19 mei 2020 Handreiking Verantwoord bezoek winkelgebieden is beschikbaar

Voorzichtig aan gaan winkelgebieden weer open. Ter bescherming van winkelgebieden is er een handreiking opgesteld door samenwerkende retail- en winkel ambachtelijke organisaties, waaronder ANKO, in nauw overleg met VNG en Ministerie van EZ (Retailagenda).

Voorzichtig aan gaan winkelgebieden weer open. Ter bescherming van winkelgebieden hebben de samenwerkende retail- en winkel ambachtelijke organisaties, waaronder ANKO, in nauw overleg met VNG en Ministerie van EZ (Retailagenda) een handreiking opgesteld.

Doel van deze handreiking is het veilig en levendig houden van winkelcentra, zodat bezoek aan winkelgebieden gewaarborgd blijft. De gemeenten en eigenaren winkelcentra en kapsalons zijn met dit document geholpen.

Deze handreiking heeft nadrukkelijk geen betrekking op de voorzorgsmaatregelen die in de winkels moeten worden getroffen en nageleefd in het kader van de 1.5 meter-economie.

In de kappersbranche is er altijd sprake van doelgerichte bezoekers, aangezien zij alleen op afspraak naar de kapper kunnen. De kappersbranche werkt volgens het hygiëne- protocol en werkt conform de intake vragenlijst.

Alles is er op gericht te voorkomen dat de openstelling van winkelgebieden en winkels in het gedrang komt, omdat er sprake kan zijn van te grote drukte en samenscholing door recreatief centrumbezoek.