1 apr 2015 Minister Kamp doet ANKO belofte

De afgelopen maanden heeft de ANKO samen met andere branches en met steun van MKB-Nederland en Detailhandel Nederland veel tijd en energie gestoken in de lobby tegen de torenhoge regeldruk waar kappers en andere winkelambacht-ondernemers last van hebben. De ANKO vervulde een voortrekkersrol en het resultaat mag er zijn: vanochtend nam Minister Kamp van Economische Zaken in aanwezigheid van ANKO-voorzitter Jan Franssen een inventarisatie van de 11 grootste knelpunten in ontvangst. En daar bleef het niet bij! 

Onderwerpen: regeldruk

Reageren

Reacties (3)

ANKO Helpdesk

Hartelijke dank voor je reactie. In het project vestigingsbeleid richten wij ons op het voorkomen van een verdere wildgroei van nieuwe salons aan huis. Dus naar de toekomst toe geen nieuwe salons aan huis! De ANKO is in ongeveer 20 gemeenten met kappers en de lokale politiek bezig met pilots om te komen tot een beter vestigingsbeleid voor kappers waardoor er een betere balans komt in het aanbod én er gelijke marktomstandigheden voor alle gevestigde salons wordt gerealiseerd . Dit gaat goed maar kost heel veel tijd en energie en is ook best ingewikkeld. We willen daarom ook leren van de ervaringen en uitkomsten van deze pilots zodat we naar de toekomst toe een lijn kunnen kiezen die goed werkt. Als u graag aan de slag wil gaan, dan kunnen wij je gegevens noteren en komen er op terug na afronding van de pilots. Zie ook het dossier vestigingsbeleid waarin u in de rechterkolom kunt zien waar we actief zijn met welk resultaat: https://www.anko.nl/waar-we-voor-staan/vestigingsbeleid:-behoud-kapsalons-in-straatbeeld

11 mei 2015

M Somers

inderdaad over de wilgroei van de thuiskappers,ze beginnen overal,daar moet naar gekeken worden

3 mei 2015

kapper

En dan hebben we het nog niet over de wildgroei van thuis kappers die zich van alle regels niks aantrekken en het grootste gedeelte met een dubbele agenda werken. Hierin kan de gemeente een grote rol spelen!

7 apr 2015

Reageren op: Minister Kamp doet ANKO belofte

* E-mailadres wordt niet gepubliceerd