28 mrt 2024 ANKO op scherp na btw-berichtgeving in media

Via de media bereikte ons vandaag het onverwachte bericht over de mogelijkheid dat het lage btw-tarief afgeschaft wordt om zo grote bedrijven aan Nederland te kunnen blijven binden. De ANKO is op z’n zachtst gezegd ‘not amused’. Sterker nog; we zijn ontzettend boos! Deze maatregel waarbij o.a. kappers opdraaien voor de rekening van een Nederlands luilekkerland voor grote bedrijven, is onaanvaardbaar!

ANKO op scherp na btw-berichtgeving in media

Een dergelijke maatregel komt bovenop de toch al voortdurend stijgende inkoop-, huisvestings- en personeelskosten waar kappers onder gebukt gaan. Daar komt de almaar stijgende regeldruk voor met name kleine werkgevers nog eens bij en de stijging van het minimumloon.

Inkomsten kappers lopen terug

Behoud van het lage btw-tarief op kappersdiensten is van levensbelang. De beperking van arbeidskosten door het lage tarief is positief voor de werkgelegenheid, de omzet en winstgevendheid. Bij een stijging van de btw, wordt de kapper duurder, gaan minder mensen naar de kapper en lopen de inkomsten van kappers terug.

De ANKO zal er alles aan doen om te voorkomen dat afschaffing van het lage btw-tarief werkelijkheid wordt! Gelukkig is de ANKO goed voorbereid en beginnen we direct met het benaderen van Kamerleden, de informateurs de leiders van de formerende partijen.

We houden je uiteraard op de hoogte van onze inspanningen!