15 dec 2022 Buma/Stemra wijzigt tariefbepaling. Controleer jouw gegevens!

Iedereen die muziek laat horen in de salon, betaalt daarvoor een vergoeding aan Buma/Stemra. ANKO heeft voor haar leden geregeld dat ze een mooie korting krijgen op de tarieven. Buma/Stemra wijzigt de manier waarop het tarief voor muziekgebruik in de salon bepaald wordt.

Buma/Stemra wijzigt tariefbepaling. Controleer jouw gegevens!

Tot nu toe werd het tarief bepaald op basis van de grootte (m2) van een salon. Vanaf 1 januari 2023 is het tarief gebaseerd op het aantal fte’s dat werkzaam is in een salon.

In de meeste gevallen zal het tarief gelijk blijven, maar een grote salon (veel m2) met weinig werknemers, kan in een lager tarief komen. Andersom kan natuurlijk ook. De tarieven voor 2023 worden binnenkort bekend gemaakt.

Hoe bereken je het aantal fte?

Fte staat voor fulltime-equivalent. Eén fte is een werknemer die 38 uur per week werkt. Je berekent het aantal fte’s in jouw salon door alle uren, die jullie (inclusief jezelf en eventuele stoelenhuurders) per week werkzaam zijn in de salon, bij elkaar op te tellen en te delen door 38 uur.

Voorbeeld:

Je hebt drie parttime medewerkers in dienst die 12, 32 en 32 uur werken. Jijzelf werkt 38 uur in jouw salon. Het aantal fte’s bereken je als volgt: 12 + 32 + 32 + 38 = 114/38 = 3

Controleer jouw gegevens!

Neem jij deel aan de Buma/Stemra regeling van de ANKO? Dan heb je een mail ontvangen waarin we jou vragen om je gegevens te controleren. In de mail staat het aantal fte van jouw salon dat bij Buma/Stemra bekend is. Deze informatie is door Buma/Stemra verstrekt. Klopt het aantal fte? Dan hoef je niets te doen. Klopt het niet? Dan kun je via de link de mail heel eenvoudig het juiste aantal fte’s aanpassen. Let op: doe dit voor 31 december 2022!

Heb je vragen? Mail naar info@anko.nl.