20 mei 2022 Directeur Wijnand van Unen gaat de ANKO verlaten

Dit najaar vertrekt directeur Wijnand van Unen bij de ANKO. Na een aantal roerige jaren, is er de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe strategie voor de toekomst. Nu deze af is, is Van Unen toe aan een nieuwe uitdaging. “Ik ben trots op de ontwikkeling die de vereniging heeft doorgemaakt”. 

Directeur Wijnand van Unen gaat de ANKO verlaten

In de afgelopen jaren heeft de brancheorganisatie de nodige stormen doorstaan. Er is veel effort gestopt in het toekomstgericht maken van de vereniging, met een sterk bestuur en een professionele werkorganisatie. Nu ligt er een nieuwe, door de vereniging gedragen strategie voor de komende vier jaar. Naast het behartigen van de belangen van de kappersbranche en het zorgen voor een winstgevend ondernemersklimaat voor de leden, is er in de nieuwe strategie gekozen voor een meer proactieve koers. De focus ligt hierbij ook op de maatschappelijke impact van onze branche. De ANKO gaat zich meer rechtstreeks richten op consumenten én wil als vereniging aantrekkelijker worden voor jonge ondernemers.

Nu er een goede basis ligt voor de komende vier jaar, heeft directeur Wijnand van Unen aangegeven op zoek te gaan naar nieuwe uitdaging: “Voor mij komt dit op een natuurlijk moment. Ik ben trots op de ontwikkeling die de vereniging heeft doorgemaakt. We gaan samen op zoek naar een nieuwe directeur die de ANKO op het ingeslagen pad kan begeleiden en de volgende stappen naar de toekomst kan zetten. Tot die tijd blijf ik met veel plezier en energie verbonden met de ANKO.”