20 mrt 2020 BELANGRIJK NIEUWS: NOW (Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud) ook beschikbaar bij vrijwillige sluiting

Zojuist is bekend geworden dat de NOW-regeling ook gaat gelden bij vrijwillige sluiting.

De tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud (NOW) vervangt Werktijdverkorting (WTV) per onmiddellijk. Anders dan de WTV gaat de NOW niet uit van werkverlies (in uren), maar van omzetverlies. De uitwerking van deze regeling moet nog gemaakt worden, maar wat al zeker is: bij een verwacht omzetverlies van ten minste 20% ontvangt de werkgever een tegemoetkoming in de loonkosten van maximaal 90%. De regeling geldt voor omzetdalingen vanaf 1 maart 2020.

Het is nu bekend geworden dat deze regeling ook geldt bij vrijwillige sluiting! Samen met MKB Nederland hebben we hierop zojuist van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een keiharde toezegging gekregen.

Achtergrond
Zoals jullie hebben kunnen zien in de afgelopen dagen, zijn we keihard aan het knokken voor duidelijkheid. We hadden en hebben veel vragen, maar op één van deze vragen is dus nu een antwoord gekomen.

Onderstaande vraag staat echter nog steeds open:

  • De overheid adviseert om zoveel mogelijk 1,5 m afstand te bewaren tussen mensen. Blijft de overheid dan nog steeds bij het standpunt dat kappers gewoon open kunnen en dat het voor kappers en hun werknemers veilig is om te werken? Dan vernemen we graag de omstandigheden waarin dit kan, met heldere en uitvoerbare richtlijnen.

Voor een duidelijk antwoord op deze vraag knokken wij onverminderd en onvermoeibaar door!

Vragen of hulp nodig? Ga naar het ANKO Corona Steunpunt

Voor meer informatie over de NOW-regeling verwijzen we naar de download.