17 jul 2023 ANKO lobbyt door ondanks val kabinet

Het kabinet mag na haar val geen omstreden of gevoelige onderwerpen meer behandelen. Totdat er een nieuwe regering is, mogen er alleen noodzakelijk kwesties worden opgepakt. Pas na de zomervakanties zal duidelijk zijn waarover ministers en staatssecretarissen nog wel grote beslissingen mogen nemen. Hoe gaat de ANKO daarmee om?

ANKO lobbyt door ondanks val kabinet

We zitten niet stil. Sterker nog, we gaan gewoon door met waar we mee bezig waren. Want op 22 november gaan we naar de stembus en er komt in 2024 weer een nieuw kabinet. En waar het huidige kabinet nog wel over mag besluiten, daar willen we natuurlijk het beste uitslepen voor onze branche.

In september beslist de Tweede Kamer welke onderwerpen ‘controversieel’ worden verklaard en dus doorschuiven naar een nieuw kabinet. Mede namens de ANKO presenteert MKB-Nederland binnenkort welke onderwerpen echt niet kunnen wachten. Dat geldt bijvoorbeeld voor het verlagen van de regeldruk en het aanpakken van de arbeidsmarktproblematiek.

Al met al betekent de val van het kabinet op sommige punten vertraging en op andere vlakken zorgt het voor meer tijd om onze lobby nog beter in te richten. Maar dat alles stilligt baart ons wel zorgen. Samen met collega MKB-branches en onze koepel MKB-Nederland doen we er dan ook alles aan om belangrijke dossiers doorgang te laten vinden.