15 dec 2021 ANKO werkt aan vereenvoudiging RI&E

In onze strijd tegen de hoge lasten- en regeldruk, werkt de ANKO graag aan praktische oplossingen. Zo introduceerde we een paar jaar geleden Help123, een makkelijke en voordelige manier om aan je bhv-verplichtingen te voldoen. Maar ook de huidige RI&E kan ons inziens gebruiksvriendelijker worden. Daarom werken wij samen met de Coalitie Winkelambacht, de vakbonden en twee ministeries aan een handige online RI&E tool.

ANKO werkt aan vereenvoudiging RI&E

De RI&E is een inventarisatie en evaluatie van risico’s binnen de salon op het gebied van veiligheid, gezondheid en het welzijn van werknemers. Als je met personeel werkt is het maken van een RI&E wettelijk verplicht, om zo de risico’s op bijvoorbeeld kapperseczeem, rugklachten en burn-outs te minimaliseren.

Beschikbaar in 2022

In de kappersbranche bestaat een erkende RI&E (check healthyhairdresser.nl). Deze heeft als voordeel dat ondernemers in de kappersbranche met maximaal 25 werknemers, in aanmerking komen voor toetsingsvrijstelling door de inspectie van SZW. Dit scheelt een ondernemer veel geld. Maar de ANKO is van mening dat deze RI&E nog gebruiksvriendelijker kan, zodat het invullen en actualiseren jou minder tijd kost en zo de RI&E nog beter bijdraagt aan gezond en veiliger werken, Daarom zijn we al enige tijd bezig met de ontwikkeling van de online RI&E tool. Het ziet ernaar uit dat deze in 2022 beschikbaar zal zijn!