7 okt 2019 Lobby ANKO voor aanpassing Kleine Ondernemersregeling succesvol

Het bestrijden van oneerlijke concurrentie is een belangrijk speerpunt van de ANKO. Daarom vinden we dat de Kleine Ondernemersregeling in de btw (KOR) moet worden afgeschaft. Simpelweg omdat deze regeling bepaalde kleine ondernemers voordelen biedt, waar andere kappers geen gebruik van kunnen maken. Maar afschaffing van de KOR is niet eenvoudig en vergt een lange adem, waarvoor ook steun van andere branches nodig is. Toch heeft de ANKO een eerste succes behaald.

Lobby ANKO voor aanpassing Kleine Ondernemersregeling succesvol

Mede dankzij lobby van de ANKO wordt de KOR per 1 januari 2020 aangepast. De nieuwe KOR kan door minder ondernemers toegepast worden. Landelijk gaat het om zo’n 75.000 ondernemers die vanaf 2020 geen gebruik meer kunnen maken van regeling. Daar zal ook voor sommige kappers gelden. Hoewel de regeling dus niet helemaal afgeschaft wordt, ziet de ANKO dit wel als een stap richting minder oneerlijke concurrentie en daarmee een verbeterd ‘level playing field’.

Kern van de nieuwe regeling is dat deze alleen toegepast kan worden door ondernemers met een omzet onder de € 20.000. Ben je benieuwd naar alle ins & outs van de nieuwe KOR? Wil je weten of jij er gebruik van kunt maken en of dat gunstig is voor jou? Klik hier >

Reageren

Reacties (3)

Theresia Bos

Echt? Jullie willen de zzp er die alleen werkt en volkomen legitiem, benadelen door afschaffing van de KOR? Ik ben geschokt!

10 okt 2019

Rien

Hoe kan de ANKO zeggen dat het voor alle kappers welke onder de 20. 000 euro omzet zitten geldt ? Op de belastingsite staat toch duidelijk dat het voor ons kappers die in de 9 procent btw regeling zitten niet geldt ! Alleen voor 21 procent. ! Of heb ik iets gemist ?

8 okt 2019

Johan De Wit

Ik begrijp dit niet zo goed , de zaken die de kappers wereld het meeste pijn doen, de kleinere zaken , de zzp’ers en thuiswerkers die minder goed hun omzet kunnen /willen aantonen ( lees btw ontduiking ) krijgen juist het voordeel van de kor ?? Terwijl de grotere salons tegenwoordig juist het risico lopen , door de vele concurrentie, het mindere aanbod van personeel en de regelgeving waar deze salons aan moeten voldoen, zij juist benadeeld worden. Juist deze salons bieden aan veel mensen werk maar zijn als ondernemer vaak onder gewaardeerd

7 okt 2019

Reageren op: Lobby ANKO voor aanpassing Kleine Ondernemersregeling succesvol

* E-mailadres wordt niet gepubliceerd