12 dec 2018 Kappers in Súdwest-Fryslân blijven op de bres staan!

Op maandagavond 3 december kwam een grote groep kappers uit Súdwest-Fryslân bijeen om met elkaar van gedachte te wisselen over het vestigingsbeleid in deze grootste gemeente van Nederland (Súdwest-Fryslân is maar liefst 908 km2 groot!). Súdwest-Fryslân scherpte in 2015 haar beleid aan, maar de handhaving daarvan laat te wensen over.

Kappers in Súdwest-Fryslân blijven op de bres staan!

Tijdens de bijeenkomst was het ‘zachte’ handhavingsbeleid onderwerp van gesprek. De gemeente treedt traag en ruimhartig op, wat niet in lijn is met de intentie van de aangescherpte regelgeving. En nu is de gemeente bovendien van plan het nieuwe beleid deels terug te draaien.

De ANKO heeft echter ontdekt dat dit juridisch gezien niet strookt met het huidige bestemmingsplan. Binnenkort gaat opnieuw een delegatie kappers samen met de ANKO naar de gemeente. Dat wordt een pittig gesprek!

Reageren

Reacties (1)

l.de bruin-cho

officieel vallen onze bedrijven in lemmer en Joure onder de gemeente Fryske Marren maar veel van onze klanten komen ook uit de sudwest hoek. wij willen ons dan ook graag aansluiten voor de belangenbehartiging voor het vestigingsbeleid voor beide gemeenten, aangezien er geen beleid is en er nu duidelijk sprake is van wildgroei in beide gemeenten.

18 dec 2018

Reageren op: Kappers in Súdwest-Fryslân blijven op de bres staan!

* E-mailadres wordt niet gepubliceerd