31 mrt 2021 Lokale strijd voor eerlijk beleid in Soest, Nieuwegein en Aa en Hunze

Naast het bestoken van Haagse politici, blijft de ANKO ook op lokaal niveau strijden voor een gezonde kapperseconomie. Vorige week ging lokale belangenbehartiger Harrie Jager van de ANKO in gesprek met maar liefst drie gemeenten. Hij sprak met hen over het terugdringen van oneerlijke concurrentie en het creëren van gelijke kansen voor álle ondernemende kappers.

Lokale strijd voor eerlijk beleid in Soest, Nieuwegein en Aa en Hunze

In Soest vond een verkennend gesprek plaats met een beleidsambtenaar. Dit gesprek zal vervolgd worden door een gesprek tussen de verantwoordelijk wethouder en lokale kappers, begeleid door de ANKO.

In Nieuwegein had een ANKO-lid zijn kans gegrepen door tijdens een bezoek van wethouder Ellie Eggengoor, het ontbreken van een eerlijk speelveld onder haar aandacht te brengen. Dat leidde afgelopen week tot een gesprek tussen de wethouder, een beleidsambtenaar en de ANKO. De gemeente gaat haar regelgeving nu opnieuw tegen het licht houden.

In Aa en Hunze is de gemeente halsstarrig; met de extra hulp van een betrokken ANKO-lid vond een tweede gesprek plaats, maar de gemeente weigerde helaas opnieuw om het slechte beleid te veranderen.