6 apr 2021 Jouw actuele vragen over de TVL

We krijgen nog steeds veel vragen over de TVL. De meeste vragen gaan over het aanvragen en de uitbetaling van de subsidie. We hebben een aantal situaties voor je op een rij gezet.

Jouw actuele vragen over de TVL

Je hebt al een TVL-vergoeding aangevraagd voor het eerste kwartaal 2021 en een voorschot ontvangen. Wanneer ontvang je het hogere subsidiebedrag?

Het hogere subsidiepercentage wordt automatisch door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) uitbetaald. RVO geeft aan dat dit bedrag uiterlijk eind april betaald wordt. Heb je nog geen TVL aangevraagd? Doe dit dan uiterlijk 30 april 2021.

Jouw vaste lasten waren tussen de €1.500 en €3.000. Wanneer ontvang je het eerste voorschot?

Heb je de TVL-aanvraag al ingediend? RVO rondt nu deze aanvragen af en betaalt een eerste voorschot uit (op basis van de oude subsidie percentages). Eind april ontvang je het tweede voorschot op basis van het subsidie percentage van 85%.
Heb je nog geen TVL-aanvraag gedaan? Doe dit dan alsnog uiterlijk 30 april 2021.

Hoe kan het dat je nog geen voorschot hebt ontvangen?

Het kan zo zijn dat RVO je nog geen voorschot heeft betaald. Meestal komt dit doordat je in de handmatige steekproef terecht gekomen bent. Van alle aanvragen wordt 30% handmatig gecontroleerd. RVO doet er alles aan om aanvragen zo snel mogelijk goed te keuren en uit te betalen.

De TVL voor het tweede kwartaal is 100%. Wanneer kan je dit aanvragen?

De TVL-subsidie over het tweede kwartaal van 2021 is verhoogd naar 100% subsidie. Deze aanpassing moet nog door de Europese Commissie goedgekeurd worden. Het is nog niet mogelijk om over het tweede kwartaal 2021 TVL-subsidie aan te vragen. Zodra hier meer over bekend is, informeren we jullie.