16 mrt 2023 Is het gras groener buiten de kappersbranche?

Er gebeurt een hoop op de Nederlandse arbeidsmarkt en dat geldt ook voor de kappersbranche. De ANKO geeft je graag meer inzicht, zodat jij goed gefundeerde keuzes kunt maken over personeel en werkgeverschap. Onlangs deelden we al met je hoe de verhoudingen liggen in de branche en naar welke branches werknemers vertrekken als ze onze branche verlaten. Dit keer: hoe staat het met de salarissen in andere branches?

Het vertrek van medewerkers uit de kappersbranche kan te maken hebben met het salaris dat medewerkers in de kappersbranche ontvangen. We vergelijken de salarissen zoals die in de cao’s staan. De salarissen die daadwerkelijk betaald worden in de kappersbranche en andere branches kunnen hoger zijn.

Het cao-salaris van een 21-jarige vakvolwassen kapper conform de kappers cao bedraagt € 25.069 per jaar. In de cao’s van de retail, horeca en supermarkten verdient een werknemer van die leeftijd meer:

(klik op de afbeelding om te vergroten)

 Het maximum jaarsalaris in de kappers cao bedraagt € 29.476 voor een topstylist. In de cao’s van de retail, horeca en supermarkten ontvangen medewerkers in functies met een niveau dat vergelijkbaar is met een topstylist, een hoger salaris:

(klik op de afbeelding om te vergroten)