29 mrt 2024 ANKO knokt wederom voor behoud lage btw

In reactie op de berichtgeving van gisteren over mogelijke afschaffing van het lage btw-tarief, heeft de ANKO vandaag persoonlijk contact gezocht met diverse Kamerleden. In een dringende oproep vragen we hen het lage btw-tarief voor o.a. kappers in stand te houden.

ANKO knokt wederom voor behoud lage btw

Gisteren berichtte het AD over de mogelijkheid dat het lage btw-tarief wordt afgeschaft om het behoud van grote bedrijven als ASML voor Nederland te financieren. Dit bericht kwam onverwacht, zeker gezien de demissionaire status van het huidige kabinet. Maar gelukkig staat de ANKO altijd paraat als het gaat om de strijd voor het behoud van het lage btw-tarief. Niet voor niets updaten we periodiek onze onderzoeken naar de gunstige effecten van 9% btw op kappersdiensten. Data is immers een belangrijk wapen in deze strijd.

Een strijd van 24 jaar

Het lage btw-tarief op kappersdiensten geldt sinds het jaar 2000 en is het resultaat van een intensieve lobby van o.a. de ANKO. Maar dit verlaagde tarief staat voortdurend onder druk. Financiële crises, bezuinigingsmaatregelen, vereenvoudiging van het belastingstelsel; er doen zich voor de Haagse beleidmakers steeds aanleidingen voor om het lage tarief onder de loep te nemen.

Ook de komende tijd zal de ANKO weer opkomen voor de belangen van de branche en er alles aan doen om het lage btw-tarief op kappersdiensten te behouden. Zo zullen we na vandaag ook snel contact opnemen met de informateurs, de vier formerende partijen, de staatsecretaris van financiën en de minister van economische zaken.