30 apr 2021 Kappers in Súdwest-Fryslân blijven strijdbaar

Onlangs hebben een aantal ondernemers uit Sneek samen met ANKO’s Harrie Jager, met de gemeente Súdwest-Fryslân afdeling ‘Omgeving’ een overleg gehad over het naleven en handhaven van regelgeving.
Sinds 2014 is de ANKO samen met kappers in overleg met de gemeente om de regelgeving in deze gemeente te verbeteren.

Kappers in Súdwest-Fryslân blijven strijdbaar

Er zijn in de periode 2018-2019 nieuwe afspraken gemaakt over het naleven en handhaven van regelgeving. Kapperbedrijven die voor deze periode al waren gevestigd in één van de woonwijken in de plaats Sneek moesten door de gemeenten getoetst worden. De gemeente moest controleren of zij voldeden aan het bestemmingsplan. Zij hadden wellicht ten onrechte een vergunning gekregen terwijl dat volgens de bestemming niet was toegestaan.

Daarnaast zijn er toen afspraken gemaakt voor de nieuw te vestigen salons in woonwijken voor de hele gemeente. Duidelijke en eerlijke regels bevorderen het gelijk speelveld. Maar ook hier blijkt uit ervaringen van ANKO-leden dat er nog te vaak ondernemingen worden toegestaan die  niet voldoen aan deze regels.

Het resultaat van dit overleg is dat de gemeente verder onderzoek gaat uitvoeren in deze betreffende woonwijken van Sneek en alle starters die vallen onder de nieuwe vestigingseisen. Daarna komt de gemeente nog dit voorjaar terug met een voorstel voor het verbeteren van naleving van deze regels. We houden jullie op de hoogte.