn ervan overtuigd dat dat niet nodig is, ook als het aantal besmettingen weer toeneemt. Als branche hebben we bewezen dat we door middel van de genomen maatregelen veilig en verantwoord kunnen werken en geen besmettingshaarden veroorzaken. Als zich een echt gitzwart scenario zou aandienen, waarbij de overheid besluit tot sluiting van de branche, dan willen we dat er nu wel goede financiële steun komt.

Brancheplan

Deze zomer zal de ANKO een zogenaamd brancheplan maken, waarin we aangeven welke maatregelen de kappersbranche treft om verspreiding van het virus te beteugelen. Dit plan wordt vervolgens met het RIVM afgestemd.

Micky Adriaansens & Maurice Crusio