28 okt 2020 Hilversum overtreedt eigen vestigingsregels

In en om de Gijsbrecht van Amstelstraat in Hilversum vestigen zich steeds meer kappers. Dat is voor zowel de consument als de ondernemers geen goede ontwikkeling. Iedereen is immers gebaat bij een divers winkelaanbod. Bezorgde ANKO-leden zochten daarom contact met ons. De ANKO deed wat speurwerk en kwam met verrassend goed nieuws!

Hilversum overtreedt eigen vestigingsregels

Op 26 oktober ‘ontmoetten’ de bezorgde ondernemers en ANKO’s Harrie Jager elkaar in een online meeting. De laatste had vooraf onderzocht hoe de lokale regelgeving in Hilversum in elkaar steekt en kwam erachter dat de gemeente een steekje heeft laten vallen in het handhaven van haar eigen regels. In de betreffende buurt mogen namelijk maar twaalf bedrijven met een zogenaamde balie-functie gevestigd zijn. Ook kapsalons worden onder die categorie geschaard. Uit een eenvoudige optelsom blijkt echter dat er inmiddels vijftien van dergelijke bedrijven gevestigd zijn.

De kappers zullen binnenkort hierover in gesprek gaan met de gemeente, samen met de ANKO. Het doel is uiteraard niet om bestaande bedrijven weg te krijgen, maar wel voor de toekomst een betere handhaving te bewerkstelligen, zodat ‘de Gijsbrecht’ aantrekkelijk blijft voor consument en kappers!