20 apr 2021 ANKO in gesprek met vereniging van banken

De coronacrisis is niet alleen een gezondheidscrisis, maar vooral voor veel ondernemers ook een economische en financiële crisis. De uitnodiging van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) om met hen in gesprek te gaan, heeft de ANKO dan ook met beide handen aangenomen. De NVB wilde graag van ons weten hoe kappers de rol van banken in deze crisis ervaren en wat banken nu en in de toekomst voor de branche kunnen betekenen.

ANKO in gesprek met vereniging van banken

Vorige week maandag vond deze online meeting plaats. We hebben met elkaar gesproken over de tekortkomingen van de steunmaatregelen tijdens de twee lock downs. De ANKO heeft ook inzicht gegeven in de afwijkende omzetontwikkeling in onze branche; gemiste inkomsten konden bijvoorbeeld niet ingehaald worden. De NVB liet zich verder informeren over de specifieke kenmerken van de kappersbranche en hoe dat eventuele geldverstrekking van bankiers kan beïnvloeden.

De ANKO kijkt terug op een prima verkennend gesprek. De NVB zegde toe hulpmiddelen ter beschikking te zullen stellen die de aanvraag van (kleinere) financieringen kan vergemakkelijken. Denk bijvoorbeeld aan een handige online tool waarmee je zelf een liquiditeitsprognose kan opstellen. En zo zijn er wellicht meer mogelijkheden. Een vervolggesprek zal dit jaar nog plaatsvinden. Mochten er tussendoor vragen zijn dan weet de ANKO de NVB te vinden en andersom.