11 jul 2022 Lobbysucces ANKO: minister komt met plan vermindering regeldruk

In april konden we een mooi lobbysucces met jullie delen: een flink aantal moties over regeldrukvermindering – waaraan de ANKO had meegeschreven! – werden aangenomen door de Tweede Kamer. Dat betekende dat minister Adriaansens (EZK) aan de bak moest en dat doet ze nu: eind vorige week deelde ze haar plannen in een brief.

Lobbysucces ANKO: minister komt met plan vermindering regeldruk

Zeker nu de overheid keer op keer blijft teleurstellen als het gaat om coronasteun, is het belangrijker dan ooit dat de regel- en lastendruk voor kappers omlaag gaat. Mede dankzij onze intensieve lobby en de inzet van MKB-Nederland, komt minister Micky Adriaansens van Economische Zaken nu met een programma waarmee dit kabinet de regeldruk voor ondernemers merkbaar en meetbaar gaat verminderen.

ANKO loopt voorop

Onderdeel van dit plan is dat het ministerie aan de slag gaat met het voorstel van MKB-Nederland, waar de ANKO een grote bijdrage aan heeft geleverd. In dit plan wordt het mkb de norm voor nieuwe en bestaande regels. Aan de hand van indicatorbedrijven – te beginnen in zes sectoren, waaronder de kappersbranche – wordt regeldruk in kaart gebracht, om deze meetbaar en merkbaar aan te gaan pakken op het niveau van de ondernemer.  Ook moet hierdoor het gelijke speelveld tussen alle ondernemers worden verbeterd.

Doordat de ANKO al jaren veel energie steekt in zowel de lobby als in onderzoek, worden we nauw betrokken bij de nieuwe aanpak. En dat is gunstig voor Freddie en alle andere ondernemers in de kappersbranche!