20 sep 2023 ANKO in gesprek met politici op Prinsjesdag

Onze succesvolle Prinsjesdag-traditie werd ook dit jaar voortgezet: ’s ochtends werd het haar van diverse bewindslieden en Kamerleden verzorgd door talentvolle mbo-studenten. Hiermee vroeg de ANKO samen met het MBO en de vakbonden opnieuw aandacht voor het belang van praktisch opgeleide mbo’ers en de belangrijke rol die zij spelen in onze samenleving. Aveda The Hague stelde haar mooie salon weer beschikbaar voor dit bijzondere event.

ANKO in gesprek met politici op Prinsjesdag

Het event trok ook dit jaar weer veel pers. O.a. de NOS maakte er een mooi item over.

Het belang van goed opgeleide vakmensen

Praktisch opgeleide mbo’ers zijn van grote waarde voor onze maatschappij. Vakmensen zijn onmisbaar en houden onze samenleving draaiende. De overheid moet hun opleiding daarom goed faciliteren en waar leer je het vak nou beter dan in de praktijk!? Daarom heeft de ANKO bij diverse politici het belang van het behoud van de Subsidieregeling Praktijkleren benadrukt. Ook hebben we voorgesteld om een zogenaamde vaardigheidstoets in te voeren in het basisonderwijs. Bovendien hebben we met de voorzitter van de MBO Raad afgesproken om binnenkort weer in gesprek te gaan over het kappersonderwijs.

Verkiezingen

Maar in de wandelgangen van Den Haag draait het nu uiteraard allemaal om de verkiezingen. De ANKO heeft deze ochtend dan ook aangegrepen om ook andere belangen van de kappersbranche onder de aandacht te brengen. Eerder dit jaar spraken we al met Caroline van der Plas. Dat gesprek kreeg nu een positief vervolg en later dit jaar gaan we opnieuw met haar in gesprek. Ook Kamerleden van D66, PvdA/GL en CDA hebben aangegeven graag met kappers in gesprek te gaan de komende maanden. Uiteraard houden wij deze politici aan hun toezeggingen!

#CAMPAGNEKLAAR dankzij de kapper

Zoals gebruikelijk gingen de gasten niet met lege handen weg. Met een speciale kappersfotolijst-met-polaroid herinnerden we hen er aan dat zij #CAMPAGNEKLAAR zijn dankzij de kapper!

Wie waren er nog meer naast Caroline? Check de slideshow!