10 jul 2024 Met spoed gezocht: ervaren barbiers!

Onlangs is besloten dat er naast de beroepscompetentieprofielen (BCP’s) voor haarstylist, haarstylist allround en salonmanager ook een BCP moet komen voor het vak van barbier. Hiermee kan het vak de plek krijgen die het verdient in het kappersonderwijs. De ANKO en de vakbonden zijn nu opzoek naar  ervaren barbiers die willen helpen om dat BCP te ontwikkelen.

Met spoed gezocht: ervaren barbiers!

In opdracht van sociale partners ANKO, FNV MOOI en CNV, samenwerkend binnen het Brancheplatform Kappers (BPK), zal Bespeak de komende maanden onderzoek verrichten naar het beroepscompetentieprofiel (BCP) voor barbiers. Daarbij is de input van ervaren barbiers essentieel, want het BCP moet gestoeld op (ervaringen uit) de praktijk.

Wat is een BCP?

In een BCP staat door de branche zelf (wettelijk bepaald) beschreven wat van een gediplomeerde kapper, met gemiddeld vier jaar werkervaring na behalen van het schooldiploma, mag worden verwacht. Het geeft dus weer wat barbiers met werkervaring in de praktijk doen en welke vakkennis en vaardigheden zij daarvoor nodig hebben. In een BCP ligt dus níet vast wat je moeten kennen en kunnen als je net van de opleiding afkomt. Het is belangrijk dat het BCP Barbier recht doet aan het beroep en herkenbaar is voor werkenden in de kappersbranche.

Bijeenkomst: live en online

Op 16 juli 2024 organiseert BeSpeak van 10.00 tot 14.30 uur een bijeenkomst in Amersfoort Voor lunch wordt gezorgd. Fantastisch als jij daar als ervaren barbier bij wilt zijn en input wil leveren. Je kunt ook online deelnemen! Je ontvangt een vergoeding voor je deelname en draagt bij aan de toekomst van jouw mooie vak.

Interesse?

Neem dan contact op met Gert-Jan Deben (ANKO) via gdeben@anko.nl of 06 - 50 27 75 97.