12 nov 2021 Kappers moeten vanaf zaterdag om 18.00 uur sluiten

Vanavond tijdens de persconferentie maakte demissionair-premier Rutte de nieuwe maatregelen voor de komende drie weken bekend. “De druk op de zorg is weer extreem hoog” zei Rutte vanavond. “Er moet dan ook snel en stevig worden ingegrepen.”

Ook voor de kappersbranche worden de regels aangescherpt: vanaf morgen, zaterdag 13 november, moeten de ondernemers van 18.00 uur tot 06.00 uur de deuren sluiten. 

ANKO wil volledige schadeloosstelling kappersbranche
Deze nieuwe beperkende maatregelen – wederom in de voor ons zo belangrijke weken richting de decemberperiode - zijn een nieuwe klap voor de kappers. De branche is nog lang niet hersteld van de vorige twee lockdowns. We willen onze branche zo goed mogelijk door deze opnieuw lastige tijd te loodsen en gaan dan ook knokken voor volledige schadeloosstelling voor de gevolgen van deze nieuwe maatregelen.

Niet-essentiële dienstverlening
Kappers worden nu gerekend tot de zogenaamde 'niet-essentiële dienstverlening'. Samen met de niet-essentiële winkels moeten zij om 18.00 uur sluiten. Deze beperking in de openingstijden geldt voor 3 weken. De extra maatregelen komen bovenop de mondkapjesplicht, die op 6 november is ingegaan voor de kappersbranche en de anderhalvemeterregel die weer terugkeert.

Haarwerkspecialisten
Tijdens de vorige lockdowns mochten de haarwerkspecialisten zorg blijven verlenen aan hun cliënten. Het ging daarbij alleen om de specifieke zorgwerkzaamheden en dus niet om reguliere kapperswerkzaamheden. We verwachten dat er ook nu weer een uitzondering komt voor deze werkzaamheden. Als hierover meer bekend is, zullen we jullie hier uiteraard over berichten.

Coronatoegangsbewijs
Vanavond werd aangekondigd dat het coronatoegangsbewijs verplicht wordt voor niet-essentiële dienstverlening, dus ook voor kappers komt dit eraan. Het is nog niet bekend wanneer dit wordt ingevoerd.