15 jul 2020 Deelnemers gezocht voor de pilot van het branchediploma

ANKO, FNV MOOI en CNV Vakmensen zijn samen bezig met de pilotfase van een branchediploma. De doelstelling van de pilot branchediploma is om te onderzoeken op welke manier een branchediploma kan bijdragen aan het behoud en de voortdurende ontwikkeling van vakmanschap in de kappersbranche.

Met het behalen van dit branchediploma kunnen kappers laten zien dat ze de skills hebben van een ervaren kapper en dat ze klanten met creativiteit een echte metamorfose kunnen geven. Een kapper kan het branchediploma behalen door te laten zien hoe hij of zij zo’n metamorfose aanpakt. Het eindresultaat wordt beoordeeld op vaktechniek, maar zeker ook op creativiteit!

De opzet van het branchediploma wordt eerst uitgebreid getest in de praktijk. En voor deze pilot zoeken we 50 deelnemers. Ondernemers kunnen meedoen, maar hun werknemers ook! Dus als je personeel hebt: stuur dit vooral door!

Na deze pilot gaan we bekijken wat de resultaten zijn en daarmee bepalen of en hoe een branchediploma in de toekomst beschikbaar moet komen voor de hele kappersbranche

Hieronder vind je alle informatie over de pilot en hoe jij, of een van je medewerkers, kan deelnemen.

 

Ga jij op voor een branchediploma? Laat zien wat je kan, doe mee!

Ben je klaar voor een uitdaging?
Als kapper ben je gewend om elke dag te leren: van je werkgever, van je collega’s of van trainingen. Na het behalen van je schooldiploma en door het opdoen van ervaring in de praktijk, bereik je na een paar jaar een steeds hoger niveau. Wil je laten zien waar je staat met al jouw skills en creativiteit als kapper? Geef je dan op voor een spannend experiment en laat zien wat jij allemaal in huis hebt!
 
Doe mee aan de pilot van het branchediploma!
We gaan testen of het branchediploma zoals het bedacht is, ook werkt in de praktijk. Daarna bepalen we of en hoe zo’n diploma in de toekomst beschikbaar moet komen voor de hele kappersbranche. Hiervoor hebben we een pilot opgezet. Voor deze pilot zoeken we maximaal 50 talentvolle kappers, die al werken in de kappersbranche.

Wil jij jezelf uitdagen en opgaan voor een metamorfose opdracht waar je echt je tanden in kan zetten? Wil je een diploma halen dat telt in de hele kappersbranche? Meld je dan snel aan voor deze pilot, want vol=vol.

Wat ga je doen?
Jouw opdracht is om het haar van een damesmodel een metamorfose te geven. Je knipt, kleurt, föhnt en stijlt jouw model zoals jij dat wilt. Je gebruikt je creativiteit, je vakkennis en je vakmanschap om een geslaagde metamorfose neer te zetten. Aan de hand van een moodboard laat je van te voren zien dat je goed nagedacht hebt over je aanpak en wat je wilt bereiken. Je aanpak, manier van werken en het resultaat worden beoordeeld. En natuurlijk haal jij in de pilot dat branchediploma, zodat je iedereen kunt laten zien dat jij werkt op het niveau van Hairstylist Allround Dame. En dat is een prachtige bevestiging van wat jij als kapper kan met jouw skills en creativiteit!

Wanneer en waar?
In september en oktober 2020 worden vijf dagen gepland voor deze pilot. Op professionele locaties bij jou in de buurt laten jij en 9 collega-kappers zien wat jullie allemaal al in jullie mars hebben.

Voorwaarden
Je kunt (als ondernemer en als werknemer) aan de pilot deelnemen als je aan één van onderstaande voorwaarden voldoet:

 • je bent in het bezit van een MBO-kappersdiploma en je hebt werkervaring het behalen van je schooldiploma, óf
 • je bent 21 jaar of ouder en niet in het bezit van een MBO-kappersdiploma, maar je hebt wel werkervaring.  

Geen kosten
Deelname aan de pilot is gratis. Jouw investering:

 • je tijd;
 • een eigen model;
 • reiskosten;
 • en de producten waarmee jij graag werkt om het beste resultaat te krijgen (kleur, styling etc.).

Aanmelden
Je kunt je aanmelden door vóór 1 september 2020 een e-mail te sturen naar: pilot@brancheplatformkappers.nl.

In de mail zet je de volgende gegevens:

 • Je voor- en achternaam
 • Adres
 • Telefoonnummer
 • Mailadres
 • Geboortedatum

Je geeft ook aan of je wel of niet een MBO-kappersdiploma gehaald hebt, welk MBO-kappersdiploma je gehaald hebt en in welk jaar én of je nu werkt in een kapsalon. 
 
Na je aanmelding nemen we contact met je op. Je hoort dan of jij, als één van de eersten in de branche, mee mag doen aan deze unieke uitdaging.
 
We zien je aanmelding graag tegemoet!

Meer informatie?
Ellen Fokker, 033-2100150
Duco Hoep, 035-5259500