3 nov 2021 Deadline TVL Q1 2021 op donderdag 11 november

Ondernemers die de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) Q1 2021 hebben aangevraagd maar nog geen vaststelling hebben doorgegeven, moeten dit doen vóór donderdag 11 november, 17:00 uur.

Iedere ondernemer die een aanvraag heeft ingediend, heeft per e-mail het verzoek gekregen om de werkelijke omzet door te geven. Het is belangrijk om de werkelijke omzet door te geven vóór het verstrijken van de deadline.

Akkoord geven of zelf invullen

De vaststelling voor de TVL is vaak niet veel werk. Het formulier is al vooringevuld met gegevens van de Belastingdienst. Je hoeft alleen nog akkoord te geven. In enkele gevallen is het nodig dat je zelf de werkelijke omzetgegevens invult of gegevens wijzigt, of wordt gevraagd om aanvullende informatie. Als je niet reageert, neemt RVO zelf een besluit over de hoogte van de definitieve subsidie.

Aanvragen vanaf € 125.000

Ondernemers met een TVL-aanvraag van € 125.000 of meer, moeten bij het indienen van de vaststelling ook een accountantsproduct meesturen. Deze zijn te vinden de website van de NBA.

Ruime betalingsregelingen

Als het definitieve subsidiebedrag lager is dan verwacht, kun je meteen online een betalingsregeling kiezen van 6 of 12 maandelijkse termijnen. Het is ook mogelijk om een persoonlijke betalingsregeling af te spreken.