27 jan 2021 Brede steun voor strijd ANKO!

Donderdag debatteert de Tweede Kamer over het extra steunpakket dat vorige week is aangekondigd. De afgelopen dagen hebben de Tweede Kamerfracties  – mede op basis van input vanuit de ANKO – hun inzet voor dit debat voorbereid. Dit is dan ook een belangrijk beïnvloedingsmoment om nogmaals onze noodkreet te laten horen! 

Dat hebben we gisteren gedaan, door de direct betrokken leden van de Tweede Kamer opnieuw te benaderen. Een aantal van hen hebben we ook persoonlijk gesproken.  
 
Pamflet voor Kamerleden
We hebben alle betrokken Kamerleden gisteren een pamflet gestuurd, waarin we nogmaals haarfijn uitleggen waarom de kappersbranche NU steun nodig heeft. Daarnaast kregen ze een uitnodiging om met ons in gesprek te gaan vlak voor het debat. Een aantal Kamerleden heeft dit al zeer actief opgepakt, de rest wordt nog persoonlijk door ons benaderd. Op donderdagochtend zijn we, voorafgaand aan het debat, aanwezig bij de Kamer om onze noodkreet op opvallende wijze aan te bieden. Daarover later meer!

Samen sterk
Ons pamflet is mede ondertekend door FNV Mooi en CNV Vakmensen en wordt ondersteund door de MBO Raad, Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV). Ook leveranciers uit de kappersbranche hebben zich achter onze noodkreet geschaard: Keune, Ministry of Beauty, L’Oréal Divisie Professionele Producten, Schwarzkopf Professional, Wella Company, KAO Salon Division, Davines, Aveda/Estee Lauder, Balmain en Florale Haircare. Een sterk gezamenlijk signaal dus naar Den Haag en een mooi voorbeeld van 'samen sterk'!

Kom ook in actie!
Ons filmpje 'Kappers gaan Kapot' is inmiddels meer dan 400.000 keer bekeken! Maar blijf het vooral delen. Ook ons pamflet kun je delen. Wil je je persoonlijke noodkreet of verhaal laten horen vóór het debat van donderdag, dan kan dat naar:

Lees en deel ons pamflet! 

Downloads

Gezamenlijk Pamflet Kappersbranche

281 KB