17 nov 2020 Knokken voor compensatie preventieve quarantaine

Zoals jullie weten doet de ANKO er alles aan om te zorgen voor een maximale compensatie van de verloren inkomsten van kappers tijdens deze coronacrisis.

Specifiek knokken we voor de instelling van een speciaal noodfonds voor (onder meer) compensatie van de kosten van medewerkers die tijdens (preventieve) quarantaine moeten worden doorbetaald. Dit zorgt niet alleen voor meer kosten, bijvoorbeeld door extra inhuur, maar ook voor minder inkomsten.
 
Preventieve quarantaine treft branches waar niet kan worden thuisgewerkt, zoals de kappersbranche, extra hard en daarover maken we ons grote zorgen. We krijgen hier ook veel telefoontjes over van onze leden.

Ook afgelopen week heeft de ANKO dit geluid weer laten horen in Den Haag. Dit deden we onder meer via onze lobby-koepel MKB Nederland, waar dagelijks contact is met ministers, staatssecretarissen en ministeries over de aanpak van de knelpunten die de Corona-crisis veroorzaakt. Onze oproep kreeg veel bijval van andere brancheverenigingen.

Deze strijd is lastig, maar we blijven ons hiervoor inzetten. We zullen jullie informeren als er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Alles waar de ANKO voor knokt tijdens deze coronacrisis, vind je in het corona lobbyplan deel 2.

Downloads

Corona Lobbyplan deel 2 - okt 2020

182 KB