13 jan 2021 Lockdown verlengd en geen duidelijkheid over steun: Kappers gaan KAPOT!

De boodschap hing al in de lucht, maar was vanavond tijdens de persconferentie toch hard en zeer ingrijpend: de lockdown is met 3 weken verlengd tot en met 9 februari. "De cijfers dalen gewoonweg niet snel genoeg en we zijn zeer bezorgd over de Britse variant" aldus premier Rutte vanavond.

Kappers vallen buiten de boot
Voor de ANKO telt, nu we nog langer verplicht gesloten zijn, nog maar één ding: het kabinet moet ervoor zorgen dat de beloofde steunmaatregelen ook werkelijk een vergoeding opleveren voor de kappersbranche. Ruim, flexibel en toegankelijk! Op dit moment vallen veel kappers door de systematiek volledig buiten de boot en dat is volstrekt onacceptabel. We hebben er geen mooiere woorden voor: Kappers gaan kapot!

Premier Rutte beloofde vanavond wel al extra steun: "Met de start van de vaccinatie is er licht aan het eind van de tunnel. We moeten samen naar de eindstreep, op de best mogelijke manier. We gaan dan ook zorgen voor een extra economisch steunpakket." 

Tegenvaller: extra steun nog niet duidelijk
Deze extra steunbelofte lijkt goed nieuws te zijn voor de kappersbranche, maar is in praktische zin nog niet uitgewerkt. Dit vinden we een tegenvaller omdat wij al herhaaldelijk hebben aangegeven waar het aan schort met de regelingen. We kunnen simpelweg niet meer wachten. Alle wanhopige ondernemers moeten NU geholpen worden! Het kabinet moet de beloften waarmaken. Om zo snel mogelijk duidelijkheid te verkrijgen, wenden wij alles aan wat binnen onze mogelijkheden ligt en zullen de barricades niet schuwen. We zullen zorgen dat we gezien en gehoord worden bij de overleggen en debatten die de komende tijd gepland zijn over de steunmaatregelen. Onze inzet: ervoor zorgen dat alle benodigde (extra) steun zo snel mogelijk wordt opengesteld voor ALLE kappers.

Help mee bij onze strijd!
Ook jij kunt ons helpen in onze strijd, door mee te doen met onze actie: Kappers gaan KAPOT en zo te de persoonlijke verhalen te laten zien achter de cijfers.