30 dec 2020 ANKO vraag minister Koolmees om herziening NOW

Ook rondom de feestdagen knokt de ANKO door voor de belangen van de kappersbranche. Één van de zaken waar we ons hard voor maken is het flexibiliseren van de aanvraagtermijn NOW 3.1.

Het is momenteel niet mogelijk om de aanvragen van de NOW 3.1, die al waren ingediend vóór de oorspronkelijke sluitingsdatum van 13 december 2020, te herzien. Veel kappers hadden hun aanvraag voor het vierde kwartaal echter al ingediend vóórdat bekend werd dat de branche weer de deuren moest sluiten. Deze aanvraag was voor de maanden oktober, november en december van 2020.

Met de kennis van nu, is het voor de meeste werkgevers beter om de periode van de omzetvergelijking bijvoorbeeld op 1 november of 1 december te laten starten. Zo wordt ook het omzetverlies over de periode van 15 december 2020 tot 19 januari 2021 opgevangen. 

ANKO heeft hierover samen met FNV Mooi en CNV Vakmensen een brief gestuurd aan minister Koolmees, met een kopie naar alle woordvoerders in de Tweede Kamer. Hiermee vragen we dringend aan alle betrokkenen om het mogelijk te maken dat de werkgevers in de kappersbranche de reeds gedane NOW 3.1-aanvraag kunnen herzien. Alleen zo krijgen de werkgevers de steun die zij zo hard nodig hebben om deze moeilijke periode te doorstaan.

Downloads

Brief aan Koolmees over herziening NOW

216 KB
Corona Lobbyplan deel 3 - dec 2020

177 KB