12 nov 2020 ANKO knokt door, ook samen met retail branches

Het aantal nieuwe besmettingen en het aantal ziekenhuisopnames lijkt gestaag te dalen. Dat is goed nieuws en een groot compliment voor iedereen die hieraan heeft bijgedragen door de regels te volgen. Maar we zijn er natuurlijk nog niet! We moeten alert blijven en ons houden aan de gemaakte afspraken en maatregelen.

ANKO knokt door, ook samen met retail branches

Het kabinet houdt alle opties open als het aantal besmettingen weer toeneemt of niet snel genoeg daalt. Het blijft ook nu nog van essentieel belang dat we samen als branche, maar zeer zeker ook met collega-branches, de schouders eronder blijven zetten! Onze oproep is en blijft: houd met elkaar de kappersbranche veilig en gezond open. Samen kunnen we laten we zien dat we deze grote verantwoordelijkheid nog steeds heel goed aan kunnen!

 
Contactberoep, winkelambacht en dienstverlener
Kappers zijn een contactberoep, een ‘winkelambacht’ én de meeste kappers verkopen producten (detailhandel). Ook worden we gezien als dienstverleners. Dit betekent dat we niet altijd helder in een groep in te delen zijn als er maatregelen worden genomen. Maar hoe we ook worden ingedeeld, we maken vaak onderdeel uit van een winkelgebied of een winkelstraat en zijn samen met onze collega-ondernemers verantwoordelijk voor wat er in die gebieden gebeurt. We trekken in onze lobby dan ook nauw op met de brede retail (winkelbranches) en knokken samen voor het openhouden van onze ondernemingen. De winkelbranches hebben hiervoor in de afgelopen periode nog specifieke stappen gezet en maatregelen genomen en dat is goed om te weten als je in een winkelgebied gevestigd bent.
 
Complimenten voor onze branche
Zoals jullie weten hebben we als contactberoep al eerder vergaande maatregelen getroffen. Naast het hygiëne-protocol hebben veel kappers aanvullende maatregelen genomen. Het dringende advies om een mondkapje te dragen is breed opgevolgd. Dit is niet onopgemerkt gebleven. De grootste beloning is natuurlijk dat we open mochten blijven en hebben veel positieve reacties gekregen van bijvoorbeeld de veiligheidsregio’s.
 
Een mooi specifiek compliment gaat uit naar de haarwerkspecialisten in de branche die in de afgelopen periode in hun salon zijn getoetst in het kader van de erkenningsregeling. Volgens de toetsers hebben alle bezochte haarwerkers hun zaakjes meer dan goed voor elkaar als het gaat om gezond, veilig en verantwoord werken in corona-tijd.

Kortom: blijf je aan de regels houden en zorg ervoor dat we samen de kappersbranche open kunnen houden!

Downloads

Corona Lobbyplan deel 2 - okt 2020

182 KB
Gezondheidscheck klant

370 KB
Infographic hygiëne protocol kappersbranche

697 KB
Infograpic hygiëne protocol haarwerkbranche

632 KB
Poster mondkapje met gezichtsbehandeling

51 KB
Veelgestelde vragen over coronatesten

286 KB
Wat te doen bij corona?

373 KB