14 sep 2021 Mbo’ers stylen bewindslieden en Tweede Kamerleden op Prinsjesdag

Vier Tweede Kamerleden van vier verschillende politieke partijen en Ingrid van Engelshoven, demissionair minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en demissionair staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Mona Keijzer beginnen Prinsjesdag 2021, op dinsdag 21 september, met een bezoek aan talentvolle, jonge kappers en schoonheidsspecialisten uit het mbo. Aveda The Hague stelt haar prachtige salon beschikbaar voor dit bijzondere event.

Vitale beroepen

Goed opgeleide vakmensen hebben Nederland veel te bieden. Mbo’ers die worden opgeleid tot bijvoorbeeld kapper, bloemist of patissier zijn na hun opleiding van grote waarde voor de maatschappij. Prinsjesdag 2021 staat in het teken van de vitale beroepen. Om dat te onderstrepen gaan diverse politici op Prinsjesdag in op de uitnodiging van ‘Dit is mbo’ en brengen in de ochtend een bezoek aan de salon.

Vertegenwoordiging mbo

De Kamerleden en bewindslieden laten hun haar stylen en hun make-up verzorgen door nationaal kampioen Ynola Lommerse (kapper) en Team Netherlands lid WorldSkills 2019 Esmé Hemmes (schoonheidsspecialiste). Ook de nationaal kampioenen Tham Cao (gastvrouw) en Rik Masson (bloembinder) zijn deze dag vertegenwoordigd. De ochtend is compleet met de komst van leerling patissier Jennifer Proost (Albeda college), deelnemer aan Skills Heroes mbo vakwedstrijden 2021-2022. 

Dit is mbo

Dit is mbo’ is hét platform waarbinnen onder andere de MBO Raad, SBB en WorldSkills Netherlands samenwerken om met activiteiten de Nederlandse samenleving te laten zien dat het mbo veel te bieden heeft. Zonder goed beroepsonderwijs en vakmanschap kan onze maatschappij niet goed functioneren. Het Prinsjesdagevent is één van deze activiteiten. Deelnemende organisaties zijn: Aveda The Hague,  ANKO, CNV Vakmensen, FNV MOOI, de MBO Raad, WorldSkills Netherlands, SBB en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap