16 dec 2019 ANKO verontwaardigd over extra belasting voor Amsterdamse kappers

De gemeente Amsterdam heeft besloten om winkeliers in 2020 extra reclamebelasting op te leggen. Ook kapsalons krijgen met deze extra belasting te maken. De ANKO vindt de maatregel volstrekt onredelijk en heeft hier via MKB-Nederland tegen geprotesteerd. 

ANKO verontwaardigd over extra belasting voor Amsterdamse kappers

De extra belasting kan behoorlijk oplopen, want het gaat niet alleen om gevelreclame en stoepborden maar ook om (bijna) alle andere uitingen op en aan het raam. Denk bijvoorbeeld aan grote posters.

Bijna overal in Amsterdam betalen winkeliers al via de BIZ-regeling (Bedrijfs Investerings Zone regeling) voor de gezamenlijke aanpak van winkelgebieden. De extra reclamebelasting belandt zonder duidelijke bestemming in de zakken van de gemeente. Bovendien hoort de genoemde ‘reclame’ gewoon bij de aard van een winkelpand en het is essentieel voor de bedrijfsvoering: Het publiek wil nu eenmaal weten wie je bent en wat je verkoopt.

Nu aanpassen!

Vanaf 2020 gaat de gemeente met auto ’s met scanapparatuur de straat op en zullen de belastingaanslagen gaan volgen. Bedenk dus nog deze maand of je iets wilt veranderen m.b.t. reclame op je gevel of in je etalage.

Reageren

Reacties (4)

Gentleman

De kop doet vermoeden dat alleen kappers de pineut zijn, maar het geldt voor ALLE ondernemers in Amsterdam. Ik heb keurig, tijdig, een brief gehad met daarin de reden en ingangsdatum. Het was jaren gebruikelijk reclameheffing te betalen; het was bijzonder dat dit ooit werd afgeschaft.

1 jan 2020

T. Kok

Dat hebben we hier in Oss al jaren. Wel kunnen halveren door ander rekensysteem, maar het slaat nergens op.

17 dec 2019

Henry van Zwam

in Tiel betalen we al jaren reclame belasting. is wel onredelijk als je niet op de A locatie zit want daar komen alle activiteiten voor die door deze belasting betaald word.

17 dec 2019

Hairways

Wat fijn dat ANKO zich hier hard voor maakt. De belastingmaatregel is volslagen belachelijk.

16 dec 2019

Reageren op: ANKO verontwaardigd over extra belasting voor Amsterdamse kappers

* E-mailadres wordt niet gepubliceerd