17 nov 2020 Cijfers dalen, maar we zijn er nog niet

“De cijfers zijn nog steeds te hoog, maar de trend is dalende en dat is positief”, dit zie premier Rutte tijdens de persconferentie van vanavond. “De cijfers laten zien dat de maatregelen werken, of eigenlijk dat ons gedrag werkt. Ik vind dat een compliment voor ons allen.”

Mondkapjesplicht per 1 december

Op 1 december gaat de tijdelijke wet maatregelen COVID-19 in. Dan gaat onder andere een mondkapjesplicht gelden in publieke binnenruimtes en dus ook bij kappers. Het kabinet zal daar binnenkort verder over communiceren. Als de praktische uitwerking duidelijker, is zullen we jullie hier verder over informeren en uiteraard bij helpen.

Kortere quarantaine bij mensen zonder klachten

Minister Hugo de Jonge kondigde vanavond aan dat voor sommige mensen de periode van thuisquarantaine per 1 december wordt verkort van tien naar vijf dagen. We gaan onderzoeken welke wijzigingen er precies gaan komen in de quarantaineregels en zullen jullie daar zo snel mogelijk nader over informeren.

Het blijft de komende maanden nog steeds van essentieel belang dat we samen de schouders eronder zetten, om het virus te bestrijden én samen de kappersbranche veilig en gezond open te houden

Alles wat je moet weten én doen tijdens de coronacrisis