7 jul 2020 ANKO lokale belangenbehartiging pakt door na de lock down

Zoals jullie weten knokken we al vele jaren voor een gezonde en eerlijke kapperseconomie in Nederland. Dat doen we landelijk en lokaal. 

Op lokaal niveau wordt dat samen met ondernemende kappers opgepakt. We zijn al in meer dan 100 gemeenten actief (geweest).

Het knokken voor een gezonde en eerlijke kapperseconomie stond tijdens de piek van de corona-crisis even stil, maar inmiddels pakken we de draad weer op.

Zo vinden er binnenkort gesprekken plaats van kappersdelegaties met ambtenaren en wethouders in Emmen en Overbetuwe. In Den Helder en Noardeast-Fryslân zijn we bezig met een tweede ronde waarin ook de Gemeenteraad wordt betrokken. En zeer recent, een gemeente waarin we al veel eerder actief waren maar toen geen resultaat opleverde: Aa en Hunze. Daar zorgde de oproep van kapper-ondernemer Marian Veltman in de gemeenteraad voor een tweede kans bij het College. Dit bevestigt maar weer eens de lange adem die we moeten hebben.

Lokaal Retailbelang

Maar we doen méér. Op initiatief van de ANKO en na een stevige voorbereiding zijn we, samen met alle retail- en winkelambachtelijke branches uit de NWR van MKB Nederland, gestart met een extra lobby-kanaal. Hiermee willen we de impact voor de kappersbranche vergroten. Om dit te kunnen realiseren is het samenwerkingsverband Lokaal Retailbelang in het leven geroepen. Hierover zullen we jullie later verder informeren.