16 nov 2023 Kappers bij het Debat van Nederland

Op donderdag 16 november organiseerde SBS6 ‘Het Debat van Nederland’. En uiteraard ook hier: #vraaghetdekapper! De ANKO was met een flinke groep aanwezig én de kappers mochten een prangende vraag stellen!

Kappers bij het Debat van Nederland

Met nog een kleine week te gaan tot de Tweede Kamerverkiezingen probeert de ANKO de kappersbranche en de uitdagingen van kleine ondernemers voortdurend onder de aandacht te brengen. Tijdens het ‘Debat van Nederland’ gingen Dilan Yesilgöz, Frans Timmermans, Pieter Omtzigt en Geert Wilders stevig met elkaar in debat. Het publiek werd actief betrokken bij het debat en ook de kappers kregen de gelegenheid om een vraag te stellen.

Meer werken moet lonen

Ondernemer en kapper Maikel Assink bracht een belangrijk punt onder de aandacht: meer werken moet lonen! Wat bedoelen we daar mee? Er is een enorme krapte op de arbeidsmarkt, zeker ook in de kappersbranche. Dit probleem is niet makkelijk op te lossen. Maar er zijn veel parttimers in de kappersbranche en daar zou een deel van de oplossing kunnen liggen. Echter: op dit moment zijn ze vaak dief van hun eigen portemonnee als ze meer uren gaan werken. Van de werkgevers in het verkiezingspanel van de ANKO geeft maar liefst 49% aan medewerkers in dienst te hebben die meer willen werken, maar voor wie dat niet loont. 


Maikel stelt zijn vraag aan de lijsttrekkers

Wil je het debat terugkijken? Dat kan hier >

Benieuwd hoe Maikel terugkijkt op deze ervaring? Check de video hieronder!