23 okt 2019 ANKO stimuleert erkenning specialisatie Black & Mixed Hair

In juni actualiseerden de ANKO samen met de vakbonden de beroepscompetentieprofielen (BCP`s) van Haarstylist, Haarstylist allround dame, Haarstylist allround heer en Salonmanager. Op voorstel van de ANKO - en met input vanuit de ANKO Black Hair groep -  worden daar volgend jaar BCP´s voor Black & Mixed Hair aan toegevoegd. Het is een belangrijke stap in de brede erkenning van deze specialisatie.

ANKO stimuleert erkenning specialisatie Black & Mixed Hair

Op voorstel van de ANKO heeft het bestuur van het Branche Platform Kappers (BPK) opdracht gegeven voor de actualisering van de BCP’s voor Black & Mixed Hair. Een BCP beschrijft de kennis en vaardigheden van een vakvolwassen kapper en is 100 % de verantwoordelijkheid van de ANKO en vakbonden. De ontwikkeling zal naar verwachting plaatsvinden in het voorjaar van 2020.

Met deze nieuwe BCP’s kan kwalitatief goed beroepsonderwijs in de vorm van beroepsopleidingen, cursussen en workshops worden gemaakt. Ook wordt hiermee bereikt dat de groeiende groep black hair kappers mogelijk toegang kan krijgen tot een (later) nog te ontwikkelen branchediploma